Život v pekle (škole)

Pokračování Krasobruslařky

Ahoj,

sorry že jsem včera nepřidala novou část Krasobruslařky, ale musela jsem se učit na písemku z chemie, která se nakonec nepsala. Takže to posílám o 24 hodin pozdějc, a prosím, nehejtěte mě.

Hudba z magnetofonu přestala hrát a porota s Martinem v čele vběhla na plochu rybníka. V řadách diváků zavládl zmatek, hlavně na straně, odkud na led vletěl onen kámen. ,,Jsi celá?!“ ptal se polekaný Martin Petry, která se snažila postavit a skučela.
Tereza rozhlásila mezi diváky, že se pokračování finále bude konat v pět večer a apelovala na diváky, aby sebemenší podezření na někoho nahlásili.
To už přijela doktorka Králová a začala s kontrolou. ,,Měla jste štěstí, slečno,“usmála se na Petru povzbudivě,,,máte ta záda pouze naražená, klidně můžete pokračovat, až se uklidníte.“
Petra poděkovala a posmutněle se podívala na Martina:,,Já už nebudu pokračovat.“,,Co!?“ vykřikl Martin a málem spadl z lavičky.“ Petra vzlykla: ,,Celé jsem to zkazila! Úplně jsem se znemožnila!“
Martin vzal Petřinu hlavu do dlaní, podíval se jí do očí a řekl:,, Neznemožnila ses. Bruslíš mnohem lépe než Lucie a všichni to vědí. Ty ji dokážeš porazit, uvidíš!“,,Myslíš?“ usmála se Petra. ,,Nemyslím, vím to!“
Čas plynul a pátá hodina se blížila. Náhle se přihnalo několik dívek a chlapců a cosi říkalo Tereze. Některé dívky horečně kývaly hlavami. Po chvíli zase odběhly a Tereza se odebrala k Petře a Martinovi. ,,Viděli prý Lucii, jak hodila ten kámen na led. Bude diskvalifikována.“ ,,Nene,“ zavrtěla hlavou Petra,,,chci si to s ní rozdat. Aby viděla, že mě nezastaví nějaký kámen,“ usmála se na Martina.
To už se přihnala i Lucie, sebejistá, a s poměrně škodolibým úsměvem. Zarazila se a viditelně znervóznila, když si všimla zamračeného Martina a Terezy.
Odbilo pět večer a začalo nové finále. První opět tancovala Lucie. Byla hodně roztěkaná, nervózní a rozzlobená zároveň.
Pak přišla řada na Petru. Tereza mimoděk sledovala Lucii, jako kdyby se chystala hodit Petře pod nohy další kámen.
Petra ale nezačala. Jeden z pořadatelů se chystal zapnout magnetofon, ale Petra mu nedala pokyn. Jako kdyby se rozmýšlela, zda na poslední chvíli neodstoupit.

Komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.