Bloom Girl Bathroom
Hra - Bloom Girl Bathroom
Video se načítá
Inked Up Tattoo Shop
Hra - Inked Up Tattoo Shop
Video se načítá
My Dolphin Show 2
Hra - My Dolphin Show 2
Video se načítá
Draculaura Hairstyles
Hra - Draculaura Hairstyles
Video se načítá
Charger Escape
Hra - Charger Escape
Video se načítá
Crazy Dentist
Hra - Crazy Dentist
Video se načítá
Snowflake Pony
Hra - Snowflake Pony
Video se načítá
AlienDash
Hra - AlienDash
Video se načítá
 

Psychopatíkův Blog :33

ani ,,náckovština" mě neodradila

                                    Aneb Jak jsem si vybrala střední školu

Moc dobře si vzpomínám na minulej rok, na devátou třídu jak jsem si vybírala střední školu. Popravdě, v tu chvíli mi to bylo skoro jedno, hlavně at už vypadnu z tý školy, jejíž úroveň stojí za starou belu a děcka, který stojí akorát za odstřelení. Nic jsem si nepříla víc než z té třídy a hlavně z té školy vypadnout

Tím pádem je jasný, že jsem si hodně brzo, poměrně dřív než ostatní začala vybírat střední školu. Potřebovala jsem obor s humanitním zaměřením, protože jako diskalkulikovi mi život komplikuje cokoli, co obsahuje čísla. Brala bych i uměleckou. Jenže všechny umělcké školy kromě konzervatoře, kam bych se stejně nedostala jsou soukromé a i když hlady neumíráme, platit školné si prostě nemůžeme dovolit.A to se o mě soukromý školy rvaly kvůli známkám.

Tak jsem se poohlížela dál. Do veletrhu ještě daleko, ale já už chtěla mít předem jasno, kam uteču z toho blázince, co se lidově nazývá základní škola. Brzy potom mi do oka padla střední škola Knihovnická. Ta mě oslovila hned. Všechno na ní se zdálo až podezřele perfektní. Až na jedno jediné úskalí.

Povinná němčina.............................................

Já byla už od 8. třídy zapálená do studia ruštiny a nehodlala jsem s tím na dva roky seknout a začít zase až ve třeťáku a do té doby se učit nějákej ošklivěj tvrdej jazyk, kterým halekali nacisti a kterým mluví ti nafrňění Němci a Rakušáci. To fakt ne. Brala bych bud kterejkoli slovanskej jazyk, ale třeba i italštinu nebo španělštinu. Ale němčina? NE! To je pod mojí úroveň. 

Takže jsem zamítla jinak naprosto skvělou školu. Ovšem po dni otevřených dveří jsem rychle změnila názor. Viděla jsem totiž školu, která byla jak vystřižená z mých představ. Obor knihovnictví a informační. žádná ulejvačka, jazyky na úrovni gymnázií, čtyři odborný předměty hned v prváku... a hlavně ta škaredá náckovština....>:( Nicméně ani to mě už pak neodradilo.

čas do příjmaček se otravně vlekl ale nakonec jsem se toho dne dočkala. Byla jsem úplně vyklepaná, konkurence byla velká a mě šlo o všechno. Do ted si vzpomínám, jak jsem vešla do té třídy, kde mě uvedl nějákej chlap co byl hrozně zdvořilej a choval se k nám profesionálně. ( o něčem takovým jsem si ještě jako školačka ze základky mohla jinak nechat leda zdát). Ve třídě bylo plno lidí, převážně holky.  všichni sedrželi od sebe a tvářili se na sebe jak na vrahy ( nebo snad na konkurenty?) Všichni na slušno, jenom já s kapuckou a s vlasama úplně přes oko ( jako na potvoru mě zrovna chytl zánět spojivek).

Samozřejmě jsem na příjmačky nešla s prázdnou, byla jsem vybavená objemnou ale stručnou knížečkou o panovnících a o prezidentech. :D Do té jsem se ponořila a lidí si nevšímala. Tehdy to všechno byla jenom konkurence, lidi, co chtějí moje místo na té škole.....

Potom se mě jedna od pohledu hrrrr holka zeptala, jestli bych jí neřekla, jak šli po sobě Lucemburkové, když mám tu knížečku. Já jí na tvrdo řekla že ne :D Protože jde o hodně a člověk musí být kariérista :D 

Tehdy se na mě strašně naštvala a nazvala mě emačkou a slečnou kariéristkou.

