Vali čte

~Podzim- Inspirace, tipy a nápady~

Všechny vás srdečně vítám u tohoto článku. Jak už jste si přečetli, jde o podzimní článek. Bude to takové "vše v jednom", je podle mě lepší, udělat jedendelší článek, než to dělit na: Můj názor na podzim, Diys na podzim, Co dělat přes podzim a podobně. Takže asi tak.


Podzim. Nejůžasnější jsou na něm asi barvy. Já miluji teplé barvy, jako jsou barvy podzimu. Teď, na začátku října, sice ještě moc barevné stromy nejsou, ale už vidím menší změny. Někdo podzim moc nemusí, kvůli začátku školy, ale to je podle mě úplná blbost, stejně škola musí někdy začít. Mám ráda podzim, protože už není vedro, ale není zase úplná zima.





Dobré a špatné na podzimu


+Nádherné barvy, jak už jsem psala.     

+Pravý čas, věnovat se svým koníčkům

 +Pravý čas na pořizování fotografií.       

-Občas špatné počasí, bouřky.              

-Začíná škola                                          











Co dělat a jak se nenudit přes podzim

Znáte ten pocit, když chcete jít třeba na menší podzimní procházku, nebo zajít za kamarádkou, a je špatné počasí? Myslím, že se to už každému stalo. Pojďme si proto spolu najít řešení.


Čtení x psaní

Asi nejjednodušší způsob zabavení. Dobrá knížka a čaj nebo horká čokoláda, hezky se zachumlat do peřin a je to. Nebo třeba napsat příběh například s podzimní tématikou. Nemusíš na počítači, klidně jen na papír.


  Focení
Podzim plný barev, dokonalý čas pro nádherné fotky. Můžeš si zkrášlit instagram, nebo si zajdi s kamarádkou na procházku, kde můžeš nafotit, ať už tvým mobilem či fotoaparátem nádherné fotky.

 Kreativní činnosti
 Co dělat když je venku nepříznivé počasí? Jednoduše vyráběj. Inspiraci  můžeš hledat třeba na Pinterestu. Nebo se inspiruj mými nápady. Fantazii se  meze nekladou. Vyzdob si pokoj podzimními dekoracemi, nebo třeba  vyzkoušej nápad, který je tady vlevo. Nebo můžeš udělat radost  sourozencům. Já třeba postavila mladším bráchům z krabic od bot garáž pro auta. Nebo vyrobte svícny. Je to jen na vás :).
 
Šití, vyšívání, pletení
Ano, i to mě dost často zabaví. ráda šiju třeba voňavé polštářky, s levandulovou vůní. Zabaví mě to a třeba udělám radost kamarádce, které dám polštářek.

 Věnujte se mladším sourozencům
 Zabavíš tím sebe i sourozence. Fajn, možná se svými mladšími sourozenci  nemáš nejlepší vztah, ale zkus to napravit. Vem je třeba na procházku, nebo  s nimi něco vyráběj. Můžete si spolu vyrobit nějaké podzimní dekorace, nebo  jim vyrob kostým na Halloween. Já třeba hraji s bráchami hru, kdy řeknu  nějakou věc, např.: jsme v lese a já jim řeknu ať co nejrychleji najdou třeba  šišku a kdo mi ji rychleji donese vyhrál. Nebo si s nimi hraji jednoduše, s autíčkama. Vyražte pouštět draky! To baví snad každého.

Udělejte si pořádek ve věcech
Taky máš strašný binec ve skříni? Protřiď si oblečení a vyřaď to, co je ti malé, nebo nenosíš. Taky si můžeš uklidit stůl, nebo vyřadit, uklidit či vyhodit staré papíry nebo obrázky. Taky je dobré, uklidit si aktovku, nebo batoh. Všichni máme na dně strašný binec :D. No, není to moc zábava, uklízet aktovku, ale je zas dobrý pocit, když něco hledáš a nemusíš šmátrat ve všech těch obalů od bonbónů a propisek a papírků :).


My favorites
Co jsem si oblíbila na podzim?

Chlupaté svetříky
Ano. Kdo by přece nemiloval chlupaté oblečení, že :D? Já jsem svetříky nikdy moc nemusela, připadalo mi v nich vždycky tak... horko. Ale tento podzim jsem si je strašně oblíbila. Ráda je nosím a jsou mi strašně pohodlné.

Pečený čaj
Já moc čaje nemusím, raději si vezmu kakao nebo horkou čokoládu. Ale ochutnala jsem pečený čaj, který dělá babička a extrémně jsem se do něj zamilovala. Určitě doporučuji si na podzim dát.

Večery o svíčkách
Doma mám asi miliardu různých svícnů, které jsem vyráběla, ale nikdy nevyužila. A podzim je podle mě to pravé roční období, večer si zapálit svíčku, vytvoří se tak
nádherná podzimní atmosféra.

Já a podzim

Moje oblíbené podzimní aktivity?
Asi nejraději mám pouštění draků. Baví mě to a je to takové nenáročné
(teda pokud není vítr a vy musíte běhat jako magoři pořád dokola s drakem).

Co nemáš ráda na podzimu?
Začátek školy. Ale, škola stejně někdy začít musí.

Co máš ráda na podzimu? 
Barevné stromy, listy. Nebo miluju, takové ty večery, kdy je venku strašně nepříznivé počasí a já sedím doma, pod dekou a koukám na nějaký hezký
film.

Máš nějaké tradice?
Ani ne. Jenom vždy s mamkou na konci listopadu vyrábíme adventní věnce.
Tento rok bych chtěla vydlabávat dýně, ale ještě uvidím :).


~


Takže asi tak. Toto je konec článku. Můžete mi do komentářů napsat,
jestli se vám článek líbil a jestli mám udělat něco podobného. Jaký
máš ty názor na podzim? Co třeba děláš přes podzim ty? Odpovídejte
do komentářů. Já jen doufám že se vám článek líbil, ohodnoťte mi ho a 
Mějte se krásně.


                                     

                                                       
                                                                                                                                     Cattila




Komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.