Block Story
Hra - Block Story
Video se načítá
Nerdy Girl Makeover
Hra - Nerdy Girl Makeover
Video se načítá
Drake And The Wizards
Hra - Drake And The Wizards
Video se načítá
 

HPD časopis

HPD časopis 2 - dovolená

Ahoj,

vítejte u druhého čísla našeho HPD časopisu. Doufáme že vás toto číslo nezklame!

Tentokrát jsme se nechali inspirovat letními výlety, tipy a dovolenou, přečtěte si tedy naší první část a pojďte se s námi radovat z léta!

Dnes na Vás čeká letní líčení ( jak zacházet s barvami), skvělé letní recepty na nanuky, letní čtení a také týdenní otázka! 

Užívejte si léto!

    


Redakce, HPD časopis

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


BEAUTY


Znáš ten pocit, když se prostě nemůžeš rozhodnout, jaké líčení se hodí na úžasnou dovolenou u moře? V tom případě jsi tady správně!
Je jasné, že v horku opravdu nemáš chuť na tlustou vrstvu make-upu. Proč taky? Pokud tě opravdu trápí akné, nanes trochu korektoru, ale moc to nepřežeň. Pamatuj, že sluníčko ti může hodně pomoct v boji proti nedokonalostem, takže nech pleť dýchat a opálit se (zdravě!). Hlavně nezapomeň na pudr, to je v létě opravdu úžasná věc! Doporučuji ti vzít si ho s sebou i ven, kdyby ses náhodou zpotila.
Léto je roční období plné barev, proto se neboj experimentovat i s líčením. Nejvíc in jsou světlé, výrazné a pastelové barvy. Opravdu hezky to vypadá, když skombinuješ teplé barvy se studenými. 

   Pastelové barvy 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

RECEPTY


Lahodné domácí nanuky


Konečně to pravé léto! Nevím, jak u vás, ale tam, kde bydlím já, až do teď pršelo nebo bylo vážně nehezky. Normálně proti dešti nic nemám, ale k prázdninám přece patří sluníčko, ne? A nejen slunce, ale k prázdninám neodmyslitelně patří i zmrzlina, na tom se určitě shodneme. A tak vám dnes v tomto článku ukáži tři báječné recepty na domácí nanuky, které jsem sama taky odzkoušela.
Dost už ale úvodu, jdeme na recepty!

– 
1) Čokoládovo-ovocný nanuk
Tento recept mám asi ze všech nejradši! Chutná opravdu báječně a k čokoládě a banánu lze použít i jiné ovoce.

Ingredience:
1 celý tvaroh
1 banán
Trocha třešní
2 lžíce třtinového cukru
2 lžíce kakaa

Postup:
Do mixéru dáme jeden celý tvaroh, jeden nakrájený banán, pár třešní (samozřejmě bez pecek) a přisypeme dvě lžíce kakaa a třtinového cukru (ten však není nutný, pokud se vám zdá tvaroh dostatečně sladký. Kakao je však hořké, takže bych ho spíše doporučila). Pak už jen pořádně rozmixujeme a vlijeme do formiček. Pokud budete chtít, do směsi můžete přidat i navíc trochu na kousky nakrájených třešní, pokud vám nějaké zbydou. Pak už necháme jen stuhnout ne méně než 4 hodiny v mrazáku.
Poznámka: Místo třešní můžete použít například i jahody. Toto množství vyjde cca na 6-8 porcí, podle toho, jak velké máte formičky.


2) Malinový nanuk

Tento recept je určitě ze všech nejjednodušší a i nejlevnější. Lze použít úplně jakékoli ovoce, já pro příklad uvádím maliny.

Ingredience:
Libovolné množství malin, podle toho, jak moc chcete nanuk výrazný
1 hrnek mléka

Postup:
Tento recept je úplně jednoduchý. Maliny dáme do mixéru, přilijeme mléko a rozmixujeme. Maliny nemusí být nutně čerstvé, lze použít i mražené, ale v tom případě doporučuji dosladit. Pak už jen přelijeme do formiček a necháme minimálně 4 hodiny v mrazáku.
Poznámka: Lze samozřejmě použít i jiné ovoce. Toto množství vyjde cca na 5-8 porcí.



3) Jahodovo-broskvový nanuk

Ingredience:
1 velká broskev
500 ml broskvového džusu
200 g jahod
50 ml jahodového nektaru

Postup:
Prvně si připravíme ovoce - omytou broskev rozpůlíme, zbavíme pecky a oloupeme. Poté jí rozmixujeme a promícháme s džusem a směs nalijeme do poloviny forem na nanuky.
Poté omyjeme a odstopkujeme jahody. Rozmixujeme, propasírujeme přes cedník, abychom se zbavili jadérek. Nakonec do směsi přilejeme jahodový nektar/džus a dolejeme jí formičky. Pak už to jen dáme zmrznout do mrazáku cca na 4 hodiny.

