KagamineRinCZ

Filmy/seriály, které nesnáším#3 - SAO - ANIME

Tak který seriál zhejtíme deska? Bude to trošku z jiného soudku, protože dneska tady zhejtím jedno anime. Konkrétně jde o anime s názvem Swort Art Online ( ZNÁMÉ POD ZKRATKOU SAO)

Tohle anime je opět další ukázkou dokonalého nápadu, který byl zničen nemožným zpracováním. Pokud se na něj i tak rozhodnete podívat, asi nebudete úplně litovat, protože má hodně příznivců, a některé dějově opravdu docela dobré pasáže, ale jako i v mnoha jiných případech to celé kazí hlavně dvě hlavní postavy.

O ČEM ANIME JE

Nápad je opravdu skvělý. Téma je skvělé. A se správným zpracováním, které by se skutečně drželo tématu, a nikoli absurdních teen vztahů, nejspíš by patřilo k nejlepším anime vůbec. 

Aktuálně má více sérií, já ho viděla poprvé asi před pěti lety, takže jsem viděla jen dvě série, ale právě proto, že se mi nelíbilo, nemám potřebu se dívat na ty další, tím pádem tady budu mluvit jen o tom, co jsem viděla.

Příběh pojednává o tom, že byla vyrobena herní helma ( něco jako hodně luxusní virtuální realita, ve které můžete hrát nejrůznější ( často nějakým způsobem bojové nebo fantasy) hry stylem, že se ocitnete přímo v herním světě jako postava, kterou jste si vytvořili, fyzicky cítíte, že tam jste, cítíte pohyby, sítíte teplo, chlad atd, můžete tam dokonce jíst...Poticově. A máte schopnosti jako vaše postava, to znamená můžete například létat, dělat kouzla, střílet, dělat salta...cokoli. To zní úžasně, že?

Bohužel nějaký vlivný člověk onu hru hackne a uvězní v ní všechny hráče. Pokud by se odpojili, helma by jim okamžitě dala ránu, která by je zabila. To samé se stane, pokud ve hře zemřou. Takže pokud zemřou ve hře, zemřou doopravdy. Ten, kdo celou hru dohraje do konce, se dostane ven. Všichni hráči tak reálně fyzicky přežívají na přístrojích v nemocnici, ovšem vědomě jsou uvězněni ve hře, kterou musí hrát.

To by bylo velice zajímavé, kdyby šlo skutečně jen o tu hru a o snahu jí dohrát. Jenže to tvoří maximálně tak polovinu anime.

A tím se dostáváme k postavám! Hlavním hrdinou je 16ti letý Kirito. Kirito není nijak zvlášť chytrý, zajímavý, hezký a vlastně ani statečný ( spíš pozornosti chtivý), ovšem i tak se do něj zamiluje KAŽDÁ osoba ženského pohlaví, která ho spatří. Včetně jeho sestřenice...ta dokonce 2x, jednou ve hře, a pak i doopravdy...

Kirito je vlastně jen namyšlenej floutek, kterej je přesvědčenej, že je největší hrdina a pán světa. A postupně za první dvě série posbírá asi 7 žen...Holek. Jeho holek. Má teda jednu hlavní, to ano, ale s těmi dalšími chodí taky. Všechny slečny o sobě navzájem ví, a sice na sebe trošku žárlí, ale nějak to tolerují, protože mohou být ve společnosti ,,skvělého Kirita" a patřit do jeho harému.

První polovina první série je tedy o téhle hře, kde jsou uvěznění. Druhá polovina je pak o tom, jak se snaží spolu s těmi svými přítelkyněmi, které postupně posbírá, osvobodit svou hlavní ženu, kterou tamten hacker, který je původně do hry zavřel, uvěznil, protože se mu líbila...Než jí ale zachrání, stihne pobláznit hlavu své sestřence - a to jak v reálu, tak ve hře, a najít ještě jednu dívku, která ale hrála úplně jinou hru, ovšem nakonec se k němu taky přidá.

Druhá série je o tom, jak si Kirito, všechny jeho přítelkyně a jeden jeho kamarád vytvoří vlastní herní svět, ve kterém pak hrají, bojují atd.

