♥ Můj blog ♥

Existují vlkodlaci?

Mnoho z vás si při slově vlkodlak představí horu svalů a sexy vzhledem. Nebo ještě hůř, toho svalovce s twilight sagy. Ne o těch tu dnes mluvit nebudu.


Já jsem se poslední tři měsíce zajímala o tohle téma a hledala jsem informace i v angličtině. A to co jsem našla by podle mně stálo za shrnutí.

Třeba vezněme si fakt že vlkodlaci neboli lykani jsou tu už několik století. 

Zmínky o nich už tu jsou dlouho a od mnoha kmenů ze všech koutů země. Vždy se to sice trochu liší ale základ je vždy stejný, bestie která při úplňku ztrácí kontrolu a prahne po mase a krvi. 

Když se na to pak podíváme ze třetího pohledu, tak ještě ani před stoletím se informace nešířily úplně rychle. Natož ještě dřív. Tak si to vezměte že je zvláštní když se to šířilo ne závisle na sobě po celém světě a to i v Asii nebo Číně. 

Třeba se podívejme na fakt že i o jejich vzniku je mnoho zajímavých teoriích.

Nejznámější je asi kousnutí jiným vlkodlakem.

Jsou tu i jiné, třeba přenešení pomocí slin, krve, narození sedmého syna v neporušené linii (od stejné matky a nesmí se mezitím narodit dcera) , narození dítěte nohama na před a mnoho dalšího.

Abych ale jenom se na to nedívala jen z tohodle pohledu.

Tak uvedu i nemoc při které si člověk myslí že je vlkodlak. Je proto možné že třeba z tohodle všechno vzniklo...


Nebojte se zanechat svůj názor a pokud chcete pokračování a více informací a třeba nějaké pověsti tak za pět + tu určitě nějaká přistane. 

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.