BeruBlog

Harry Potter fakta

Čauky! Tohle budou fakty o Harry Potterovi a okolí.


Nedávno Rowlingová prozradila, že Brumbál je gay a vždy měl slabost pro kouzelníka Grindelwalda, kterého porazil v kouzelnickém duelu.


Voldemortova hůlka je vyrobena z tisu. Tis někteří lidé považují za silně spojený s nadpřirozenými silami a je symbolem smrti a znovuzrození, což je Voldemortovým cílem.


Hedwika byla ve filmech hraná celkem třemi samci.


Během všech 8 filmů Daniel Radcliffe vystřídal přibližně 160 párů brýlí.


Pošuk Moody a Bill Weasley jsou ve skutečnosti otec a syn.


Kniha Harry Potter a relikvie smrti vyšla 21. června 2007 a prodalo se 11 miliónů kopií hned první den po zahájení prodeje. Tím byl pokořen rekord nejrychleji prodávané knihy světa, který držela Rowlingová s přechozím dílem Harryho Pottera.


Rowlingová je prvním člověkem na světě, který se stal miliardářem (v US dolarech) psaním knížek.


Když si Rowlingová dělala jeden z online testů Moudrého klobouku, byla vybrána do Mrzimoru


Kletba použitá k usmrcení Harryho rodičů „Avada Kedavra“ je odvozená z aramejského Abhadda kedhabhra, což znamená „zmiz jako toto slovo“. Toto sousloví se používalo na vyhánění nemocí, ale nikdy nebylo dokázáno, že by mělo sloužit jako kletba k usmrcení. Pravděpodobně je tato fráze původcem známého „abrakadabra“.


Rowlingová řekla, že by se ráda proměnila v její oblíbené zvíře, ve vydru. Vydra je patronem Hermiony, což není překvapující, protože Rowlingová se ráda ztotožňuje právě s Hermionou a trvdí, že je jí hodně podobná.


Rowlingová řekla, že kdyby vypila mnoholičný lektvar, tak by se stala Tony Blairem. Také prozdradila, že by byla hrozná při hraní famfrpálu, protože není sportovní typ, nemá ráda výšky a je celkově neohrabaná.


Tetování Siriuse Blacka jsou propůjčena od ruských vězeňských gangů. Symboly mají označovat osobu obávanou a respektovanou.


Rowlingová řekla, že kdyby vypila mnoholičný lektvar, tak by se stala Tony Blairem


Rowlingová řekla, že nápad Harryho Pottera se jí prostě objevil v hlavě během 4 hodinového zpoždění vlaku.


To by bylo vše takže čus!

Komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.