Mummy Mojo
Hra - Mummy Mojo
Video se načítá
My new room christmas edition
Hra - My new room christmas edition
Video se načítá
Horse Eventing 2
Hra - Horse Eventing 2
Video se načítá
 

Kiwča :D

Jak udělat ze svého psa hvězdu- Sportovní triky

Ahoj

Máme tady pokračování:)!

Triky kde psy hrají lidské hry!

Pár si jich ukážeme

Triky jak naučit psa ,,hrát" různé týmové hry! Sice je bude hrát sám ale u lidí týmové jsou.

FOTBAL

povel: fotbal

1. Míč na pamlsky, který se prodává v obchodech s chovatelskými potřebami, je dutý plastový míč s dírou, ze které při kutálení náhodně vypadávají pamlsky. Naplňte jej granulemi nebo keksy a nechte psa ať si s ním pár dní hraje sám. Nejspíš se stane jeho oblíbenou hračkou.

2. Ukažte na prázdný míč a řekněte psovi Fotbal! Když s míčem začne kutálet, hoďte mu do cesty pamlsek, aby ho tam našel.

3. Postupně požadujte před odměněním stále delší kutálení. Zároveň namísto házení pamlsků začněte psa odměňovat z ruky.

4. Začněte používat fotbalový míč (gumový s fotbalovými vzory) a dávejte stále stejný slovní pokyn (fotbal). Psa odměňujte i za krátké kutálení. Postupně vzdálenost prodlužujte

5. Jste připraveni dát gol? Vyznačte před sítí výraznou brankovou čáru- použijte například předěl mezi betonovou cestou a trávníkem. Běžte nadšeně se psem a povzbuzujte ho, aby míč strčil za tuto čáru. Když se mu to podaří okamžitě ho odměňte. POKUD SE MU TO PODAŘÍ TAK UŽ NADÁLE NEDÁVEJTE PAMLSKY ZA KUTÁLENÍ PŘI TOMTO POVELU!

RAGBY

Povel: Ragby

Toto už je těžký cvik takže se ho pes nemusí naučit vůbec! Ale trpělivost dokáže vše:)

1. Položte na zem před psa plyšový ragbyový míč a řekněte mu, aby ho ,,vyhodil". Nebude z počátku vědět, co po něm chcete . Nadšeným hlasem jej musíte přimět vyzkoušet různé věci: sebrat míč ze země, pustiti ho na zem, vyhodit ho do vzduchu, štěkat na něj, přinést vám ho, dorážet na něj tlapkou. Jakmile se ho dotkne tlapkou řekněte Hodný pes! a rychle mu dejte pamlsek,

2. Postupně začněte vyžadovat, aby na míč tlapkou za pamlsek dorážel silněji. I nadále označujte přesný okamžik, kdy se mu podařilo dosáhnout požadované činnosti, zvoláním hodný vyhodil!

3. Spojte několik činností dohromady: nechte ho míč pustit na zem, uklonit se, vyhodit míč a nakonec ho také chytit, když mu jej hodíte. Pes si při úklonu samou, dychtivostí míč možná rovnou schová pod tlapku . Pokud ne časem se nauči, povel vyhoď, následuje po povelu ukloň se a nude jej schovávat pod tlapku v očekávání dalšího pokynu. 

SHRNUTÍ: Pes by měl v úklonu mít míč pod tlapkou, vyhodit ho za sebe, otočit se a chytit ho!

Nezbytné povely: Pusť,Ukloň se, Hokejový brankář (viz. níže)

HOKEJOVÝ BRANKÁŘ

povel: chytej

Nezbytný povel : Vysílačka na pevný bod neboli teč. Prostě nějaký kužel u kterého pes musí stát. A to on už musí umět!

1. Většina psů se naučí chytat sama. My pouze vytvoříme asociaci mezi povelem a činností. Zvolte předmět který se bude psovi dobře chytat, například plyšovou hračku. Chvíli s ní psa škádlete , potom mu jí hoďte se slovy: CHYTEJ! Pochvalte ho a opakujte pokyn: Hodný CHYTIL! ¨Při nácviku tohoto triku nepoužíváme pamlsky, protože chytání je pro psa samo o sobě odměnou.

2. Řekněte psovi, aby si sedl. Popojděte pár kroků dozadu a hoďte mu hračku. Střídejte různé hračky a míčky, pokaždé dávejte povel chytej.

3. Nyní je čas postavit psa do branky a pálit na něj míčky hokejkou.Nechcete psa zranit, proto používejte měkké míčky, které se snadno chytají a jsou dostatečně velké, aby je nemohl spolknut.

4. Když pes chytí střelu, začne pravděpodobně samou radostí pobíhat po hřišti. Naším úkolem teď bude dostat psa do brány. Když doprostřed sítě chytře umístíme nějaký pevný bod, můžeme psa pomocí něj do branky opět snadno zavolat. Jakmile se pes do branky vrátí zakřičte chytej a střelte na něj další míček- ten poslouží jako odměna. 

BASKET

Nezbytné povely: Přines a pusť

Povel: Basket

1. Nastavte dětský basketbalový koš dostatečně nízko, aby na něj pes za země dosáhl na všech čtyřech. Hoďte mu malý basketbalový míč (plyšový) a řekněte mu  aby vám ho přinesl.

2. Nalákejte psa k pamlsku, který budete držet na desce. Použijte povel BASKET

3. Až se pes dostane k pamlsku, zavelte pusť. Když otevře tlamu, aby si vzal pamlsek měl by míč spadnout do sítě.

4. Nejprve psa odměňujte za puštění míče kdekoliv poblíž sítě. Jakmile se trochu zlepší, vyžadujte pro odměnu platný koš.

5. Úkol mu dále zkomplikujte tím že na desku pouze poklepáte a nebudete v ní držet pamlsek. Když se pes zlepší, začněte slovní povel basket používat celou akci od uchopení míče až po vhození do sítě.


Poznámky: Se psem stále udržujte oční kontakt. Ve cvičení psa nepřináší trpělivost růže ale rovnou celé věnce! Psa nesmíte okřikovat ani mu nadávat! VÝCVIK SE VŽDY UKONČUJE KDYŽ TO JEŠTĚ PSA BAVÍ!

Zvyšte zájem o vašeho psa ,,Show" ve vašem okolí...  Nejlépe plakáty s adresou nma vaši FB stránku nebo na váš blog. Na blogu/stránce se zmiňte o této události:)

Děkuji za pozornost:)

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.