Příjmačky jsem úspěšně zvládla, dokonce jako 8. nejlepší.Ted jsem v prvním ročníku té nejúžasnější školy a s tou nejúžasnější třídou. Plná třída metalistů, punkrockerů, smíšků a skoro všichni hrozně moc čtou :) Jsem štastná, že mám takovou třídu a hlavně takový super obor, co mě baví, kde skoro není matika a kdy mám jistotu, že ze mě snad něco bude.

A němčina? S tou bojuju zuby nehty. Jak jen to jde. A ono to nejde. I když se snažím,. nemá to cenu, takže se ani moc nesnažím. Otravuje mi život a ještě víc nemám ráda Němce. Achjo, ale tak co... 4 hodiny týdně 4 roky a budu mít klid. Za to ta škola rozhodně stojí, i když občas musím fakt dřít.

Jsem pyšná na to, že jsem knihovnice :3


Komentáře

Butterfly340VIP(Imagination☆)

Tenhle článek už byl vydán před jakou dobou, nicméně mi přišlo upozornění, tak s k němu s dovolením vyjádřím taky...

Četla jsem tady ty komentáře a myslím si, že tu nemusí jeden druhému něco vyčítat. Jedna věc je ta, že Psychoušek nemá ráda Německo a Rakousko a druhá je ta, že Rive či Dictionerka26 vidí něco i tam, kde nic není. Všechny tři vás mám i svým způsobem ráda a vážím si vás, ale ty komentáře, co jste tady psali jsou fakt otřesný. Souhlasím vlastně s vámi všemi. S Psychouškem v tom, že němčina není zrovna hezký jazyk... Učím se jí už třetí rok a za tu dobu jsem si k ní vytvořila jakýsi odpor. Máme sice fajn učitelku a z němčiny jsem vždy měla bezproblému jedničku, ale prostě se mi nelíbí jazyk. Naopak angličtinu, kterou mám osm let úplně miluju a pokaždé se těším na hodinu. S němčinou je to asi takhle - buď ji člověk miluje, nebo nesnáší.

S Rive a Dictionerkou26 souhlasím s tím, že názor Psychouška je značně extremistický... 2. světová válka byla, to je nepopiratelné. Ale je na čase se s tím smířit. Válka skončila v roce 1945 a dnes je rok 2017... Němci byli myslím vytrestáni ažaž, i ti, kteří za nic nemohli. Něco o tom vím, jelikož jsem z pohraničí. Po válce odsuď byla vyhnána početná rakouská a německá menšina, ale to takovým způsobem, že jim zabavili veškerý majetek a ze dne na den museli opustit domov. Ti kteří neuposlechnli byli zabiti, i když ve válce bojovali na straně Spojenců. Traduje se tady hodně historek, které jsou bohužel pravdivé.

Znám lidi, kteří pracují v Rakousku a nemůžou si to tam vynachválit. Vysoké mzdy a milí lidé... Pokaždé se najde černá ovce, ale to tak bylo, je i bude. I u nás ,,černých ovcí" je hodně. Tento článek byl vydán před více jak rokem, takže čekám, že jste asi názor alespoň častečně změnili všichni...

Butterfly340To se mi líbí +2 To se mi nelíbí

konemyVIP(Girl´s Dream)

Hele, každý národ má nějakou historii a ne každý se choval slušně k ostatním. Fajn, chápu, že máš k Němcům odpor, většina Čechů je moc nemiluje a někteří z nich nemají v lásce nás. Ale já znám spoustu super Němců, fajn lidí (no, spoustu,to trochu přeháním, ale žiju na hranicích, takže se nedá říct, že bych Němce vůbec neznala), moje mamka jezdívala do Německa pracovat a kolektiv si jen pochvalovala.
Mluvíš, jako bys zažila holokaust. Co udělali tobě?
Přijde ti fér soudit národ podle jeho historie? Podívej, generace, která zažila Hitlera, už je dávno pryč a beztak s ním většina nesouhlasila nebo se podvolila jako slepé ovce. Teď je tady mladá generace lidí, 21. století. Vezmi si libovolného Němce ve tvém věku a řekni mi, co ti on konkrétně udělal.
Mně je jedno,že nemáš ráda Německo, ale proč mluvíš o němčině jako o náckovštině? To mi přijde vyloženě hnusný. Sami Němci a Rakušani na to teď nejsou zrovna hrdí, Češi by jim nemuseli připomínat to, co udělal jakýsi psychopat před 100 lety. Dost dobře se někdo takový mohl narodit v jiné zemi.
A co to tvoje milované Rusko? Já mám Rusko taky ráda, ale copak oni nám nic neudělali? Když bys to brala podle dávných křivd, vzpomeň si na SSSR a to, jak se chovali k jiným zemím. Některé země bývalého sovětského svazu Rusko nenávidí dodnes. (Moje nejlepší kamarádka z Estonska by ti do 2 minut vyjmenovala 300 pádných důvodů, proč nemá Rusy ráda).
Přijde mi, že máš na tyto země dvojí metr. Rusku všechno odpustíš, ale každý Němec je nacista. Buď historii odpusť oběma, nebo nenáviď i Rusko.

