Blog Butterfly340

K zamyšlení - vyhodnocení dotazníku

Hello! Vítejte u mého dalšího článku:)

Jestli se aspoň párkrát do týdne díváte do Síně slávy, tak jste si jistě všimli, že jsem tam před pár dny dala odkaz na dotazník s prosbou o jeho vyplnění... Původně jsem článek s vyhodnocením dotazníku neplánovala, avšak pár lidí mě o to prosilo, tak jsem si řekla, že bych mohla překonat svou lenost a něco zase napsat:D


Ještě než přejdu k samotnému vyhodnocení, tak bych chtěla poděkovat všem, kteří si našli pár minut a dotazník vyplnili. Všechny odpovědi jsem si přečetla, samozřejmě. Avšak do článku by se mi zřejmě všechny nevešly, proto budu vybírat jen pár nejpovedenějších... Mimochodem, dotazník vyplnilo celkem 30 lidí.


A ještě něco... Do dotazníku jsem sice dala i kolonku na podpis, nicméně jsem slíbila, že dotazník bude anonymní a chci slovo dodržet. Proto vaši přezdívku nebudu zveřejňovat, i když jste ji tam napsali.



Kolik je vám let?


Tato otázka byla pouze informační. Člověk pak může ,,objektivněji" posoudit dotazník. Co mě zaujalo bylo, že nikomu nebylo méně jak 10. Kdykoli jsem nějaký dotazník do Síně slávy dala, tak ho vyplnilo i pár mladších holčiček a nyní nic... Jde vidět, že populace na HPD taky stárne =)


Méně jak 10            0 %             
10 - 12                    23,3 %                  (7 hlasů)
13 - 15                    56,7 %                  (17 hlasů)
16 a více                 20 %                     (6 hlasů)


                                      



 Čeho byste chtěli v životě dosáhnout?


V nabídce bylo více odpovědí, každý jich mohl zaškrknout kolik chtěl, nebo také mohl něco připsat něco do kategorie ,,Jiné". Za sebe musím říct, že bych si vybrala snad půlku možných odpovědí XD Chtěla bych samozřejmě vystudovat vysokou školu, mít dobrou kariéru a být bohattá. Ale také si koupit nějaký domeček či byt, procestovat planetu a hlavně - napsat knihu.

 


Vystudovat vysokou školu              80 %     (24)          


Být bohatý                                      26,7 %     (8)


Něco jiného                                    33,3 %     (10)


Mít děti                                           46,7 %     (14)


Uzavřít manželství                         46,7 %     (14)


Koupit si dům/byt                           76,7 %     (23)


Vlastnit prosperující firmu              3,3 %     (1)


Mít dobrou kariéru                         50 %     (15)


Procestovat svět                            70 %     (21)


Napsat knihu                                 46,7 %     (14)


Být známý                                      6,7 %     (2)



Jiné: 


,,Žít celý život v demokracii, zajistit mamce pořádnou dovolenou, kterou zaplatím já."


,,Pomáhat lidem"


,,Mať kaviareň"


,,Být šťastná a zdravá."


,,Dělat to, co bych chtěla (v kriminalistice), mít rodinu a být šťastná."


,,Hlavně dělat v životě to, co mě baví a s čím budu spokojená."


,,Žít dobře."


,,Srovnat se sama se sebou, dělat svět lepším místem." 


Také bych chtěla dělat svět lepším místem, i když pochybuji, že se mi to podaří... Nejvíce mě však zaujala odpověď, že by dotyčná chtěla mít kavárnu. Víte, minulý rok jsem byla se školou v Anglii a hrozně mě tam zaujaly místní kavárny a čajovny. Začala jsem přemýšlet nad tím, že by se mi také líbilo mít kavárnu. Ale ne tady, ale přímo v té Anglii, nejlépe někde v Londýně. Nějaká zapadlá ulička a uprostřed ní má útulná kavárna... Nahoře, nad kavárnou, bych pak měla nějaký malý byt... Ta představa mi připadá taková romantická a krásná. Jsem ráda, že nejsem sama, kdo má sen mít kavárnu:)


    




Plánujete mít děti?


