Talking Tom At The Doctor
Hra - Talking Tom At The Doctor
Video se načítá
Barbie Taylor Swift
Hra - Barbie Taylor Swift
Video se načítá
Wedding Lily
Hra - Wedding Lily
Video se načítá
Zachraň Šneka
Hra - Zachraň Šneka
Video se načítá
 

Anime povídky atd.

Podpadky a jak na nich chodit

Prodlužují nohy, působí svůdně, ale špatně se v nich běhá na autobus do školy a jejich dlouhodobé nošení neprospívá ani našemu zdravotnímu stavu. Ano, řeč je o podpatcích. Víte, jak na podpatcích správně chodit a jak se cítit co nejpohodlněji? Pokud ne, tady je pár rad.

S podpatky začínejte opatrně

Jestliže s podpatky teprve začínáte, kupte si nějaké stabilní boty, které obepínají nohu a drží kotník tam, kde má být. Teprve až budete v chůzi na podpatcích mistryně, můžete si dovolit různé lehké sandálky. První kroky v botách na podpatcích si nacvičte doma, a to nejlépe na linoleu, na které bota dobře přilne. Já doma linoleum nemám,ale jde to dobře i na dřevěné podlaze.


Trénink správné chůze

Dívka na podpatcích by měla být narovnaná takřka jako podle pravítka. Lopatky mají být stáhnuté směrem dolů a kolena nemají být pokrčená. Nohy pokládejte před sebe tak, jako byste šla po rovné čáře. Modelky sice nohy ještě kříží, ale v běžném životě to může působit přehnaně. Váhu přenášejte při chůzi ze špiček na bříška chodidel a nakonec na paty.


Aby se vám chodilo pohodlně

V dnešní době si lze zakoupit gelové či pěnové vložky do špičky i na patu. Chůze se pro vás stane příjemnější a chodidla nebudou klouzat.


Podpatky a kluzké povrchy

Na podpatcích dívkám mnohdy klouže podrážka a hrozí nebezpečí pádu, které s sebou nese jak společenské, tak zdravotní důsledky. Jednoduchou radou je opatřit si v drogerii kalafunu a tou podrážky i podpatky potřít. Pokud však kalafunu nenajdete, tak budete muset doufat, že se s tím nějak vypořádáte.


Hříšné jehlové podpadky


Vysoké jehlové podpatky se zařadily do žebříčku mezi nejnezdravější doplňky, které poškozují dívčí zdraví. Pokud je budeme nosit dlouhodobě, pravděpodobně si přivodíme vrůstání nehtů, kladívkové prsty, záněty bříšek chodidel, kuří oka či bolest kotníků.

Studie navíc ukazují, že vysoké jehlové podpatky zatěžují srdce a poškozují cévy na nohách Kromě toho jsou na ploskách nohy reflexní body, jenomže nevhodná obuv nohu nepřirozeně stlačuje, čímž blokuje tok energie a vede k dalším problémům.Lékaři proto doporučují, aby měly podpatky maximálně 4 cm.Platí, že klenba nohy musí mít dostatečnou oporu. Vůbec nejhorší variantou jsou tedy ze zdravotního hlediska jehlové podpatky.


Snad se tento článek líbil a bude vás inspirovat k ladné chůzi do školy či někam za zábavou.


Komentáře

151500(Dívčí poradna☼)

Hezké. smajl ty boty na obrázku dole jsou až přehnaně vysoké. smajl ale je to jen můj nazor. Taky vlastním boty na podpadku a je opravdu těžke naučit se na nich chodit.smajl

151500To se mi líbí 0 To se mi nelíbí

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.