Believe in Dreams

Dream

HI GIRLS!

Dnešním článkem bych Vám chtěla představit pravou podstatu mého blogu, proč bloguju, co mi to přináší a tak... Hlavním tématem mého blogu je Dream.  Sen, snít. Miluju sny. Pro tento výraz ale existuje několik významů. Jeden z nich je cíl, věc, které chceme dosáhnout, naše životní sny. Druhým významem je sen, obraz který se nám během spánku odehrává před očima, obraz , který nám promítá naše podvědomí.

 

Jméno mého blogu všichni znáte - Believe in dreams. Věřit ve sny.

Jsme snílek, nebo-li si vysním nějakou skutečnost, která je pouze fantazií. Pro někoho je mít životní sny chyby- maslí si, že osoby , které sní zapomínají pak na skutečnou realitu, skutečnost.

Některým ale snílci nevadí , protože si pod nimi představí děti, které mají své sny, životní cíle, ambice.

Nemyslím si, že bych patřila do jedné z těch dvou. Jsem zastánce obou názorů.

 

Dnes Vám také chci trochu přiblížit fakta o podvědomí, proč mluvíme ze spaní a jestli existuje nějaká pravděpodobnost, že to co se nám zdá, se pak může stát ve skutečném životě.  Jdeme na to? 

 

    

1. CO SI PŘEDSTAVÍME POD POJMEM ,,SEN" ?

 

* Většina z nás neví co odpovědět, když se nás někdo zeptá ,Co je to sen?´ - Myslí tím ten sen, čeho chceme dosáhnout a nebo sen co se nám zdá když usneme?

* Ve skutečnosti se lidem co jsou v depresi , nebo introvertům zdají noční můry, křičí ze paní, protože ve ve spánku si s nimi pohrává sebevědomí a pokud nedokáží mít lucidní snění, je zcela dost možné, že i ze spaní mluví a tak to co skrývají před ostatními, vyrazí napovrch...

* Sen, nebo životní cíl. Existuje mnoho  možností, čeho chceme dosáhnout. Je to pro nás ambice, ze kterou půjdeme abychom si splnili sen, ovšem není vyloučené, že se původní sen změní úplně v něco jiného a přesto budeme šťastní.

 

MLUVENÍ ZE SPANÍ

 Existuje několik možných důvodů, kvůli kterým někdo z našeho okolí ( nebo i my samy) mluvíme ze spaní.

 

 * drogy, alkohol

 * stres, psychické napětí

 * nedostatek spánku

 *  horečka

 * špatná matračka...XD

 Tyto možné příznaky ohledně mluvení ze spaní uvádí odborníci na spánek . V mém případě můžeme rozhodně vyloučit drogy, alkohol, nedostatek spánku a špatnou matračku. Co nám zbývá? Ano. SPrávně. Stres. Takže jestliže se Vám něco stalo v rodině, mezi přáteli, nebo něco ohledně lásky, vždy je lepší si s někým popovídat. =) A nebýt zarytý introvert. =(

    

 

PRADÁVNÝ SYMBOL SPÁNKU

 * Kdysi za časů indiánů, možná později, či dříve se začal vyrábět nástroj k přivolání spánku.

* Spánková dekorace v podobě kruhu se složitými ornamenty a jemnými pírky, měla dodat člověku pocit uvolnění, přivolat prastaré duchy spánku a za jejich příchodu ( slabý vánek) rozpohybovat ornament.

* Tento podivuhodný nástroj dostal název lapač snů a indiáni pevně věřili, že lapí zlé noční můry a přivolá krásné sny v podobě věčných lovišť a nekonečně klidného spánku.

*Historický amulet měl ochránit svého majitele, který zasvětí svou víru duchovi spánku před všem zlém.

   

 

 PRŮBĚH SPÁNKU

 Jestliže chceme klidné sny, měli bychom před spaním správně myslet na hezké věci, nebo na něco, na čem nám záleží. Je jasné, že pokud jsme ve skutečném životě pod velkým stresem, můžou se hezké vzpomínky stát zlým snem a tak proto je lepší být extrovertem, řešit problémy hned jak se stanou, nedusit v sobě špatné pocity a promluvit s blízkou sobou...

Vědci a věřící lidé přisuzují spánek k duševnímu procesu, kdy se hmotné tělo uloží do klidu, ale duše stále bloumá a je vzhůru, přičemž hovoří o hmotném těle a jeho duši, která se během spánku přiblíží onomu věčnému světu a když nadejde její čas, odpoutá se od těla a odchází vstříci posmrtnému životu.

Nejpravdivější a nejsmyslnější myšlenky se nám zdají ráno, takže proto míváme ty řeči : ,,No a k ránu se mi zdálo, že....." - Jak ale ve spánku můžeme vědět, že už bylo ráno? =)

  

     

PODVĚDOMÍ A MOŽNOSTI SPÁNKU

Režiserem našeho spánku je naše podvědomí, které nám promítá věci o kterých třeba víme, ale ve snu se nám teprve vyjeví v jaké spojitosti, nebo se sjednotí v jeden celek.,

Spánek ale můžeme ovládat i my sami. Mám pro Vás i návod jak.

 *Před spánkem musíte myslet na místo, kde se chcete probudit. Nechte fantazii aby Vás přenesla na místo kde je Vám dobře a jste v pohodě. Představte si, že dveře do Vašeho snu jsou otevřené a Vy do nich vstoupíte, což Vás přenese na ono místo.

* Tomuto spánku se říká lucidní snění, nebo-li, že dokážete ovládat své sny. Je to o tom, že si ve snu uvědomíte, že spíte, ale ve skutečnosti jste vzhůru. Můžete ovládat své tělo a myšlenky. 

* Kniha, kde najdete přesnější popis lucidního snění se nazývá ,, Moje stříbrná kniha snů" od Kerstin Gierové.

        Obal nevypadá nejlépe, ale děj je skvělý.

 

 ZÁVĚREM...

 Takže snad se Vám článek líbil, dal mi velkou práci, většina informací pochází z mé hlavy ( XD) a pokud se Vám líbil, zanechte plusíka, pokud máte nějaké dotazy, či připomínky, pište do komentářů . AAAAA....

 Loučí se s Vámi Vaše Kerstin!  - Kerßtin- BYE! =)

 

 

Komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.