Blog Butterfly340

Knižní novinky za listopad 2016

Prosinec. Konec roku a Vánoce. Mnoho z vás možná uvažuje o knize, kterou by chtělo. Proto vám nabízím inspiraci z knih, které čerstvě vyšly tento listopad. Upozorňuji, že jsem ani jednu nečetla a vše o knihách je z Internetu. Knihy jsem vybírala tak, aby něco bylo pro děti (8 - 11) a něco pro ty starší (11 a více)


Fiorella a dům ztracených duší


žánr: detektivka  (pro děti)                      

autor: Vlastimil Vondruška

počet stran: 296


děj: O domě U Bezhlavého kohouta v Templové uličce se říká, že je prokletý. Kdysi v něm zemřela celá rodina na mor, později v něm jistý pekař zabil svou manželku. Dům zůstal dlouho prázdný, ale pak ho koupil Hanuš, vzdálený příbuzný sklepnice Lucie. Jakmile se do něj nastěhuje, začnou se dít nevysvětlitelné věci - objevují se v něm duše těch, co zemřeli bez posledního pomazání a nedošli spasení. Bratrstvo křišťálu se tak zaplete do vyšetřování případu, v němž se potkává svět živých se světem mrtvých.




Seznam mrtvých


originální název: The Dead List

žánr: thriller

autor: Jennifer L. Armentrout

počet stran: 448


děj: Ella se před pár měsíci rozešla se svým přítelem Gavinem. Na začátku nového školního roku se s kamarádkou Linds rozhodnou, že si poslední rok na střední škole užijí naplno. Ovšem cestou z večírku je Ella přepadena neznámým útočníkem a všechno se změní. Sedmnáctiletá studentka se ocitá v centru vyšetřování pokusu o vraždu, přesto se snaží vrátit do zaběhlých kolejí.
Ella nedokáže setřást pocit, že ji někdo sleduje. Když se začnou záhadně ztrácet její spolužačky a objevovat mrtvá těla, dívka začne podezírat i své nejbližší přátele, včetně pohledného trenéra sebeobrany Jensena. Navíc se zdá, že vraždy mají něco společného se starou nešťastnou událostí. V malém virginském městečku Ella náhle neví, komu může věřit.




Tappiho toulky po Bručících horách


originální název: Wedrowki Tappiego po Mruczacych Gorach

žánr: dobrodružné (pro děti)

autor: Marcin Mortka

počet stran: 208


děj: Třetí díl pohádkové série Tappiho příhody o usměvavém vikingovi, rošťáckém sobíkovi a jejich kamarádech. Do kouzelných hor za dobrodružstvím. Sotva se vrátili z dlouhé plavby po moři, vydávají se Tappi a Chichotek na výpravu do Bručících hor. Kdosi totiž ukradl obru Hlabřichovi kouzelnou mísu — a bez ní je obr jako vyměněný! Když se ztratila, popadl ho takový vztek, že v hněvu házel vším, co mu přišlo pod ruku. Aby Tappi zachránil les a své kamarády, bez váhání se vypraví ztracenou mísu hledat. Jak už to tak v pohádkách bývá, cestou potká zlé bytosti, ale i spoustu nových přátel. A navíc navštíví svou milovanou babičku. Díky dobrému srdci a pomoci sobíka Chichotka se dostane ze všech nesnází a ještě pomůže mnohým obyvatelům hor.





Královna stínů


originální název: Queen of Shadows

žánr:dobrodružný fantasy román

autor: Sarah J. Maas

počet stran: 656


děj: Ztratila všechny, které milovala. Celaena Sardothien se vrací zpátky do říše a jediné, po čem touží, je pomsta. Brzy si ovšem uvědomí, že ve hře je mnohem víc – musí osvobodit prince Doriana, kterého pomocí magie ovládá král ze skleněného hradu. Musí zjistit příčinu královy moci! Ale hlavně nesmí zklamat svůj lid, který do ní vložil veškeré naděje.





Já, Jůtuber 3


žánr: rady a tipy

autor: Tomáš Chvála

počet stran: 168


děj: Poznejte svoje jůtuberské hvězdy! Už potřetí vám ukážeme to nejlepší ze světa internetových videí!
Co je Vadakův životní sen? Kdy dostala první pusu Míša z kanálu Stylewithme? Proč je Atiho život opravdová show? S kým by jednou rád natáčel DenisTV a jak sama sebe popisuje Týnuš Třešničková? To a ještě mnohem víc se dočtete ve třetí knížce Já, JůTuber! Nechybí ani pokračování příběhu Manuela Středy, ze kterého je teď středoškolák. Třetí díl je také plný tipů, jak si správně nastavit kanál a jak na YouTube vydělávat peníze. Já, JůTuber je zkrátka fenomén, který musí mít každý, kdo chce ve světě internetu něco znamenat .





Illuminae


žánr:sci-fi

autor: Amie Kaufman

počet stran: 608


děj: Píše se rok 2575 a dvě znepřátelené korporace jsou ve válce kvůli planetě, která je stěží něčím víc než obřím kusem kamene pokrytým ledem. Obyvatele o útoku nikdo nevaroval, nikomu na nich nezáleží. Kady je nucená spojit se s bývalým přítelem Ezrou a pod nepřátelskou palbou se snaží dostat k evakuační lodi, která oba dostane do bezpečí. Jenže po celé planetě se šíří zmutovaná epidemie. Úniková flotila se snadno může stát pastí a jejich hrobem.






Komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.