Natalka d

Etiketa v Anglii

Ahoj!!! Dnes vás seznámím se základními pravidly etikety ve Velké Británii takže ti,co pojedou v blízké době do Velké Británie,tak čtěte.(Ano zbláznila jsem se, je covid přece nikdo do Británie v téhle době nepojede,ale to nevadí, i tak si to mohou lidé přečíst.) Tak už to raději nebudu komentovat a jdeme na článek.


- Doma chodí Angličané s botami.



- Čaj pijí v pět hodin odpoledne každý den.


-Pokud jsou dva lidé, kteří se neznají, tak je seznamuje třetí osoba, kterou znají oba.


-Pokud se vás někdo v Anglii zeptá, jak se máte, tak musíte odpovědět, že se máte dobře i v případě, že tomu, tak není pokud byste odpověděli, že se máte špatně budou vás pokládat za nezdvořilé.

-Nikdy se neptejte na vázanku, kterou nosí muži, protože je to nezdvořilé.


-Do práce, na schůzku, atd.chodí Angličané deset minut po domluvené době, přijít včas je nezdvořilé. ( no vidíte a my se stresujeme, abychom nepřišli pozdě do školy)


- Když půjdete na nějakou akci, tak se připravte, že ji Angličané budou brát vážně a budou vážní, žádné vtípky.

-Nikomu nelezte do soukromí, soukromí je svaté.

- Diskuze o osobních či rodinných problémech je nepřípustná.

-Velká snídaně  je obvykle kaloricky velmi vydatná. Ovesná kaše s mlékem nebo smetanou a cukrem (ve Skotsku se solí), vejce se slaninou nebo šunkou, součástí mohou být i párky , tradiční toast s máslem a marmeládou, k tomu káva nebo čaj. Pojem marmeláda se používá pouze pro pomerančovou, ostatní se nazývají džemy.


-Pozdrav „ How do you do?“ nemá hodnotu otázky, ale čeká se odpověď „ How do you do?“ bez dalšího komentáře.

-Kolegové spolu obvykle v práci obědvají. Do jaké míry zde dochází k promíchání hodností, závisí na okolnostech. V mnoha společnostech dosud existují oddělené jídelny. K běžným jevům patří jídelna pro ředitele. I v jídelně pro jednu hodnost se mohou najíst jiné šarže, je přijatelné využít příležitosti a vmísit se mezi nadřízené


-Pokud chcete k někomu přijít na návštěvu musíte si předem domluvit termín nejméně týden dopředu a nejlépe i hodinu. A je úplně jedno, že ten člověk sedí celé dny doma, tudíž má na vás čas kdykoliv.

-Angličané se sprchují ráno.


-Angličané jsou většinou naštvaní, když rozdělujeme národnosti například Brit, Skot, atd. Jejich země totiž tvoří jeden celek a to Anglii.

-Když má někdo narozeniny, tak mu musíte koupit kartu s blahopřáním, žádný dárek. Dárek být může, ale musí být hlavně karta pokud máte dárek, ale žádnou kartu, tak jste víte, kde.

[Unsupported element format]


Tak tohle bylo všechno a ahoj.

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.