Elsa Drum Lesson
Hra - Elsa Drum Lesson
Video se načítá
 

Kiwča :D

20 faktů o Simpsonovích!

Tak série pokračuje a budou to simpsni!! Tato série tu dlouho nebyla a tak jsem se jí rozhodla ,,obnovit" a věřím, že většina z vás ani o této sérii neví :) 

Tak jdeme na to! Jo a ještě na začátek :) Dříve jsem byla v síni slávy asi 5. v kategorii spisovatel. Pak nastalo období kdy mě to totálně přestalo bavit.... A teď už jsem opět začala nově psát a věřím, že i líp (když jsem byla 5. nebyli tu tak super blogerky jako Akalik, Dammaris Harris-promiň nevím přesně jak se to píše a třeba i Rere atd.... A proto se nedivím, že jsem byla pátá... A to mi to vážně nešlo některé články jsem si zkopírovala k sobě a všechny je odtud smazala a kdyby jste tu hrůzu viděli! :-O ) a už zase v síni slávy kategorie spisovatel stoupáme :) Tipněte si kolikátí jsme? 76.!!!!! A všem vám za to děkuju :) Tak a teď už začneme (jo a nebudou to jako přímo fakty, ale třeba i nějaké informace :D )

1. Simpsonovi mají teďka přesně 28. sérií (2017).

2. Stránka kde můžete najít myslím zatím všechny díly Simpsonových (přičemž musíte počítat, že se to video občas smaže) a je to fakt super je tady (nope reklama!!! :-D :-O ).

3. SImpsonovi kreslí a vymyslel Matt Groening a producent je James L. Brooks                          

4. Zatím mají Simpsonovi 615 dílů :).

5. Jedna série má obvykle 20-25 dílů kromě první série ta jich měla 13.

6. Simpsonovi (jejich tvůrci) v několika případech ,,předpověděli budoucnost". Například v dílu z roku 2008 Homer volil. Klikl na hlas pro Baracka Obamu, ale ,,hlasovač" byl porouchaný a přidal hlas druhému ,,prezidentovi". Stejně jako volící stroj později roku 2012 v USA. V dílu z roku 1995 měl Lízi přítel hodinky s telefonem. Roku 2013 se to stalo normální věcí... V dílu z roku 1994 přidávali ve školní jídelně koňské maso do jídla... V roce 2013 se tento skandál v USA skutečně řešil. V díle z roku 1998 vymyslel profesor Frink hamburgerová sluchátka. Roku 2010 se začali skutečně vyrábět!(

7. Simpsonovi jsou vlastně sarkastická ,,parodie" na Ameriku.

8. 19. února 2012 byl odvysílán jubilejní 500. díl.

9. Poprvé se Simpsonovi na televizních obrazovkách objevili 19. dubna roku 1987, ale jen jako dvouminutový skeč v The Tracey Ullman Show. Kresby skečů byly neumělé a během tří řad jich vzniklo 48.

10. Po třech řadách se 17. prosince 1989 stal z pouhého skeče plnohodnotný televizní seriál o průměrné délce 30 minut (teď už 20-22 minut).

11. Základní koncept Simpsonových vymyslel jejich tvůrce Matt Groening během patnácti minut, kdy seděl v čekárně u producenta Jamese L. Brookse, kterému měl dát námět na animovaný seriál. Groening původně uvažoval, aby byl seriál podle jeho komiksových stripů Life in Hell, pak ho napadl námět na Simpsonovy, jako na nefunkční rodinu.

12. Simpsonovi jsou vlastně Groeningova rodina: 

Homer Simpson – Homer Groening (otec Matta Groeninga a jeden z jeho synů)
Marge Simpsonová – Margaret Groeningová (jeho matka), i když simpsonovská Marge se jmenuje Marjorie
Líza Simpsonová – Lisa Groeningová (jeho sestra)
Maggie Simpsonová – Maggie Groeningová (další z jeho sester)
Bart Simpson – syn (anagram slova brat - spratek) – Bart patrně ztvárňuje Groeninga samotného. 

