Život v pekle (škole)

OMG!!!

OMG OMG OMG!

Promiňte, že se chovám jako naprostý retard, ale já tomu nemůžu pořád uvěřit! V pátek jsem ve škole vyhrála se svojí Krasobruslařkou školní soutěž o nejlepší povídku! Předehnala jsem osmičky, devítky, střední - ííík! 

Takže posílám další část Krasobruslařky dneska, ne až ve čtvrtek, a je právě tady! Čau!

Druhý den bylo odpoledne u rybníka živo jako snad nikdy. Dívek a chlapců přibývalo, prkenné lavičky, narychlo postavené kolem skoro celého rybníka se plnily. Martin ze svého čestného místa vedle poroty pozoroval cvrkot a pousmál se, když zahlédl Petřino jméno na tabuli s přihláškami. Zvědavost vzrůstala.
Některé přihlášené bruslařky diskutovaly s pořadateli. Martina náhle vytrhl z přemýšlení hlas Lucie Kaprálkové:,,Ty rozmáznu na první dobrou, to mi tu trofej můžeš dát hned, ne?“ Tys nám tu chyběla, pomyslel si Martin.
Lucie si na svém bruslařském umění velmi zakládala, a byla kvůli němu trochu pyšná. Byla oblečená do černého baletního trikotu, ve vlasech měla zapletenou rudou stuhu a posmívala se Petře, která byla zahalená do starého kabátu a přes vlasy měla naraženou čepici.
V dálce zazněl zvon. Nejdříve čtyři vysoké rány – a pak tři nízké. Krátce poté zvolala Tereza, vedoucí poroty:,,Soutěž začíná! Číslo jedna se připraví ke startu!“ zraky všech se stočily na rybník a první z bruslařek začala své vystoupení.
Probíhalo několik kol. V prvním kole bylo patnáct dívek, do druhého postoupilo už jen sedm, do třetího čtyři a ze semifinále prošly dál už jen Lucie a Petra. Většina obecenstva včetně poroty byla velmi překvapená Petřiným uměním a Lucka tajně zuřila. Vždy si na svém umění tolik zakládala! A teď se najednou objeví cizí holka, která je pomalu lepší než ona!
,,Pozor! Přichází finále!“vyvolávala opět Tereza do davu.
První byla na řadě Lucie. Tvářila se dosti rozzuřeně a zároveň stroze.
Pak ale přišla na řadu Petra. Martin zase cítil ten pocit, jaký zažil, když ji viděl včera na rybníce. Dávala do toho ještě více než v předchozích kolech, jako by je vnímala jen jako rozcvičku. Na tribunách sílil tleskot, někdo hlasitě hvízdl na prsty.
A najednou – prásk! - kdosi hodil Petře pod nohy kámen a ona spadla na záda.

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.