holky co jsou na hpd

Recept na oříškový dezert

Ahoj,

vítejte na mém druhém vydání blogu. ( mimochodem ten první je ještě aktivní ) Dnes jsem si pro Vás připravila oříškový dezert. Doufám že bude chutnat :) Bude plný oříšků a datlí s sušenou švestkou :)

Ingredience: 200 g datlí, 100 g kešu ořechů, 100 ml vody, 100 g pražených a nesolených arašídů, 50 g slunečnicových semínek, 40 g kokosového oleje a na ozdobu čerstvou stévii ( není vůbec nutná )

Postup: Datle vypeckujeme, propláchneme pod tekoucí vodou a vložíme do misky. Přidáme kešu oříšky. Potom zalijeme vodou, přikryjeme a dáme do lednice na 4 hodiny odležet. Až se odleží, datle, oříšky i vodu která se nevstřebala vložíme do větší, hlubší misky. Mixérem umixujeme téměř na kaši. Arašídy co nejjemněji nasekáme na kuchyňském sekáčku a přimícháme je k datlové-kešu hmotě. Slunečnicová semínka také nasekáme v kuchyňském sekáčku, ale ne úplně najemno. Přidáme je do misky spolu s kokosovým olejem a dobře mixérem promixujeme. Z hmoty, na podnos vyložený alobalem, lžičkou (čas od času máchaným ve vodě) klademe hromádky. Po 20 minutách můžeme servírovat. Uchováváme v chladu. Pak můžeme případně ozdobit stévií. 

Přeji dobrou chuť :)

Komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.