Za sebe musím říct, že nevím, jestli bych chtěla mít dítě... Ale jestli bych si ho někdy pořídila, tak by bylo nejspíše z adopce... Myslím si, že na světě je už tak spousta dětí. A řada z nich žije v dětských domovech a nemá rodiče. Chtěla bych aspoň jednomu dítěti zlepšit život, aby zažilo rodičovskou lásku a péči. 


Ano           36,7 %      (11)
Ne             10 %         (3)
Nevím        53,3 %     (16)


Celkem mě nepřekvapuje, že podobně, tedy že neví, je na tom více jak polovina dotazovaných lidí. Naopak mě však překvapilo, že jenom tři holky se brání možnosti mít v budoucnosti děti. Čekala jsem větší číslo...



                              




Máte vybranou školu, na které byste chtěli v budoucnu studovat?


Já už od páté třídy měla vybrané jedno gymnázium, na které jsem se chtěla v deváté třídě hlásit. Letos jsem tam odevzdala jednu ze svých přihlášek, dělala přijímačky a dostala jsem se:) Každopádně vysokou školu vybranou ještě nemám XD Ještě totiž ani pořádně nevím, jaký obor bych chtěla studovat... Ale asi to bude něco v Praze...


Ano             30 %     (9) 
Ne               33,3 %     (10) 
Možná         36,7 %     (11)



(Na fotce univerzita v Cambridge)



Je pro vás důležitější kariéra, nebo rodina?


Pro mě je tedy důležitější kariéra, protože má rodina mi není nikterak blízká... A teď se cítím trošku blbě, protože většina lidí upřednostňuje rodinu =D


Je pro mě důležitější kariéra.       13,3 %     (4)
Je pro mě důležitější rodina.        53,3 %     (16) 
Nedokážu se rozhodnout.            33,3 %     (10)


                                          




Co pro vás znamená ,,být úspěšný"?


Pro mě to znamená něco dokázat. Splnit si vlastní cíle, vážit si sám sebe, mít se kam vracet... Většina z vás odpovídala obdobně, což mě těší, protože aspoň v něčem jsem jako ostatní...


,,Splnit svoje osobní cíle, kterých chci dosáhnout já sama. Největší nesmysl je hnát se za sny ostatních a ignorovat ty svoje."


,,Být v něčem dobrý a uznávaný, a také i oblíbený."


,,Mnoho lidí si pod "být úspěšný" představí boháče, který vlastní obrovský dům s ještě větší zahradou a bazénem, má několik firem, kterým šéfuje a na dovolenou si jezdí, kdy se mu zachce, protože na práci má přece své lidi. Ale úspěšný člověk je dle mého názoru každý, který něčeho dosáhne, něčeho, co pomůže lidem, co nějak zdokonalý svět. Úspěšný člověk je i ten, kterému se vyplnily jeho sny a může to být jenom třeba mít rodinu, mít práci, která mě baví..."

,,Dosiahnuť veľkých cieľov, s tým, aby ma to stále bavilo. Aby ma ostatní chválili a priali si byť ako ja. Mať zvládnuté veľa prekážok a aj napriek tomu pokračovať."


,,Cesta k úspěšnosti je pochopit ten princip,takže pro mě je ,,být úspěšný" pochopit to,co to vůbec znamená být úspěšný."


,,Mít znalosti, relativně dobrý plat a někoho, na koho se můžu obrátit (rodina, atd...)."


                              



Co pro vás znamená láska?


Další taková těžká otázka... Mnoho lidí si pod pojmem láska představí jen dva puberťáky, kteří se muckají před školou na lavičce, ale pro mě to znamená něco více... Lásku přeci člověk může cítit i ke zvířeti, nebo k věci. Znamená to, že si dotyčného vážíme a chováme k němu nějaké city, záleží nám na něm víc, než na nás samotných.


