znáš creepypastu?

8.creepypasta Rainbow factory 1.část

,, Teď se příběh o duze nezdá tak pěkný…
Ten příběh o cukru a koření…"
Už dlouho se vedou debaty o tom, jak se vůbec v Equestrii vyrábí duha. Zatím je spousta poníků zaměstnáno v oddělení Meteorologie, ale téměř nikdo tam nepracoval naplno. Ale ví se, že Spektrum, jednotlivé barvy duhy, tam tečou v trubicích přímo do obrovských kádí. Zde pracovníci pečlivě dbají na to, aby se vzájemně nepomíchaly. Ty jsou poté z továrny rozesety nad město.
Dále se směs čerpá z podlaží, kde se uchovává, když zrovna není potřeba.
Nikdo ale neví, jak se Spektrum vyrábí. Nikdo nikdy neviděl, že by někdo přivážel dodávky, a neví se ani, z čeho se vyrábí. Turisté při prohlídce továrny mohou spatřit masivní kovové dveře, které jim znemožňují kamkoliv jít. Zatímco jsou spodní prostory továrny krásně a sympaticky zdobeny, její horní patro je pokryto vývesními tabulkami oznamujícími smrtelné nebezpečí a stěny jsou na rozdíl od dolních pater natřeny na černo.
Abychom jste se stali zaměstnanci Rainbow Factory, musíte všechno, co máte, včetně rodiny a společenského života obětovat životu mezi černými zdmi továrny. Pracovníci jsou zavázáni mlčenlivostí a slibem, který nařizuje nikdy nevycházet ven. Ti, kteří dokázali prchnout, skončili mrtví v černém igelitovém pytli. Bylo už spousta teorií; Černá magie za pomoci ukořistěných jednorožců, chemické látky a dokonce se spekulovalo o tom, že Spectrum chce Celestia použít na zvětšování Slunce a Měsíce. Nikdo z nich nevěděl, kde je pravda.
,, S duhou je to snadné, když dokážete ovládat magické zařízení Pegasů!" 

