Spiderman City Raid
Hra - Spiderman City Raid
Video se načítá
Winx Club Bubbles
Hra - Winx Club Bubbles
Video se načítá
Dark Fairy
Hra - Dark Fairy
Video se načítá
Disney Princess Selfie
Hra - Disney Princess Selfie
Video se načítá
Avie: My Pretty Avatar
Hra - Avie: My Pretty Avatar
Video se načítá
Avatar Doll Divine
Hra - Avatar Doll Divine
Video se načítá
Airport
Hra - Airport
Video se načítá
 

Draconitčin šupinatý bloček

20 zajímavostí o Hetálii

Kvetha!
Tak jsem se rozhodla trochu vyhecovat a konečně udělat článek. Budou to zajímavosti o seriálu, který miluje opravdu spousta lidí z HPD. 20 zajímavostí. Tleskejte mi, prosím.
Některé z nich jsou poměrně známé, jiné asi budete slyšet poprvé. Posbírala jsem je ze všech možných, českých i anglických zdrojů. Za pravdivost neručím. :)
Můžeme tedy začít.



1) Díky Hetálii se o knížectví Wy dozvědělo několik milionů lidí. V důsledku toho nechal kníže tvůrce Hetálie namalovat na portrét.




2) Mezi postavami měla být i Severní Korea. Pod pohrůžkou smrti však musela být stažena.

3) Dle anket 8 z 10 fanoušků Hetálie má na budíku nastavené Marukaite Chikyuu nebo jinou píseň jejich oblíbeného charakteru.

4) Postavy mají i narozeniny. Ty se určují podle nejvýznamnějšího data v kultuře dané země. 


5) Jen 2 z 10 amerických fanoušků Hetálie byli schopni shlédnout všechny řady bez toho, aniž by se zamilovali do jedné (nebo více) postav.

6) Stažena měla být původně i Kanada. Většina lidí ve vládě si však Matthewa oblíbila, takže byl v Hetálii ponechán. (tady si nejsem jistá o pravdivosti)




7) V úplném zrodu seriálu měl být Itálie žena / dívka. Stejně tak Řecko.

8) Na začátku The World Twinkle měly všechny charaktery kočičí podobu. Předlohou pro Itálii byla tvůrcova kočka.




9) Barva očí u dvou charakterů se střídá. Je to jednak Prusko, jehož oči jsou někdy narudle fialové a někdy čistě rudé, a jednak Francie, kterému se čistě modré duhovky mění na levandulově fialovou.

10) V mnoha zemích je Hetalia zakázána - jednoduše proto, že vláda nesouhlasí se spodobněním jejich země. Patří mezi ně například Čína.

11) Grafická chyba způsobila, že Francie v jedné scéně popíjel zářivě zelené víno. Tato chyba byla však brzy odstraněna.

12) Mezi nejoblíbenější charaktery patří Itálie a Německo. Výrazně méně je oblíbený Čína a Francie a Sealand uvedlo jako svou oblíbenou postavu více lidí než Rusko.




13) V seriálu je drtivá převaha světlovlasých. Je jich 21, oproti 11 tmavovlasým. Čistě černé vlasy má jako jediný Japonsko a čistě bílé jako jediný Prusko.

14) 6 z 10 amerických teenagerů se po shlédnutí Hetálie rapidně zlepšilo v dějepise a všeobecném přehledu o kulturách jiných zemí.

15) Seriál měl mít jednolitý děj. Ten však byl poněkud šílený, a tak byl shrnut do filmu (Paint it, White) a Hetalia je taková, jakou ji známe.

16) Hlasem, kterým je v japonském originále namluvený Itálie, by pravděpodobně v reálném životě nedokázal mluvit nikdo.

17) Hetalia je jedno z mála anime, ve kterém mají všichni přirozené barvy vlasů a očí (ano, i Prusko je reálné - albín).




18) Název Hetálie je odvozen z japonského slova Hetare, což znamená pošetilý, neschopný, a Itálie.

19) Jediné muslimské země, které byly ztvárněny, jsou Egypt a Turecko.

20) Česko sice v Hetálii není, ale existuje celá řada fanartů, takže máme i vlastní verzi Marukaite Chikyuu. Nejčastěji je Česko jako dívka v kroji s dlouhými světlými vlasy a modrýma očima nebo s ořechově hnědými vlasy a zelenýma očima. V dalších řadách by se údajně měla objevit.




Doufám, že vás alespoň některé zajímavosti pobavily. Mně tedy dostalo to zelené Francisovo víno. Co zaujalo vás? Zmiňte se prosím v komentářích. :)
Tak tedy...
Žijte blaze a mějte rádi Hetálii!
Artemia 

Komentáře

gebiagnes(Percy Jackson je nejlepší...)

Hetalia je jediné anime (teda krom Yoi), na kreté jsem se byla schopna kouknout. Teď se při hodinách ve škole tlemím jako dement, a nejde jen o dějepis. A kazí mi to zeměpisné debaty, protože prostě shipy lezou všudeeee
smajlsmajlsmajlsmajlsmajlsmajlsmajl

gebiagnesTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí

RiveVIP(Svět Fantazie ^^)

Páni! To je tak super! A velmi souhlasím s bodem ohledně zlepšení v dějpise, apod. V Angličtině jsme si totiž četli o osamostatnění Ameriky, tak se mi to hned spojilo smajl

RiveTo se mi líbí +1 To se mi nelíbí

Artemia(Svět Fantazie ^^)

Rive: No, já slyšet tohle, tak se asi složím pod lavici, hýkám smíchy a přestanu se ovládat. Koneckonců, to dělám i teď. ='D
No, my málem umřely s Gaiou, když dějepisářka v rámci kolonialismu v Africe prohlásila, že Anglie a Francie se neustále bijí mezi sebou. XD

ArtemiaTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí

RiveVIP(Svět Fantazie ^^)

Artemia: Heh, to zase se u nás předvedla češtinářka (vykládám to prakticky každému, kdo zná Hetalii xD)
"No jo, ale nesmíme mít vůči lidem, či národům předsudky, nemůžeme škatulkovat. Třeba že němci jsou chladní a drží se podle předepsaných lajn, rusové krvelační, francouzi se jen patlají v jídle a Anglie za ně musí řešit všechny problémy."
Zvlášť při tom posledním jsem byla absolutně vychechtaná. Horší bylo vysvětlovat, proč se tomu směju.

RiveTo se mi líbí +2 To se mi nelíbí

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.