,,Láska je, když vám na někom záleží víc než na sobě a když jeho chyby v rámci možností přehlížíte, nasloucháte mu, znáte jeho silné a slabé stránky a jen tak ho neopustíte."


,,Tolerance, porozumění, upřímnost, jistá míra loajality a chuť spolu překonávat a řešit problémy."


,,To netuším. Ano, rodičovskou a sourozeneckou lásku znám, poznala jsem i takovou tu lásku ze školky. Do budoucna určitě neplánuji manžela. A co to znamená? Být s člověkem, kterého miluješ a uděláš pro něj cokoliv (v rámci možností), staráš se o něj a když vidíš, že je něco v nepořádku, zajímáš se. Jeho nálada je tvojí - jakmile je smutný, budu taky. Každá jeho radost i moje radost, každá jeho bolest moje bolest, každý jeho úspěch můj úspěch, každý jeho zármutek můj zármutek. Pouto, které je natolik silné, že vydrží všechno. Je přetrženo smrtí a proto to tolik bolí. Následky, že jste ztratili vše, že se nemůžete smát nebo plakat spolu. Už nikdy."


,,Milovať? xd No.. Byť k človeku milý, ochotne pomáhať, radiť.. tým myslím prejavovanie lásku k ľuďom (a ukázať, že bola daná osoba správne vychovaná xd) U svojho crusha si vieme predstaviť čo to znamená prosím pekne. Ale celkovo k ľuďom je uvedené niekde ďalej."


,,Znamená pro mě hodně. Je to silný cit, který by měl poznat každý. Někdo mi kdysi řekl, že láska je krásný, ale zároveň hodně smutný cit. Abych to shrnula, láska pro mě znamená něco důležitého v životě."


,,Když se lidi navzájem mají rádi a berou sebe takové, jací jsou, bez ohledu na to, kolik mají dobrých a špatných vlastností. Sama jsem si to vyzkoušela, jaké to je, když někdo na vás bere v pohodě i to zlé... Tohle pro mě znamená láska."


Co mě našvalo bylo, že mi tam někteří psali, ať si to najdu na Wikipedii. Lidi, na Wikipedii taky nenajdete všechno...


                                       




Myslíte si, že je láska v životě člověka důležitá? Proč?


Láska je důležitá v životě člověka, ale nezáleží na tom, jestli jde o partnerskou, rodičovskou či jinou lásku... Důležitý je dle mého ten pocit. Bez lásky by tento svět byl ještě horší místo k bytí, než teď...


,,Bez ní se žít nedá. Romantická láska možná úplně nutná není, já na ni například momentálně nemyslím, ale bez jakékoliv lásky je člověk troska. Přátelská, rodinná nebo i určitá míra sebelásky nás odlišuje od robotů. Bez ní jsme psychopatické trosky."


,,Rodičovská určitě. Co se partnerské týče, myslím, že ne. Jako ano, je důležitá, ale ne pro všechny. Ano ve vztahu, pokud se zamiluješ a vezmeš si někoho, pak je láska samozřejmostí. Ale já, jako pubertální holka, jí moc důležitou neshledávám. Nechci kluka, nechci ani jednou manžela. Já mám moc silnou vůli, takže bych z něj udělala za chvíli otroka a kdyby on měl moc silnou vůli, byla bych pes, který u krbu čeká, až si páníček bude chtít hrát. Do toho bychom museli být stejně inteligentní a mít cca stejné vzdělání, protože mám tendence se povyšovat. Museli bychom si být rovnocenní a rovnou si padnout do oka, jinak ani omylem."


,,Láska všeobecně, nejen ta partnerská, dělá dle mého svět všeobecně snesitelnějším. Důležitá je, už jen z čistě chladného a objektivního hlediska psychologie, biologie a chemie."


,,Láska k rodine je potrebná, samozrejme aj láska k partnerovi alebo inému človeku, no nie je to nevyhnutné. Ak sa má človek rád sám, netreba mu iného a je šťastný. No ak mu niečo chýba a on nevie čo, láska je odpoveď. Takže tak na pol."


