KagamineRinCZ

MY TOP - Harry Potter

Fanoušci Harryho Pottera se tady určitě najdou :3 O tom nepochybuji. Tak jsem se rozhodla udělat článek o mých oblíbených věcech na téma Harry Potter.

OBLÍBENÁ KNIHA:

Za mě rozhodně Ohnivý pohár. Ta knížka je prostě...naprosto kouzelná :3 Například oproti filmu. Myslím, že co se filmu týče, tak právě čtvrtý díl byl oproti knize snad nejvíce osekaný.

Třeba všechny ty zajímavé věci, co se děly v tom bludišti. Svinga, kouzelná mlha, skvorejší... Ve filmu byl ten labirit vylíčen prostě jako horor, kdyžto v knize to byl neuvěřitelně interaktivní úkol plný kouzel. Vlastně...to i to jezero. Ve filmu je to spíše hororový snímek, ale v knize je to daleko méně temné, a daleko víc interaktivní a příběhové. Právě proto mám tuto knihu asi nejradši, zvlášť v porovnání s filmem.

Naopak, co se dále knih týče, nejméně se mi líbil Fénixův řád, a přitom film je dost dobrý. Tady je opačný problém, kniha je až moc zdlouhavá, a spousta pasáží mi přijde... vynechatelná. Naopak film je dobrý.

OBLÍBENÝ FILM:

Většina lidí má nejraději buď třetí díl nebo naopak poslední dva filmy. No, a mě se nejvíc líbil první a druhý díl. Hodně lidí tvrdí, že ty první dva díly jsou moc pohádkové, a moc pro děti, ale to se mi na tom právě líbí. Jsou takové nejvíc kouzelné a nejvíc vztažené na tu školu, a to se mi na tom právě líbí. 

Navíc v prvních dvou dílech jsou i Harry a Ron nejlepší, řekla bych. Harry je prostě roztomilý, hodný, ale statečný chlapec, který objevuje, co všechno dokáže a Ron je prostě vtipnej, trochu praštěnej kluk se super hláškama a výrazama. V pozdějších dílech se pak oba občas chovají jako pitomci.

Naopak mě moc nebavil film princ dvojí krve a Relikvie smrti první část

KNIHY X FILMY:

Filmy mám moc ráda, a viděla jsem je víckrát, než jsem četla knihy, ale...přesto volím knihy. Do filmu se zkrátka nevejde vše...

OBLÍBENÁ ŽENSKÁ POSTAVA:

. Lenka

Ginny

.Fleur ( či jak se to píše)

. Pansy Parkinsonová

OBLÍBENÁ MUŽSKÁ POSTAVA:

Fred a George

Protiva XD

Lupin

Lucius Malfoy

A svým způsobem i Filtch, přijde mi, že je to hrozně nepochopená postava

OBLÍBENÁ KOLEJ:

Já sama jsem z Havraspáru, ale kromě Havraspáru mám moc ráda i Zmijozel. Mrzimor mi nevadí, tam jsou hodní a pracovití kouzelníci, ale Nebelvír obecně nemůžu vystát, přijde mi to jako taková kolej těch školních hvězdiček, ale to je asi tím, že tam byli hlavní hrdinové, a ostatní koleje, zvlášť Mrzimor a Havraspát, byly dost upozaděné, a Zmijozel byl líčený čistě jako špatná kolej. 

OBLÍBENÝ UČITEL:

Tak rozhodně Lupin, docela i Kratiknot, Hagrid by se tam dal taky počítat, a paradoxně...Já měla ráda i Lockharta XD Sice byl děsný trdlo, ale to na tom bylo právě to vtipný. 

OBLÍBENÝ KOUZELNÝ TVOR:

Asi budu trapná, ale ...JEDNOROŽEC! Protože jednorožci jsou boží!

OBLÍBENÁ ,PŘÍŠERA"

Mozkomor :D Mě přijde fascinující! Jako létající metalista, který um ze světa vysát radost, a z každého vůli žít, stejně jako já když mám úzkostný záchvat :3 :D

A co vy? Jaké jsou vaše Top Ohledně Harryho Pottera? A co říkáte, jak nám to s Lenem sluší jako bradavickým studentům? :P 

  

Komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.