Blog Butterfly340

Filmové novinky - 5. díl

Hello! Dneska je první den v měsíci a to znamená, že je tu zase článek s filmy, které půjdou do kin tento měsíc =) Takže, pokud máte rádi filmy a chcete si zpříjemnit začátek školního roku, určitě čtěte dál!



To


Režie: Andres Muschietti


Žánr: Horor


Herci: Bill Skarsgård, Finn Wolfhard, Javier Botet, Nicholas Hamilton, Megan Charpentier ...


Děj: Nové zpracování populárního hororového románu Stephena Kinga s vraždícím klaunem v hlavní roli.


          Trailer zde!




Červená


Režie: Olga Sommerová


Žánr: Dokumentární


Herci: Neuvedeno (článek píšu v červnu a to ještě nejsou známy podrobnosti)


Děj:  Celovečerní dokumentární film Olgy Sommerové o světově proslulé operní pěvkyni a herečce Soně Červené je příběhem ženy, jejíž malé dějiny byly ovlivněny velkými dějinami Evropy 20. století.

               Trailer zde!




Americký zabiják


Režie:  Michael Cuesta


Žánr: Akční thriller


Herci:  Scott Adkins, Taylor Kitsch, Dylan O'Brien, Michael Keaton, Sanaa Lathan ...


Děj: Příběh agenta protiteroristické jednotky Mitche Rappa, který se rozhodne bojovat proti terorismu poté, co mu při jednom útoku zemře přítelkyně.


         Trailer zde!




Zahradnictví: Dezertér


Režie:  Jan Hřebejk


Žánr: Drama


Herci:  Ivan Lupták, Anna Fialová, Aňa Geislerová, Jiří Macháček, Martin Finger ...


Děj: Filmová trilogie ZAHRADNICTVÍ se skládá ze tří samostatných filmů odehrávajících se na pozadí nejdramatičtějších období minulého století a časově předchází oblíbenému snímku Pelíšky. Vypráví o třech rodinách: rodině leteckého radiotelegrafisty, rodině majitele kadeřnického salonu a rodině majitele zahradnictví. Obsáhne 20 let života postav, které musely v těchto pohnutých časech prožít nejlepší léta svých životů.
DEZERTÉR se odehrává v letech 1947-53. Hlavní postavou je majitel noblesního kadeřnického salonu Valentino v centru Prahy, který ve svém podniku, jenž je smyslem a naplněním jeho života, zaměstnává celou svoji rodinu. Je příběhem mužů, kteří nasazovali životy v boji za svobodu. Přežili vlastní smrt, aby opětovně čelili ztrátě nadějí, ve které věřili a ke kterým se upínali. Každý z nich se snaží znovu nalézt „domov". Dezertér je tragikomickým dramatem těžce zkoušené lásky manželské, sourozenecké a lásky mezi rodiči a dětmi.


          Článek o trilogii Zahradnictví zde!





KONEC :-)


Jinak, tentokrát jsem se rozhodla zařadit do článku rovnou dva české filmy, je to z důvodu, že českých filmů není tolik a když tedy budou mít tento měsíc premiéry asi tři (?), tak jsem sem zařadila dva, jenž mě zaujaly. Vím, že hodně lidí českou tvorbu moc nemusí, ale snad to pro jednou přežili xD.


Do komentářů mi můžete jako vždy psát, jestli se hodláte na nějaký film vypravit =)

Komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.