Cloud 9
Hra - Cloud 9
Video se načítá
Pets Real Haircuts
Hra - Pets Real Haircuts
Video se načítá
 

Holky z HPD

Filmové zajímavosti #4

Ahoj,

dnes to bude film o který jste si psali. Pokusím se udělat všechny filmy co jste mi psali ale bude to trvat :-( A dnes to bude film Pán prstenů: Společenstvo prstenu.






1) Na zmenšení herců hrajících hobity nebyly použity žádné animační triky. Byla využita perspektiva, kdy hobiti byli dál od kamery než ostatní herci.












2) V celé trilogii Pána prstenů spolu ženské postavy neprohodí ani slovo.












3) Protože domeček Froda Pytlíka je ve skutečnosti obrácen na východ, natáčela se scéna, kdy Frodo pozoruje západ slunce obráceně. Kamera nasnímala východ ve čtyři hodiny ráno a pak se film pustil pozpátku.












4) Zvuky používané při davových scénách Peter Jackson často natáčel při zápasech All Backs. Snímal např. přestávkový šum hovořících diváků, jindy je zase vyzval ke spolupráci a celý stadion pak dupal jako při pochodování velké armády.












5) Natáčení oslavy stojedenáctých narozenin Bilba trvalo 9 hodin.












6) Liv Tyler o roli Arwen velice usilovala, ale protože má od mala fobii z koní, nebyly její šance na získání role moc velké. Povedl se jí ale ohromný kousek. Naučila se elfsky a stala se v té době jedním z mála lidí, kteří tento jazyk ovládali. Roli nakonec opravdu dostala. Právě kvůli panickému strachu z koní za ní ve scéně, kde Arwen uhání před nazguly, zaskočila dablérka. Pro detailní záběry byl použit speciální trenažer.











7) Legolas vystřelí v celém filmu celkem 22 šípů, díky čemuž skončil v roce 2012 mezi nejaktivnějšími filmovými lukostřelci druhý.












8) Herec Andy Serkis musel před ztvárněním Gluma pít speciální nápoj, kterému říkal "Smeagol's juice". Ten mu pomáhal s hlasovým ztvárněním postavy.












9) Postava skuruta Lurtze, generála Sarumanových skřetů, se v knižní předloze vůbec nevyskytuje.












10) Sněhová scéna v průsmyku Caradhas se natáčela ve velkém horku. Místo sněhu byla použita speciální směs s vysokou koncentrací soli, která hercům dráždila kůži a oči.







Doufám že se vám článek líbil, určitě zanechte + a komentář.

Zatím ahoj               MarkyP

















Komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.