HarryLover

Zajímavé fakty - Harry Potter

Zdravím vás moji mírumilovní přátelé! Dneska vás čekají zajímavé fakty ohledně Harryho Pottera.

Hodně z vás si asi vybaví zajímavosti z dob kdy se natáčel film, psala kniha, kolik bylo ve filmu roužito rekvizit a nebo jaké scény v sobě mají knihy a filmy ne,  takové fakty tady, ale nebudou. 


1. Symbolika zlatonky

Asi každý z nás, který viděl film nebo četl knihu ví co je to zlatonka. Pokud si dobře pamatujete tak víte že Brumbál odkázal zlatonku Harrymu. Když Harry stiskne zlatonku objeví se na ní nápis ,,Otevíram se na konci". V příběhu to znamená, že se Harrymu otevře v momentě, kdy je připraven jít na smrt. Má to ale ještě jiný význam - bitva o Bradavicev posledním díle série se odehrává v roku 1998, což je zároveň rok, kdy vyšel první díl. Takže se vlasně celý příbšh ,,otevírá na konci".


2. Bouchači Weasleyové

Hned v první knize stojí, že Fred a George Wesleyovi byli potrestíni za to, že házeli ledové koule na turban profesora Quirrella. Pod nim se schovávala tvář lorda Voldemorta, takžeten vlasně od dvojčat dostal pěknou nakládačku. XD


3.Sybila Trelawney

Ve třetím díle hádá jasnovidka a profesorka, že se Harry narodil v zimě. To ale nesedí, Harry se narodil v červenci. Jenže jak se dozvíme v závěru série v - Harry je nechtěně vytvořeným viteálem, jelikož v něm přežívá část duše Voldemorta. A Voldemord se narodil kdy? 31. prosince. Profesorka vycítila kousek Toma Raddlea (lorda Voldemorta) a tak si vlastně ,,tipla" správně.


Chtěli by jste další díl?




Komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.