Natalka d

Tipy na knihy 2

Ahoj. Dnes tu mám pro vás zase tipy na knihy, takže jdeme na to.



Nelituju Ničeho

Colleen Hooverová

Je to vlastně takový příběh o puberťačce jménem Clara a její rodině. Její matka Morgan otěhotněla v sedmnácti a to ji štve a chce, aby to Clara neudělala. Často se hádají, ale vždycky je usmíří Clařin otec Chris. Poté, ,co Chris zemře z důvodu autonehody se všichni dají do smutku. Clara začne chodit se spolužákem ,s kterým má zakázáno se vídat a matka najde oporu ve svém kamarádovi, kterého si vzala jeho sestra, která zemře s Chrisem ,protože jela s ním a podváděli své partnery. Nakonec to dopadne ,tak že se všichni usmíří. Clara bude moci chodit se svým spolužákem a Morgan bude chodit se svým kamarádem.

Román se mi četla dobře. Doporučuji tak od 12 let, abyste správně pochopili souvislosti.





Moje nejlepší kámoška a jiní nepřátelé
Catherine Wilkinsová


Je to příběh ze školního prostředí o dívce jménem Jesica ,která chodí do 5.ročníku a je přezdívaná kreslířkou ,má pár přátel, její nejlepší kamarádka se jmenuje Natálie, ale poté ,co přijde do třídy jejich nová spolužačka Amélie se začnou dít věci. Amélie je podle mě rozmazlená fracek. Každý den musí mít nové drahé oblečení a protože takové požadavky Jessica nedodržuje začne ji slovně šikanovat a Natálie se k ní přidá ,protože se chce s ní kamarádit. Založí si vlastní partu a stane i spousta jiných věcí. Nakonec Natálie dostane rozum překecá Amélii ,aby se  chovala lépe a začnou se s Jessicou normálně bavit.  Zde jsem napsala o čem kniha je, také samozřejmě obsahuje kreslené vtípky. Knihu doporučuji už i mladším čtenářkám od 9 let, ale dá se nad ní pousmát i ve vyšším věku.




Atlas lidského těla

Gorg Blanc

Zajímá vás, jak vypadá lidské tělo a máte rádi encyklopedie nebo hledáte učební materiál? Tak tohle je kniha přímo pro vás. Jako studijní materiál je tato kniha dobrá žačkám 5.ročníku zš, 8.ročníku zš a studentkám středních zdravotnických a  pedagogických škol.



Historie lidstva

Máte rádi historii a také zajímavé ilustrace. Tak tahle kniha obsahuje dva v jednom. Najdete zde, jak historii, tak obrázky. Kniha se dobře čte ,takže už doporučuji od 10 let.





Velká obrazová encyklopedie zvířata a ostatní živočichové

Jste vášnivé přídovědkyně a zajímáte se o zvířata? Tak tohle je encyklopedie přímo pro vás. Tahle kniha je velmi stručná, tudíž se zde vyskytují odborné výrazy. Proto doporučuji až od 13 let.




Zoologie

Zajímají vás zvířata a to opravdu podrobně i stavba těla? Tak tohle je také přímo kniha pro vás, doporučuji od 13 let.



Úžasný svět energie a pohybu

Kniha ,kde je fyzika popsána zábavnou formou. Doporučuji pro sedmou až devátou třídu.

Tak se mějte hezky, ahoj.

Komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.