Believe in Dreams

HOPÍK

HI GIRLS! 

 HI GIRLS!

 Dnes Vám trochu přiblížím moji sběratelskou vášeň. Jsou to hopíci. Už od dětsví je sbírám a hraju si s nimi. Fascinuje mne kolik možných barevných variací jde skombinovat, či přidat motiv nebo třpytky a hned je na světě nádherný hopík! Zbožňuji je a tak všechny informace v tomto článku jsou z mé hlavu, snad se Vám bude líbit a užijte si ho! 

                       

HOPÍCI - ZÍKLADNÍ INFORMACE

* Jsou to kulaté kuličky, malé střední i větší velikosti *

* Jsou vyrábění z různých materiálů *

* Naším největším dovozcem je Čína, a na důkaz toho je na většině hopíků vystouplé slovo ,,CHINA" *

* Těžcí hopíci, kteří neskáčou, se nejspíš vyrábí z nějaké gumy, která se roztaví a znovu slije dohromady. - Jsou nejhorší, protože neskáčou a většina z nich ani není hezky barevně sladěná...=(

* Ceny se pohybují okolo  20- 50 Kč, ale nejpřiměřenější cena je 10 Kč- cena za normální velikost hezkého hopíku. *

* Prodávají se v automatech, které jsou v obchodech, nebo na dalších veřejných místech. Do automatu se vloží mince (většinou 10, nebo 20 Kč) , zatočí se černou ,,páčkou" a dole se nadzvedne víko, ve kterém by měl vypadnout hopík. =)

 

Existuje několik typů hopíků.

* Třpytivé - výrobci nejspíše do hmoty, ze které následně vznikl hopík přimíchali třpytky a nechali je tam zaschnout.

  

Na prvním obrázku je stejná velikost jako na tom druhém. Jedná se o ,,maxihopíky" které mohou měřiv v průměru i 10 cm. Druhý obrázek skrýval odkaz na hračkářství, ve kterém se jeden hopík o rozměru 10 cm prodával za119 Kč !?  - Pochybuji , že cena zahrnovala celé balení...XD

*Svítivé 

 

Svítivost hopíků působí po dopadu. Jakmile hopík dopadne na tvrdou podlahu a skrytá průhledná kulička uvnitř něho narazí a zmáčkne se, zareaguje na to ,,krytý čip", a rozsvítí se. Hopík pak svítí všemi možnými barvami a po chvíli přestane. Jedná se o speciílně větší velikost, možná se už považuje za ,,menší míček", myslím, že může měřit i 15 cm...=)

 

 * Pohádkové motivy


  

 Postavičky z dětských pohádek jsou připevněny na dně průhledného hopíku a mají kolem sebe pohyblivé třpytky. Dalo by se to definovat jako ,,skákací těžítko"

 * Masážní

Masážní hopíci mají takové ostny, které jsou zakončeny tupým hrotem aby neublížili. Využívají se proti stresu, jelikož příjemně působí na nervové body. Jsou velice známé.

Trošku i skákají. Nejčastěji je najdete v hračkářství, nebo psích potřebách, protože se také používají jako házecí věcička. Můžou vydávat i pisklavý hlásek.


 * Zamrzlé zvířátka

 

Někteří hopíci dávají dojem zamrzlých zvířat. Hopík je průhledný a zvířátka uvnitř vypadají věrohodně. Nejčastěji se dají sehnat v papírnictví. 

 

 

 * Vlastní výroba

 Dnes již existují sady, pomocí kterých si můžete svůj hopík, či jiný motiv vyrobit i Vy sami. Stačí koupit si dražší výbavu a můžete tvořit. Jeden výrobce se myslím jmenuje ,,Kosmos".



 

 

 Loučí se s Vámi Vaše Hopíková Kerstin...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.