Natalka d

Tři králové to bude zase otravování

Hi girls!!! Vítám vás v novém roce. Přeji vám hodně úspěchů a více lepších zážitků. Pokud bylo něco u vás minulý rok negativního,tak doufám ať bude letos vše pozitivní já jsem zažila druhý nejhorší rok v historii,tak snad bude vše v pořádku a teď zpět ke článku.



Zítra bude svátek Tří králů, jen chci dodat, že budou chodit od domu k domu a budou zpívat koledu: ,, My tři králové" a budou vybírat peníze, psát křídou na domy nápis K+M+B  jsou to jejich jména Kašpar, Melichar a Baltazar, taky je to v latině nějaká zkratka. Nevím přesně jak se to v latině píše a vyslovuje, ale prý to znamená Dej bůh štěstí tomuhle domu. Prostě se v tento den vybírají peníze na charitu, ale u nás už někteří chodí už 5.ledna jelikož 6.ledna už lidé chodí do práce a minulý rok to vyšlo na neděli, tak chodili v sobotu, takže je možné, že už budou chodit v sobotu. Říká se, že to byli tři mudrci, kteří se šli poklonit Ježíškovi nebo-li Ježíši Kristu a dali mu tři dary: zlato, kadidlo a myrhu.

 

                                  

Koleda, kterou králové zpívají 

 

                                                            

                                                                   Diy

  

A nebo si prostě můžete vyrobit papírovou korunu.

 

                                                                       

 Vtipy 

 

 

Na Tři krále si někteří lidé nechávají napsat na dveře nápis K+M+B. Pokud jste to ještě neudělali, tak to rychle udělejte. Je to velmi praktická připomínka předtím než půjdete z domu: ,, Klíče+ mobil+ brýle"!!!

vtip 

 

 Tak to je vše a ahoj!!! 

 

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.