holky co jsou na hpd

Upomínka na soutěž + recept na čokoládové suflé

Ahoj všichni,

vítejte na mém již 3 vydáním blogu. Chtěla bych jen připomenout na můj 1 blog, tedy Velký test +SOUTĚŽ který pořád platí. Také Vám napíši recept na čokoládové suflé :). A tady je:

Ingredience: 180 ml polotučného mléka, 70 g krupicového cukru ( + na vysypání forem ), 1 lžíce kakaa, 4 vejce ( žloutky a bílky zvlášť ), 5 g maizeny (vlastně jakoby škrob), 7 g hladké mouky, 50 g čokolády (kvalitní tmavé) a máslo na vymazání formy.

Postup: Mléko, 15 g cukru a kakao dejte do kastrůlku a pomalu uveďte do varu. Mezitím v míse utřete žloutky s dalšími 15 g cukru do pěny buď ruční, nebo elektrickou metlou. Mouku a škrob prosejte do misky a pak pomalu přisypávejte a zašlehávejte ke žloutkové směsi. 

Do vzniklého těsta poté vmíchejte horké kakaové mléko. Směs vraťte do kastrůlku, v němž jste vařili mléko, a dávejte přitom pozor, aby se nezačala ode dna připalovat (plotýnka může být ještě horká).
Kastrol sejměte z ohně, vsypte nasekanou čokoládu a za stálého míchání ji nechte rozpustit. Tuto čokoládovou hmotu přesuňte do mísy, povrch uhlaďte, přetáhněte fólií a nechte trochu vychladnout.
Kovové nebo porcelánové formičky na suflé (použít můžete i silnostěnné hrnečky) vymažte máslem a vysypte cukrem, přebytek oklepejte. Troubu předehřejte na 200 °C. Čistou metlou, nejlépe elektrickou, vyšlehejte bílky do pěny.

Postupně přisypávejte pramínkem a za stálého šlehání zbylých 40 g cukru, až vznikne pevný a lesklý sníh. Třetinu sněhu vmíchejte metlou ke krému, pak opatrně zatřete i zbytek pomocí špachtle nebo kovovou děrovanou lžící.
Krémové těsto rozdělte do připravených formiček a ty postavte na plec. Dejte na prostřední mřížku do trouby a pečte 12 minut. Během této doby troubu neotvírejte!
Na závěr můžete suflé poprášit kakaem nebo moučkovým cukrem a podávat buď ve formičkách, nebo je vyklopte na talířek.

Doufám že se recept líbil :)

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.