Ještě jsem nezmínila jeden detail. V té první hře, kde byli uvězněni, byli 2 roky. Přišli o dva roky života. Denně riskovali život, neviděli své rodiny, nemohli se dostat ven, jejich těla chátrala v nemocnici. Když se z toho pak dostali, měli logicky atrofované svalstvo a nefunkční těla, silné trauma, a na mozek to taky muselo mít vliv...Co udělali hned poté, co byli zachráněni? Nasadili si ty helmy znova. A do reality už se vraceli skutečně jenom na jídlo a na spánek ( pokud vůbec) Ehm...jsem jediná, komu se při tom otvírá kudla v kapse? Mě se něco takového stát...tak už se k dané helmě ani nepřiblížím, protože bych za A měla trauma a za B bych se bála, že se to stane znova- Jim je to jedno. 

Kupodivu, Kirito není nejhorší postavou tohohle anime. Tou je právě jeho hlavní žena Asuna. Asuna je typická princeznička dokonalá. Krásná, bohatá, všemi milovaná a obdivovaná, rodiči nehorázně rozmazlovaná, ovšem na první dojem milá, takže to na ní lidé na první pohled nepoznají, vše se jí daří, i když se o nic nesnaží a svět jí zkrátka leží u nohou. No a když náhodou ne...tak se projeví její pravá povaha.

Asuna je rozmazlená, nafoukaná, pozornosti chtivá fňukna, která brečí pokaždé, když nedostane přesně to, co chce, a když každý neskáče, jak ona píská. Pak se hroutí, celý svět viní z toho, co ,,strašného" se jí děje, a jak jsou na ní všichni zlí, a jak jí nenávidí. Div že nevyhrožuje sebevraždou. Například když jí matka donutila na chvíli odložit herní helmu, protože měli rodinnou večeři, Asuna celý večer probrečela, a následně všem vykládala, jak jí matka týrá, a jak jí brání dělat to, co miluje. Jednalo se skutečně jen o to, aby přišla na večeři, jinak Asunu naopak rozmazlovali a měla všechno, co si jen mohla přát. Svým přátelům tuhle situaci ale podala stylem, jak je hrozně týraná...Asi tak. Stejně tak když náhodou není středem pozornosti. A samozřejmě je otrocky zamilovaná do Kirita, stejně jako zbytek jeho harému, a udělá, co řekne. Jakmile jí ale něco nevychází, následují slzičky, výčitky celému světu a hrozné scény...

A s takovými hlavními postavami...No...je jedno, jak dobrý bude příběh, už z tohohle důvodu to nebude moc koukatelné.

Navíc to anime by se opravdu nemělo jmenovat Sword Art Online, ale spíš Kirito a jeho ženy. Protože polovina zápletek a příběhu je o tom, jak se do Kirita zamiluje nějaká další, pak je zdrcená, že s ním nemůže být, protože je jeho sestřenka nebo proto, že má Asunu, ale nakonec mu bude dělat aspoň konkubínu, protože to je přece lepší, než nic, žejo, a přidá se do jeho harému a týmu. A Asuna? Ta z nich není nijak nadšená, ale je přece ta hlavní, tak co...

Takže to je, prosím pěkně, ono vyhlášené anime SAO. Jistě, najdeme i pár zajímavých zápletek, najdeme zde i dobré postavy, konkrétně Kiritova dívka číslo 3 ( vlastně číslo 4, ale jedna ještě taky umřela) nebo právě jeho sestřenice, plus pár dalších vedlejších postav.

Najdou se tam i situace, kdy se zasmějete nebo kdy protagonisté řeší i něco zajímavého nebo vyloženě hrají. I když z pravidla se jedná prostě o nějakého narušitele, který se právě nachomýtne do nějaké hry, a chce je tam zabít doopravdy...Jak přes kopírák. 

Ovšem i tak mě nejvíc zarazilo právě to, že jakmile se hrdinové dostali ze hry, kde byli uvěznění a málem zemřeli, první, co udělali bylo, že si helmy nasadili znovu :D Logika jak Brno.

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.