Blog Butterfly340

Filmy, které musíte vidět

Hey!
Vítám vás u mého dalšího článku!

Možná si pamatujete, že jsem před pár týdny napsala článek, ve které doporučuji seriály... No, takže teď je čas doporučit vám i nějaké ty filmy:)






Amélie z Montmartru

Děj: Amélie žije v pařížské čtvrti Montmartre, která je světem sama pro sebe. Je číšnicí v místním bistru, nakupuje u místního zelináře, zdraví sousedy jako na malém městě. V jejím životě se nikdy neudálo nic zvláštního, až na matčinu kuriózní smrt, nad níž Améliin tatínek stále truchlí. Amélie by asi zůstala smířená se svým osamělým údělem, kdyby jednoho dne neobjevila ve svém bytě ukrytý poklad v podobě staré krabice s památkami na dětství někdejšího nájemníka. Nejenže se Amélie rozhodne po letech doručit krabici jejímu majiteli, ale dospěje současně k poznání, že může pomáhat zlepšit a napravovat okolní svět. Když pak jednoho dne objeví člověka sbírajícího u nádražních fotoautomatů zahozené podobenky cizích lidí, Amélie se zamiluje. Trvá to ale ještě nějaký čas, než se seznámí s Ninem a než mu dovolí rozšifrovat její tajemné zprávy.

Délka: 117 min.

Hodnocení na ČSFD: 85%

Je to komedie, ale francouzská, takže místo hlášek má film nějakou tu hloubku:)
Upřímně, tento film jsem si chtěla pustit už dlouho, ale dokopala jsem se k tomu až minulý týden. Obávala jsem se především toho, že to bude nuda. Podle děje mě film také moc nezaujal... Ale hodně jsem toho o něm slyšela. Je to taková ta filmová klasika, že ano...
No, nakonec se mé obavy nevyplnily a já si film opravdu užila. Je to vtipné, má to příběh, do toho skvělí herci a krásný Montmartr... 





Requiem za sen

Děj: Ovdovělá Sara Goldfarbová žije na Coney Island a snadno podléhá mámení televizních pořadů. Právě teď drží dietu, aby se mohla účastnit jedné ze show. Její milý ale bezmocný syn Harry má novou přítelkyni Marion a společně se snaží čelit bolestné realitě útěkem do snů. Ani Harryho nejlepší přítel Tyrone, který se živí prodejem drog, nemá snadný život. A tak se čtveřice lidí, jimž osud nepřál štěstí, točí v bludném kruhu bezmoci a beznaděje.

Délka: 102 min.

Hodnocení na ČSFD: 88%

Amélie je typický feel good film, po kterém se budete cítit plní optimismu, Requiem za sen je však pravý opak... Je to depresivní a garantuji vám, že se po zhlédnutí budete cítit divně.
Je to opravdu krásně natočený snímek, možná trochu víc artový, který vypráví o snech a o drogách.O tom, že život je občas těžký a že to je někdy opravdu bludný kruh...







Dokud nás vražda nerozdělí

Děj: Pár, který má nakročeno k rozchodu, se nachomýtne k vraždě. V divokém závodě s časem pak musí najít skutečného vraha a očistit svoje jméno.

Délka: 87 min.

Hodnocení na ČSFD: 56%

Nenáročný film, u kterého se budete smát od začátku až do konce, to vám mohu slíbit:D
Je to jednoduché, vtipné a od netflixu. A první, co vás překvapí je, že to poslední se nevylučuje s tím, že je to vtipné... Ale ano, skutečně to tak je.
Jediné, co se mi nelíbí, je český název filmu. Kdo ho vymyslel, tak evidentně film neviděl...






Coco

Děj: Navzdory prazvláštnímu rodinnému zákazu muziky se Miguel touží stát uznávaným hudebníkem jako je jeho idol, Ernesto de la Cruz. V touze dokázat svůj talent se Miguel souhrou neuvěřitelných okolností ocitne v překrásné a barevné Říši mrtvých. Tam potká okouzlujícího šejdíře Hectora a společně se vypraví na strhující cestu odhalit skutečný příběh Miguelovy rodiny.

Délka: 105 min.

Hodnocení na ČSFD: 87%

Animované filmy moc nemusím, to je o mně všeobecně známo, ale tomuhle filmu jsem dala šanci kvůli kamarádce, která mi řekla, že Coco se mi bude určitě líbit. No, nepletla se:D
Je to milé, okouzlující a barevné. Pro všechny, kteří mají rádi pohádky, hudbu a španělštinu:)
Jinak, pokud jste jako já a animované filmy v lásce opravdu nemáte, tak se stejně jako já překonejte a Coco si pusťte, i přestože nechcete. Protože věřte, že to stojí zato!





Velký Gatsby

Děj: Velký Gatsby sleduje příběh Nicka Carrawaye, který opustí středozápad a na jaře roku 1922 se vydává do New Yorku, města ztělesňujícího uvolňující se morálku a populární jazz. Carraway hledá svou vlastní verzi amerického snu a usadí se nedaleko domu záhadného a časté večírky pořádajícího Jaye Gatsbyho a také kousek od své sestřenice Daisy a jejího záletného manžela s modrou krví Toma Buchanana. Nick se postupně stane součástí světa mimořádně bohatých lidí, jejich iluzí, lásek a zklamání. Nick jako svědek tohoto světa píše příběh nemožné lásky, věčných snů a automobilové tragédie, a nastavuje zrcadlo moderní době a jejím soubojům. 

Délka: 142 min.

Hodnocení na ČSFD: 73%

Tenhle film miluju a viděla jsem ho několikrát. Krásný příběh, krásná hudba a krásné období, co víc říct?
Co jsem se dívala, tak snímku je na ČSFD vytýkána především ,,nedotaženost", respektive ten děj, kdy první polovina je úvod a pak se to rozjede. No, k tomu můžu říct jen to, že přesně tak je to i v knize, podle které byl film natočen. A podle mě to rozhodně není na škodu:) Takže, tohoto se nebojte a na film se podívejte...






Amadeus

Děj:  Píše se rok 1781 a Antonio Salieri  působí jako dvorní skladatel císaře Josefa II. Když ke dvoru přijede Mozart, Salieri si s hrůzou uvědomí, že božské hudební nadání, které si přál mít on sám, dostal do vínku tento obscénní a rozpustilý vtipálek. Salieri dohnán žárlivostí k zuřivosti organizuje intriky s cílem zničit Mozarta, k čemuž je ochoten použít všechny dostupné prostředky. 

Délka: 160 min.

Hodnocení na ČSFD: 89%

I když vážnou hudbu moc neposlouchám, tak tady mě opravdu zaujala a užívala jsem si ji od začátku až do konce filmu:)
Amadeus je celkově velmi podařený a rozhodně se na něm nešetřilo, což jde vidět i na kostýmech herců, už kvůli kterým byste film měli vidět:D





Viděli jste některý z filmů?
Popřípadě, jaké filmy byste ostatním doporučili vy?

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.