Blog šíleného jednorožce♥

Domácí masky a na co jsou♥☘

Ahooj!!!

Ach ne! Vendy, napsala jsi jen dvě o!!! Něco na tebe leze!!! Čaj?Jo!Hmmm...aaaa...to je lepší! Tak!

Ahoooj!!!

Dnes, jelikož byl poslední den školy, bude se v pátek relaxovat. A pro pleť tak stresované dívky, jako jsem já, je nejlepší lehká, po domácku vyrobená pleťová maska. Ne nic slupovacího, ne nic zatěžujícího a bolavého. Prostě a jen kaše na xicht, aby jste měli tváře jak dětskou prdýlku. OK! Jdeme na to!

(dneska jaksi moc používám vykřičníky:-/)


1. rozjasňující pleťová maska

Banánová pleťová maska se hodí pro všechny typy pleti, které působí unaveně a potřebují dodat jas a svěžest.

Postup:

Rozmačkejte půlku banánu a přidejte polévkovou lžíci pomerančové šťávy a lžíci medu. Důkladně směs promíchejte, naneste na pleť a nechte působit 15 minut. Opláchněte masku vlažnou vodou.



2. Ovesná maska pro mastnou pleť

Domácí pleťová maska nabitá proteiny je perfektní pro obnovu a zklidnění smíšené a mastné pleti.

Postup:

Smíchejte vaječný žloutek, lžíci medu, lžíci olivového oleje a půl šálku ovesných vloček (pro snazší aplikaci je můžete rozdrtit). Naneste masku na obličej a nechte ji působit 15 – 20 minut. Poté masku důkladně opláchněte vlažnou vodou. Nezapomeňte po použití masky pleť hydratovat vhodným pleťovým krémem!



3. velmi jednoduchá avokádová maska

Pro oživení dehydratované pleti rozmačkejte půlku avokáda a promíchejte ho s jednou lžící olivového oleje. Tuto směs nechte na pokožce působit 20 minut a následně ji opláchněte teplou vodou.


 


4. rajčatová osvěžující maska


Jestliže vaše pleť potřebuje povzbudit a osvěžit, pomůže jí rajčatová maska.

Postup:


Oloupejte půlku rajčete a rozmačkejte ho. Smíchejte s jednou lžící bílého jogurtu a lžící mandlového oleje, naneste na obličej a vyčkejte 20 minut, než masku opláchnete teplou vodou.

 

5. vyhlazující banánová maska

Získejte hladší pleť pomocí směsi rozmačkaného banánu, lžíce bílého jogurtu a lžíce olivového oleje. Tato pleťová maska by měla působit alespoň 15 minut, poté ji nezapomeňte důkladně opláchnout teplou vodou.

 

6. Mandlová maska pro suchou pleť

Mandle v této masce odloupnou suchou a odumřelou kůži z vaší pleti, která poté zůstane hebká a hydratovaná.

Postup:

Rozmačkejte banán a smíchejte s bílým jogurtem. Mandle dejte do uzavíratelného pytlíku, zavřete a rozdrťte na menší kousky paličkou na maso či válečkem na těsto. Mandle pak smíchejte se zbytkem. Naneste na pleť a nechte působit 10-15 minut. Poté pořádně opláchněte vodou.

  

7.Kvasnicová maska proti pupínkům a akné

Tato maska vám sice nemusí vonět, nicméně jde o levnou a účinnou záležitost, kterou byste mohli vyzkoušet.

postup:

Půlku kostky droždí (nebo celou, záleží na vás) smícháte s troškou mléka tak, aby vznikla kašička. Výslednou směsí potřete obličej. Masku nechte působit do té doby, dokud nezaschne. Pak ji smyjte vlažnou vodou. 

 

8. cibulová maska bojující s pupínky

Skvělá maska, pokud trpíte tím, že na sebe musíte patlat kilo make-upu, aby nikdo neviděl vaše akné. Jen se smiřte s tím, že budete chvilku plakat:)

postup:

Cibuli najemno nastrouhejte, přidejte k ní lžičku medu a trochu ovesné (či polohrubé) mouky. Všechny ingredience pečlivě promíchejte, naneste na obličej a nechte působit 20–25 minut. Nakonec smyjte vlažnou vodou.

 

9. Nejjednodušší vaječná maska

Vajíčko vám pročistí póry a skvěle hydratuje pleť. Přitom stojí jen 3kč, takže nic levnějšího a nejjednoduššího už vážně neseženete!

Rozklepněte vajíčko, oddělte bílek a žloutek zvlášť. Bílkem si pomažte obličej a počkejte, až na kůži zatuhne. Pak jej smyjte vlažnou vodou. A teď přišel čas na druhou várku: žloutek rozmíchejte na kaši, aplikujte na pleť a po několika minutách smyjte.

 

takže snad se líbilo, pokud jste některou masku zkusili, napište do comm jakou, a jestli pomohla, zanechejte + a sledování a těším se příště. pa:-*





Komentáře

vokataVěrka(►Mysterious◄)

Tvůj článek se mi velmi zalíbil.Vůbec jsem nevěděla že jsou i takovéhle druhy masek a že se umí udělat doma.Masky jsou super ,ale hlavní můj problém je takový že mám pár na pleti pupínků.Takže škoda že tu nemáš i něco na ně.Jinak dávám +

vokataVěrkaTo se mi líbí +1 To se mi nelíbí

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.