,,Určitě ano. Když vás má v životě někdo rád, vyjadřuje vám tím jakousi podporu téměř ve všem, co děláte. Záleží mu na vás a chce pro vás jen to nejlepší, takže vám vlastně pomáhá se v životě nějak posouvat dál, nějak se seberealizovat. Když si něčím nejste jistí, člověk, který vás má rád, vás podpoří. Když má člověk špatnou náladu, něco se mu nedaří (prostě takové ty depky nálady), je tu láska k tomu, aby ukázala člověku, že jsou tu další lidé, kterým na daném člověku záleží a kteří ho mají rádi."


,,Možná ano,možná ne,to je diskutabilní,ale myslím si,že občas není zrovna vhodná,protože dokáže člověka i lehce zničit."


,,Každý by si měl prožít vrchol i dno svého života. Propadnout se hluboko, ale uvidět světlo. A láska to poměrně dobře vystihuje."


                                



Kdybyste si mohli na pustý ostrov vzít jednu věc (osobu), která by to byla? 


Já bych si s sebou vzala jednu ze svých koček nebo psa, protože by mi dělali ochotně společnost a zároveň by na ně ta pustota ostrova neměla takový dopad, jako na člověka.


,,Vzala bych si nějaký zápisník a propisku, protože, jak už jsem zmínila, chci, aby po mně něco zůstalo."


,,Zobrala by som si... Nechcela by som do toho zatiahnuť ľudí, na ktorých mi ale že fakt záleží, tak by som si vybrala jednu moju dobrú kamarátku. Mám ju rada a navzájom by sme si boli schopné pomáhať, ona je rýchla a vytrvalá, ja zas vynikám v logike."


,,Člun. =D Kdybych měla být praktická a chtěla se z onoho ostrova dostat. Osobě bych to nepřála žádné, rozhodně ne rodině. Ta musí zůstat neporušená, kdyby přišla o mě. Tak nepřítele? No ano! Některou z těch fiflen z naší třídy. Prospělo by nám to. =D"


,,Svého tátu. Mám ho upřímně ráda, chová se ke mně spíš jako ke kamarádce. Navíc zná různé typy na přežití. Ale kdybych měla vzít jednu osobu a jednu praktickou věc, tak slepici nebo perličku. Snášejí vejce."


,,Kytara. To je asi moje láska (navážu na předchozí otázku). Když se chci odreagovat, když je mi smutno, i když mám dobrou náladu... vezmu si ji do ruky a hraju. Takže asi ta."


                    






                            



Článek má limit 16 000 znaků, takže tohle je bohužel konec:) Pokračování bude zřejmě příští týden...

Komentáře

Vyhulený párek

No jako dobrý docela no,ale trošku pod mojí úroveň si myslím. Ovšem tady malým dětem to poslouží skvěle. Ale jako nápad dobrý že jo.. ale já na tohle až tak nejsem. smajl

Vyhulený párekTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí

Butterfly340VIP(Imagination☆)

Vyhulený párek: Tak každý máme úroveň jinde, že?smajl Jestli se ti tenhle typ článků nelíbí, tak si zkus najít jinýsmajl Je jich zde spousta... Ať si díky mému článku neuděláš špatný názor na HPDsmajl

Butterfly340To se mi líbí 0 To se mi nelíbí

SagkaVIP(Girl´s Dream)

Už jsem psala, skvělý dotazník, otázky opravdu na úrovni, nad kterými se člověk musí alespoň trochu zamyslet. A provedení článku taky super =)

SagkaTo se mi líbí +4 To se mi nelíbí

Butterfly340VIP(Imagination☆)

Sagka: Děkuji, jen by bylo lepší, kdybych vše mohla dát do jednoho článkusmajl Každopádně tvé uznání opravdu potěšísmajl Když jsem začínala s blogem, tak jsi byla můj vzor...

Butterfly340To se mi líbí 0 To se mi nelíbí

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.