crazy blog

planeta země není kulatá

Ahoj!!!!

Toto je článek pro ty, kteří nemají rádi zeměpis, nebo ho vůbec nemají. Zkrátka je to pro ty co se chtějí dozvědět nové věci.

Planeta země není kulatá, ale zploštělá na pólech. Představte si, že máte planetu zemi a na pólech jí zmáčknete. Tento útvar se nenazývá ovál, ani nic takového. Protože je planeta země, respektive její tvaj jedinečný, má i vlastní název. Říká se mu geoid.

 

To byla první zajímavost na našem blogu. Bude jich víc. Jestli si myslíte, že jsme to našly na wikipedii, tak jste vedle. Zjistily jsme to při hodině zeměpisu. Náš otravný spolužák řekl, že když je země zploštělá na pólech, nemůže být koule. Pak začal vykřikovat, že je to brambora, pak že je to mrkev a takhle vyjmenoval zeleninový salát. Profesor(je vážně super, musíme mu říkat Pavle) mu vysvětlil, že je to geoid(ten otravný spolužák samozřejmě vykřikl že mrkev je mrkvoid a brambora bramboid).

Tuhle část jste nemusely číst, to je jen pro pobavení.

mějte se hezky

LUCY a ANDY


Komentáře

KattyW.(Spisovatelky)

Dobrý postřeh. smajl smajl Já jsem nějakou dobu chodila na astronomický kroužek a tam nám ukázali něco jako rengén (nevím jak se to jmenovalo) Země. Byl na něm ukázán přesný tvar Země bez všech vod a pod. smajl A kulatá ani zploštěná moc nebyla, spíš vypadala jako okopaný polámaný hnusný šutr jemně připomínající bramboru. smajl smajl smajl smajl smajl

KattyW.To se mi líbí 0 To se mi nelíbí

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.