13. (omlouvám se tohle jsem pouze zkopírovala celé z Wikipedie, protože si myslím, že tohle celé je zajímavé.... Jen si to přečtěte! :) ) Základní rodinu Simpsonových tvoří rodiče Homer Simpson a Marge Simpsonová, děti Bart, Líza a Maggie, pes Spasitel a kočka Sněhulka II., která však nešťastně zemřela v díle Já, robot (15. řada). Líza si našla novou kočku Sněhulku III., která se jí nešťastně utopila v akváriu, i čtvrtá Lízina kočka Coltrane zemřela, tentokrát vyskočila z otevřeného okna, až pátá kočka, kterou Líza pojmenovala opět Sněhulka II. - ta jí zůstala. Další příbuzenstvo jsou sestry Marge Patty a Selma Bouvierovy, Homerův otec Abe Simpson, Homerova matka Mona Simpsonová, která je na útěku před zákonem a později v 19. řadě zemře, jeho nevlastní bratr Herbert Powell a nevlastní sestra Abie, poprvé spatřena v dílu Obtěžoval jsem anglickou královnu (angl. The Regina Monologues), až po postavy, které se nikdy neobjevily, pouze se o nich mluvilo. Mezi takové patří Homerův bratranec Frank, z kterého se později stala Františka, pak se dal k nějaké okultní sektě, kde mu říkají „Matka Shabooboo“.

14. Proč jsou Simpsonovi ze Springfieldu?: Místa, ve kterých se seriál odehrává jsou různorodá, nejčastěji se děj odehrává ve fiktivním městě Springfield, bydlišti většiny hlavních postav. A jak říká sám Matt Groening: I když pocházím ze Springfieldu v Illinois, název Springfield jsem zvolil proto, že je to jedno z nejčastějších jmen měst a osad v USA.

15. 27. července roku 2007- Vyšel celovečerní film Simpsonovi ve filmu (The Simpsons Movie). Stále v zachované 2D technologie, ale některé kratičké scény (třeba záběr na jejich dům) jsou ve 3D.

16. Za pozornost stojí i fakt, že česky dabovaná verze filmu unikla na peer-to-peer sítě dříve než verze anglická! Co tady dělá tenhle fakt?! Sem fakty nepatří!!!! :D (už mi z toho hrabe)

17. V česku měli Simpsonovi premiéru 8.ledna 1993! Na prvním kanálu Čé Téčka (České televize) 

18. Nedávno Helena Štáchová zemřela a od té doby česky dabuje Lízu Ivana Korolová. (dále taky Maggie, ale těch jejích pár slov za tolik dílů? :D )

19. Vtipy?: (opět zkopírované a opět zajímavé :D ) Pokud se zpomaleně krokují jednotlivé snímky animace, je možno nalézt nečekané vtípky od tvůrců The Simpsons. Obvykle jde o nápisy, tváře postav známých osobností, které se mihnou v pozadí, děj v pozadí je v rozporu s logikou příběhu a podobně. Za zmínku stojí i fakt, že čeští dabéři občas nestihnou přeložit některé nápisy v pozadí či na cedulích (např. protože probíhá dialog mezi zásadními postavami nebo není dostatečně zřetelný kontext), které jsou mnohdy velmi vtipné až sarkastické. Z mnohých dílů jsou patrné i osobní názory autorů na svět, politiku Spojených států, globální problémy atd.

20. Ve Speciálních čarodějnických dílech rozdělených na 3 nezávislé příběhy se objevují parodie na nejrůznější horory.... 

A to je vše :) Našlo by se víc, ale říkám-nemám čas, nemám nápady, jsem hrozně unavená (na začátku léta kvůli vedru v noci nespím dokud si nezvyknu... Někdy nespím až do září nebo října kdy se začne ochlazovat..:/ ) a taky mám totálně vygumovaný mozek (to bude tou únavou). Takže pokud se vám to nelíbilo pardon počkejte si na jiný článek snad bude lepší :) 

Asi to nebylo nejlepší většina faktů byla hodně obsáhlá, ale mě to tak zaujalo, že jsem vám to všem sem dát musela :-D Jaké další faktíky by jste chtěli? 

Adiós! Un frío del cacao que tenía! : D

(další z mích úžasných španělských vět o kakau-Nashledanou! A studené kakao už jsem měla! :D)

Co to sakra je? :D Asi nějaká čínská reklama na kakao ? :D No nic....

Dneska jsem ještě stihla vydat článek, ale zítra už ne:( Nebudu doma až v 8 večer se vrátím :) Dneska máme ve škole volno, ale já jedu za babičkou a opět se vracím v osm večer :D No jo no mám moc plánů:) 

Ale teď už vážně!

Adiós!

(Je tam odkazový easter egg! Najdeš? ho? Odkazy jsou celkem dva jeden hodně zřetelný druhý tak ne...) 

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.