konemyTo se mi líbí +1 To se mi nelíbí

Directionerka26VIP(♡ Twilight Games ♡)

Tak tohle je ten nejtrapnější článek, jaký tu kdy byl vydán. Úplně souhlasím s Rive. To, že nás kdysi neměl někdo rád, neznamená, že je budeme nenávidět do teď. Němci si to dost odnesli už tehdy, takže teď těm nevinným lidem nemusíš nic zazlívat. Německo je teď vyspělá země, která nic špatného nedělá. Většina lidí, kteří proti nám v 2. světové něco dělali, jsou mrtví a teď tu jsou noví lidé, kteří s tím nemají nic společného a taky se jim to nelíbí. Proboha, mysli trochu, prosím smajl

Directionerka26To se mi líbí +3 To se mi nelíbí

PsychoušekVIP(Sword Art Online)

toralei8: děkuju. I za to, že se mě zastáváš. Uznávám, občas to trošku přeženu a jsem důraznější, než bych měla být ale tohle urážení už je moc.... jinak, děkuju, že ses mě zastala. Jestli máš taky blog, počtu si :3

PsychoušekTo se mi líbí +6 To se mi nelíbí

Directionerka26VIP(♡ Twilight Games ♡)

toralei8: Já vím. Jen na slečnu už opravdu nemám nervy, a tak jsem si myslela, že když budu trošku víc nepříjemná, tak by mi mohla dát pokoj smajl A myslela jsem správně, takže mi opravdu nevadí, že pro pár lidí, kteří mě stejně neznají, budu podle pár slov trapná nebo ubohá smajl
Btw: Řídím se heslem ,,Co na srdci, to na jazyku", takže pokud na mě něco působí uboze, tak to prostě řeknu smajl

Directionerka26To se mi líbí +1 To se mi nelíbí

RiveVIP(Svět Fantazie ^^)

Prosím?! Chápu, že se někomu nemusí němčina líbit, ale nazvat jí náckovštinou? Náhodou, němčina je sice složitý (No, jak se to vezme), ale zato nádherný jazyk.
Němčinu pod TVOU úroveň? Spíš není dobrá pro někoho, kdo jí nazývá náckovštinou. Spojovat nácky s tímto jazykem je hodně hnusný.
Řekni mi, proč nemáš Němce ráda? Máš důvod? Teď to přeženu, ALE tím se začínáš přibližovat právě k těm náckům.
Kéž bych mohla dát mínus...
Ach bože, jak jsi mi mohla takhle zkazit den!

RiveTo se mi líbí +5 To se mi nelíbí

RiveVIP(Svět Fantazie ^^)

Psychoušek: Pokud nebyl o tom urážet německo, proč na náckovština?
Ber to takhle; že nás chtěli vyhladit ve 2. sv. válce, neznamená, že jim to msuíme zazlívat, proože... můj minulý komentář. Opakovat o by přišlo otravné i mě.
Poslední věc; kde jsi vzala, že se na nás Němci dívají z vrchu?

RiveTo se mi líbí +1 To se mi nelíbí

PsychoušekVIP(Sword Art Online)

Rive: Podívej, vím že Hitler byl Rakušák a i že ne všichni Němco chtěli za každou cenu válku. A po židech a romech měl v plánu vyhladit Poláky a pak Rusi a nás. A pokud vím byli to němci, i rakušáci, kdo nás nazýval méněcenným národem. To mě osobně zraňuje. A do ted nás nemaj rádi, myslí si, že jsme bordeláři a nevychovanci, na čemž je možná něco pravdy ale co, i tak na nás nemaj shlížet z vrchu. A tenhle článek nebyl o tom co nejvíc urazit Německo, ale o tom, jak jsem se dostala na školu, na které jsem smajl že mi to tam kazí němčina je vedlejší věc

PsychoušekTo se mi líbí +4 To se mi nelíbí

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.