,, No tak, Orione! Přijdeme pozdě na náš závěrečný test!" zavolala Scootaloo.
Byla už starší, ve svém posledním ročníku letecké školy. Ona, stejně jako všichni ostatní pegasové ve škole, byla strašně nervózní ze závěrečné zkoušky. Ti, kteří prošli se mohli svobodně vydat do světa, aby mohli získat své značky a pokud ne, stali se z nich pracovní poníci. Nikdo nevěděl, co se s nima poté stalo.
Ti, kteří neprošli se zkroušeně dívali do země a v mysli si představovali, kam je jejich cesta zavede. Cloudsdale vždycky choval mezi obyvateli nacionalismus. Pokud jste nebyli nejlepší, nebo jste nedosahovali požadovaných hodnot, nesměli jste být součástí takzvaně ,, Kolektivu slavných". Scootaloo šla na druhou stranu k Orionovi. Orion byl vysoký, ale přesto docela hubený poník. Načechral si své světle hnědé peří a pokusil se o úsměv. Nervózně se okolo sebe rozhlédl. Seděli ve velké otevřené čekárně Kolosea, se všemi ostatními absolventy. V dálce byla vidět Továrna. Jakmile jí Orion spatřil, zalapal po dechu.
,, Co se děje? Bojíš se, že umřeš při práci na Sněžné čáře? "Zasmála se trochu Scootaloo na Oriona, který zavřel oči a povzdechl si.
,, Ne... Je to jen... Já nevím. Nemyslím si, že to dokážu. Co když se mi to nepodaří? Co když se mi to podaří, ale tak špatně, že mě budou všichni nenávidět? Kdybych si vybral deportaci, dopadlo by to stejně…"
Scootaloo Oriona poplácala po zádech.
,, To nikdo neví, ty hlupáku. Nejsme zas takový nemehla, my to zvládneme. Budeme v pohodě. V nejhorším jsme se o to alespoň pokusili… "zasmála se.
,, Díky tipům od Rainbow Dash, si jsem jistá, že to zvládneme."
,, No jo, jasně. To mě uklidňuje. Je ,, strašně uklidňující", že chce šířit lásku někdo, kdo až psychopaticky nesnáší každého poníka, že…? "
,, Přestaň panikařit!" odpověděla Scootaloo.
,, Jediný u koho jsem si skoro naprosto jistá, že neprojde je ten žlutý poník s tmavě zelenou hřívou. Ten, co byl ten celý měsíc nemocný, však víš… "
,, No jo…" vzpomněl si Orion.
,, Ale vypadá, že je docela sebevědomý. "
,, Uvidíme" otočila se Scootaloo k továrně. Pocítila záchvěv, ne strachu, ale hrdosti.
,, Doufám, že dostanu nějakou suprovou a lehkou práci s počasím. Dokážeš si to představit? Každý v Ponyville a v Fillydelphii by na mě jenom zíral a říkal ,, Hele, jde Scootaloo! A od Cloudsdale, o tom nemůže být pochyb!"
Usmála se vzrušením a na chvíli úplně zapomněla na nervozitu.
,, To by bylo něco, to jo. ,, Podívejte, právě přichází z Cloudsdale!" Kdo by nechtěl být v centru pozornosti?"
,, Přesně tak. Chvalte stádo. "
,, Chvalte stádo."
,, Uvolněte místo!" šel jeden Pegas ke vchodu do Kolosea.
,, Budeme to dělat podle jmen. Vaši porotci jsou na východní straně pole. Nelétejte, opakuji NIKDY nelétejte příliš daleko na západ. Pokud se z jakéhokoliv důvodu ztratíte, automaticky jste nezvládli zkoušky. Okamžitě." Zhluboka se nadechl. Naposledy protáhl křídla.
,, Zkouška se bude skládat ze tří částí. Cleaning, Agility a nakonec Recovery. Zažeňte mraky, proleťte skrz obruče a se dostavte na označenou výšku. Zavřete svá křídla po dobu nejméně tří sekund. Ať se vám to podaří jakkoliv, nedostávají se žádné ,, extra body" při meškání. A nakonec přistanete zde na podlahu. Rozumíte? Nějaké otázky?" Instruktor se zastavil a opatrně se podíval na každého ponyho v místnosti.
Všichni na něj upírali své oči a snažili se nevypadat příliš zmateně..
,, Dobře. Aurora Dawnová. Jsi první. Vyčisti, létej, přistaň, dokonči. "
Žlutý pony přikývl a popošel rychle ke startovní rampě. Sledoval a čekal na kývnutí všech tří soudců, a pak s obrovskou rychlostí vyrazil. Rampa mírně nadskočila od tlaku, který pony vyvinul.
Každý poník sledoval, jak Aurora rychle dosáhla počáteční výšky, a pak začala s útokem na mraky. S odborným načasování a rychlými kopy byla obloha brzy bez mraků.
Scootaloo a Orion ohromeně sledovali prvního testera, který jako odborník hravě prolétal mezi obručemi. Když se Aurora konečně vyhoupla do správné výšky, vznášela se se zavřenými křídly. Skupina studentů zalapala po dechu a sledovala Auroru, jak prudce vletěla do mraků. Jedna ... dva ... tři. Povzdechli si, když zjistili, že to stíhá, ale dělali, jakože si oddechli...
Najednou Aurora zvedla křídla a všichni studenti s hrůzou uslyšeli její výkřik a hlasitou ránu
Spousta ze studentů, včetně Oriona, si zastřeli zrak svými křídly a ostatní, jako je Scootaloo, mohli jen vyděšeně sledovat, jak Aurora padla na zem. Nikdo s tím ale neztrácel čas, instruktor šel opět dopředu a tři soudci prostě dali palec dolů a začali s míchání papírů okolo. A jakoby se nic nestalo zvolali další jméno.
,, Daisy Pole. Vyčisti, létej, přistaň, dokonči."
Scootaloo a Orion zírali s pokleslou bradou a sledovali, jak jde dopředu další poník. Otočili se na Auroru. Chtělavyskočit a letět zpátky, ale sykla bolestí a svalila se na zem.
,, Faraday Spots. Vyčisti, létej, přistaň, dokonči."
Aurora se snažil chodit, ale při každém kroku cítila bolest. Její nohy byly příliš rozdrcené na to, aby mohla chodit, ale bylo zřejmé, že jí nejvíc mrzela ztráta křídel. Scootaloo spatřil Oriona se slzami v očích a zuřivým pohledem.
,, Holiday Shine. Vyčisti, létej, přistaň, dokonči."
,, Nikdo jí nejde na pomoc!" zuřil Orion přes pevně sevřené zuby.
Scootaloo byla kvůli tomu smutná. Chtěla odsud pryč, daleko o tohohle místa, kde by žila šťastný spokojený život mimo Cloudsdale. Se svými přáteli. Byla by hrozná škoda, kdyby selhala sama. Nemohla zklamat své přátele, a už vůbec ne Rainbow Dash. Ne za tu péči, kterou jí celý život věnovala. Scootaloo potlačila slzy a přinutila se dívat na konkurenční studenty. Jeden po druhém úspěšně složili zkoušku, a letěli k východní bráně. Musí se soustředit na jedinou věc. Test. Podívala se na bránu. Bude žít šťastný život.
,, Orion Solstice. Vyčisti, létej, vrať se, dokonči.. "
,, ...Ne."
,, Cože?" Instruktor udělal krok zpět a zvedl jednu nohu do vzduchu
,, Nemůžeš jen tak odmítnout letovou zkoušku. Bez ní nikam nejdeš! "
,, Ne, nepředstírejte, že se staráte o naší budoucnosti, pokud se nechcete starat o nás…" Orion se vzpíral, nejistý sám v sobě.
,, Říkáte, že chcete, abychom žili dobrý život, a přesto je vám jedno, že cítíme nesnesitelnou bolest."
,, Táhni na start, nebo tě tam dotáhnu já" zakřičel instruktor hrozivě.
,, Fajn" řekl Orion ostře a šel na rampu.
Sledoval soudce a čekal na pokyn. Nicméně, ještě před začátkem v nadmořské výšce, se prudce otočil a přistál jemně vedle Aurory.
Otočila se a podívala se na něj. Po čele jí tekla krev a po tvářích slzy.
,, Co... Co to děláš? Selžeš jako já! Půjdeš do vyhnanství. "

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.