A to už je pro tento článek vše! Doufám, že se vám líbil a třeba i nějaký recept na nanuk vyzkoušíte. Zatím se mějte krásně a užívejte si léto!

-Kattie


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


KNÍŽKY


Zdravím! 

Léto začalo, prázdniny jsou v plném proudu a... co číst? Samozřejmě, já taky nečtu jen tyhle knihy (já namátkově vybírám =D), ale pokud nevíte co číst, můžete něco z tohoto "seznamu" přečíst.


Selekce - Kiera Cass


Já tuhle sérii nemám ráda, ale to nic nemění na tom, že spousty holek to mají rády a nedají na to dopustit. Pokud máte rádi romantiku a vážně oddechové čtení, asi vás to bude bavit. Je mi teda jasné, že 99% holek to tu četlo, ale třeba se najde někdo, kdo ne.






Posel - Markus Zusak



Pro mě to tedy byla docela oddechovka, pro někoho to ale oddechovka být nemusí. Kniha vypráví o Edovi, kterému po omylném chycení zloděje začnou do schránky chodit obálky, ve kterých jsou žolíkové karty s adresami nebo indiciemi. A on plní... "úkoly" na těch adresách. Zjistí, kdo a proč mu je posílá, nebo zůstane v nevědomosti?




Talon, Zkouška Věrnosti - Julie Kagawa



Kniha o dracích, odehrávající se na pláži myslím si že v Kalifornii. Typické hezké letní čtení. A vážně mě to bavilo. Pokud vím, zatím nevyšly další díly, což mě docela mrzí.



Drakobijecká akademie - Kate McMullan



Vyšly tedy jen čtyři díly z dvaceti, což je fakt škoda, ale alespoň něco. Knihy vypráví o Wiglafovi, kloučkovi, který se bojí krve a nikdy nic nezabil. Dostane se do Drakobijecké akademie. Jak to tam zvládne? Dokáže vůbec zabít nějakého draka a donést řediteli DA Mordredovi nějaké zlato?



Snad jste se třeba inspirovali, já vám děkuji za přečtení!


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

A na závěr nesmí chybět...Týdenní otázka!

Nyní jsme se dívek a blogerek z HPD zeptaly, kam by jely nejraději na dovolenou a máme výsledek! 


Moře : 44, 4 %               Tábor : 11,1%                   

Hory:  22,2%                  Festival( koncert): 22,2% 

A nyní popis vašich vyvolených vysněných míst, co o vás vypovídají a po čem tajně toužíte!


Festival, koncert

Jsi velice společenská, hledáš zábavu a podporuješ to, co tě baví. Mezi společností a hudbou také hledáš odreagování od svých problémů. Někdo odpočívá v klidu, ale to ty ne! Nejlépe ti je mezi proudem hudby tvého oblíbeného zpěváka/ zpěvačky, kde tě nikdo nezná, takže nemůže soudit tvoje zběsilé trsání. Na festivalu se můžeš třeba setkat s přáteli a spolužáky, nebo s příbuznými, jsi stále v nějaké akci!:)   

Tábor

Dobrodružství. vydat se sama mezi neznámé holky a kluky, najít si nové přátele, přežít v chatce/stanu, chodit na večerní bobříky odvahy, táborák a spoustu dalších aktivit! Tady jsi ve svém živlu- tolik zajímavých her, lidí a přírodního prostředí ti dělá dobře, jen tak dál! =)

Hory

Samotář, vyhledáváš klid a ticho, chceš si potichu přemýšlet o svých myšlenkách, nebo raději ještě jedno - nepřemýšlet vůbec. Čím výše stoupáš do výšek hor, tím lépe se ti dýchá. Máš ráda ten pohled z výšky - vidíš, jakou cestu už si zvládla, také se ráda díváš na stromy, lesy a pole, případně jezera. Jsi tichý člověk, ale máš velice mírnou povahu. 

Moře

A na konec náš vítěz! Moře je tipickým znakem léta, každý by se alespoň jednou měl podívat alespoň na pobřeží a vidět západ slunce. Jistě jsi milovnice průhledných vod, ale ani pohled do nekonečné hloubky ti nemusí dělat špatně, koneckonců to uklidňuje. Máš ráda to rytmické, někdy až ohlušující šplouchání vln o kamínky na písek, či kamínky. Výlet lodí ti připomene tvůj minulý život, jak ses plavila po moři,  možná jako pirátka. 

U moře nás také čekají mušle, krabi, ale hlavně i tipické jídla těch zemí a jejich kultura.

  

Zdravíme u dalšího dílu! 


                                                                             Váš HPD časopis =)

Komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.