Snail Bob 2
Hra - Snail Bob 2
Video se načítá
Clawdeen Wolfs Howlin Makeover
Hra - Clawdeen Wolfs Howlin Makeover
Video se načítá
Monkey Go Happy Marathon 4
Hra - Monkey Go Happy Marathon 4
Video se načítá
 

Blog Butterfly340

Módní styly

Hello! Každá máme svůj určitý styl oblékání, naše styly jsou povětšinou stejné, bez větších změn. Ale existuje spousty módních stylů, o kterých ani nevíte. V tomto článku bych vám některé ráda představila, zároveň zde však bude i něco o ,,tradičních stylech".




Arty style


Je to velmi originální styl. Nosí ho především ti, kteří se chtějí nějakým způsobem odlišovat nebo vyniknout. Arty style má vyvolávat nezávislou tvořivost člověk, mimo jiné proto, že některé kusy oblečení si jeho příznivci sami vyrábějí.


                 


                 




Tomboy style


Tento styl má naopak heslo ,,Jednoduchost a modernost". Je to ryze dívčí styl, který se vyznačuje hlavně džíny, teniskami a košilemi. Jeho vyznavačky naopak nenosí žádné doplňky ani zdobené věci. Barvy bývají spíše tmavších odstínů, často se ale vyskytují bílá jednoduchá trička nebo košile. 


            


            





Dívka od vedle


Další jednoduchý dívčí styl. Je to klasika, i když se nemusí zdát... Tento styl se vůbec nezabývá momentálními trendy, ale je vesměs pořád stejný. Dává důraz především na nenápadnost a roztomilost.


            


           





Girly style


Jde o využití vintage stylu s přidáním krajek, volánků, různých srdíček a květin. Používají se hlavně světlé pastelové barvy, nejvíce růžová a bílá. Je to takové novodobé pojetí oblečení pro malé holčičky, které se ale vyrábí ve větších velikostech:)


        


          





Preppy


Je to styl inspirovaný školními uniformami, takže je hodně konzervativní. Skládá se hlavně z košil nebo halenek s límečky, skládaných sukní, punčoch, svetrů a podkolenek. Vlasy bývají doplněny čelenkou. Další oblíbený doplněk preppy stylu jsou brýle.


       

     





Elegant style


Nadčasový, někdy taky nazývaný jako ,,uhlazený" styl. Tento styl působí velmi žensky, ale na rozdíl od girly stylu nebývá tak vyzývavý a okázalý. Také tento styl bývá finančně náročný, protože oblečení v tomto stylu rozhodně nenajdete někde ve vietnamské tržnici. Některé ženy, které ho nosí, si dokonce nechávají šít šaty na míru. Také je zde důraz na šperky.


          


        

(Kdo uhodne jméno osoby na fotce? xD)





Sport style


Nyní velmi aktuální a oblíbený styl. Jde hlavně o kombinaci oblečení určeného na běžné nošení s oblečením na sport. Pro tento styl jsou význačné hlavně legíny, tepláky, tílka, dresy a různé mikiny a tenisky všeho druhu. Sport style je však hlavně o kombinování, takže si beze strachu můžete vzít šortky s mikinou a na nohy boty na jehlách...


       


     





Fantasy style


Do tohoto stylu se odívají fanoušci fantasy. Místy proto fantasy styl může připomínat spíše kostýmy na helloweenskou párty... Oblečení se může hodně odlišovat, záleží na tom, jaký podtyp stylu daný člověk nosí.


          


        




Gothic


Je to jeden z nejrozšířenějších alternativních stylů. Gothic není jen styl oblékání, je to především jedna ze subkultur. Celkově je však styl tak trochu pochmurný. Oblečení bývá většinou černé, ale může mít i jiné odstíny barev, většinou však v tmavých odstínech. Gothic se inspiruje historii, jsou tedy běžné korzety nebo třeba dlouhé sukně. Typickými botami jsou tzv. glády, což jsou vysoké černé boty se šněrováním. Dalším typickým znakem jsou šperky. 


       


       




Mori - kei


Japonský styl, který se však rozšířil i do Evropy. Mori - kei je směsice dívčího a vintage stylu s kapkou přírodního stylu. Na někoho tedy může působit extravagantně, až pohádkově. Mimochodem, mori - kei není také pouze styl oblékání, je to subkultura. Pro oblečení v tomto duchu jsou důležité přírodní materiály a historie. Nosí se pouze šaty nebo sukně všeho druhu. Oblečení se vrství. Další typické znaky jsou zlaté šperky (vypadající staře), kapesní hodinky, šály, ponča, šněrovací boty, volné svetry...


               


     






A tímto bych se rozloučila...:D Stylů samozřejmě existuje mnohem více, ale tak třeba příště:)



                           

Komentáře

Clawdeen77VIP(ANIME!)

Krásný článek, skvěle napsaný. Já mám většinu času asi nejblíž k... Hm, Claw v riflích a tričku. smajl
Ale ne, občas preppy, když je hezky a můžu vytáhnout sukni. :

Clawdeen77To se mi líbí 0 To se mi nelíbí

AENK223Love1D(Bradavice)

1. Je tam vévodkyně Kate, že? 2. Nejvíc se mi líbí "Fantasy Style", ten je pro mě dokonalý. 3. Krásný článek, ty jsi unikátní spisovatelka a máš úchvatné články, jsem moc ráda, že jsou tu i takové dívky. smajl

AENK223Love1DTo se mi líbí +2 To se mi nelíbí

pastelkaVIP

Báječný článek.smajl Srozumitelně popisný, bez subjektivního "nabádání" čtenářů, co si mají o tom kterém stylu myslet. Líbí. smajl pa pastel

pastelkaTo se mi líbí +1 To se mi nelíbí

lucka874VIP(Girl´s Dream)

Butterfly340: Já se o gothic celkem dost zajímám, dokonce jsem před pár dny zkoumala jeho poddruhy a zjistila jsem, že je to vážně pěkná subkultura. =D
A nemáš vůbec zač.

lucka874To se mi líbí 0 To se mi nelíbí

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.