Vali čte

~Knižní recenze- Podzim 2018~

Včechny vás srdečně vítám u tohoto článku. Jelikož já miluji knížky a jsou jakoby můj druhý život, rozhodla jsem se napsat tento článek. Chtěla bych v tomto článku ohodnotit alespoň pět knih které jsem četla a trošku vám je představit. Já osobně čtu pořád. Ve škole o přestávce, v autobusu, doma, prostě pořád. Když se mi naskytne příležitost, už sedím s knížkou v ruce. Proto chci pár knížek zhodnotit.




Sladké časy

Autor~ Jacqueline Wilson                                    

Ilustrace~ Nick Sharratt


Kniha je o dívce jménem Opal, která nepatří zrovna k krasavicím, ale je chytrá a sní o tom, že jednou bude studovat na univerzitě. Její sny se ale náhle rozplynou, když jejího otce zavřou do vězení. Pro Opal je to velké zděšení, když musí školu opustit a začít pracovat v továrně Fairy glen. Je to továrna na sladkosti, ale Opal to tam moc sladké nepřipadá. Zdejší dívky jí šikanují a provádějí naschvály a Opal marně touží vrátit se na školu. Ale koho obdivuje, je paní Robertsová, ředitelka celé továrny. Potom ale pozná jejího jediného syna Morgana a sladké časy se pomalu začínají vracet. Avšak, blíží se první světová válka, která Opal úplně změní život...

~

Knížku jsem četla dvakrát a je opravdu úžasná. Taky se odehrává před druhou světovou válkou, takže se i něco málo dozvíte o historii a není to takovým "nudným" způsobem. Akorát je mi líto že kniha skončila celkem špatně, takže si možná někdo u knížky popláčete jako já :(. Opravdu, když se začtete, neodtrhnete se od knížky. Opravdu doporučuji všem dívkám a můžete si přečíst i další knihy od této úžasné autorky.

Klik



Skleněné děti

Autor~ Kristina Ohlssonová


Billie se stane velká nehoda, umře jí její tatínek. Proto se její maminka rozhodne, že začnou nový život a odstěhují se do jiného města. Billie nejdříve protestuje, chce zůstat s přáteli a nikoho v novém městě nezná. Ale brzy se seznámí s klukem Aladinem, se kterých se stanou nerozluční přátelé. Ale něco ji na novém domě nesedí. Dějí se tam totiž dost strašidelné věci, jako houpání se lustru v obýváku, nebo divné vzkazy na časopisech. Billie si je jistá že musí dům s maminkou opustit, nebo se stane něco strašného. Maminka ale Billie nevěří a bydlí v domě pořád. Postupem času s Aladinem zkoumají temnou minulost tohoto domu, která není vůbec dobrá. Na konci ale zjistí velké tajemství...


~

Na začátku mě kniha moc nebavila, ale postupem času jsem se do ni úplně začetla! Je hodně napínavá, až trošku strašidelná kniha. Popsala bych to takhle: Horůrek pro děti :D. Taky jsem si všimla, že kniha má "pokračování" (nevím to jistě), které tvoří knihy Stříbrný chlapec, Kamení andělé. Tyto knížky ale nemám zatím přečtené, ale plánuji si je přečíst.

Klik



Bára krotí rodinu

Autor~ Milena Durková


Třináctiletá Bára už se nemůže dočkat, až konečně začnou dlouho očekávané prázdniny. Těší se na rodinou dovolenou, ale je v šoku, když jí rodiče sdělí, že tento rok zůstávají doma, protože k nim na celé prázdniny jedou jejich sestřenice Marcela a bratranec Ivoš. Bára je na rodinu pěkně naštvaná a nechce mít celé prázdniny doma dva nezvané a pěkně rozmazlené hosty. Ale co se dá dělat, Bára to musí nějak přežít, k tomu ale potřebuje svou rodinu trochu zkrotit...


~

Taková fajn, komická knížka, která mě zaujala hned obalem, který se mi moc líbí. Je to taková oddychovka, ne moc náročná knížka, která je vhodná tak pro každého. Už asi nemám co dodat, knížce dávám velké plus a jdeme dál...
Klik



Označená- Škola noci 1

Autor~ P.C. Castová, Kristin Castová


Zoey jednoho dne označí za upíra a musí přejít na Školu noci. Moc nemá ráda svoje rodiče a zdá se jí, že nikam nepatří, tak zkusí štěstí v této škole a i přes rodičův nesouhlas tam začne chodit. Pozná tam plno nových přátel, kteří ji podporují a neodsuzují za to, že je upír. Časem si začne zvykat na svůj nový život a začíná mít pocit, že konečně někam patří. Potom ale začíná zjišťovat, že není jen tak obyčejný upír a že jí královna Nyx udělila drahocenné schopnosti, které jen tak každý nemá.


~

Tato knížka byla dobrá, ale jsou podle mně mnohem lepší knížky, s tímto tématem. Co mě ale překvapilo, bylo, když jsem zjistila, že tato kniha má ještě dalších jedenáct dílů. Upřímně, moc se mi to teda nechce číst. Není to nejhorší, ale knížky co jsem uváděla předtím jsou podle mě na mnohem lepší úrovni. Někomu se knížka třeba líbí, nechci mu brát názor, ale podle mě je to nic moc. Klidně si ale knížku můžete přečíst a napsat mi váš názor.
Klik



Deset- Neobyčejný deník obyčejné holky

Autor~ Lauren Myracleová


Hlavní hrdinka je Viki Perryová, která zrovna oslavila desáte narozeniny. Je už svým způsebem větší a konečně má její věk dvouciferné číslo! Má už větší zodpovědnost, musí se hodně starat o svého malého bratra s pomalu do jejího života přichází puberta. Ale v desíti zažívá úžasné dobrodrušství a hodně se toho v jejím životě změní. Na všechno má ale svoji nejúžasnější nejlepší kamarádku Amandu, která každé dobrodružství ještě vylepší a je s ní sranda. Potom se ale Viki dozvídá, že deset není až taková procházka růžovým sadem a čekají ji i těžká rozhodnutí a drama s kterýma se musí Viki nějak vypořádat.


~

Tato kniha je super, doporučuji holkám v podobném věku jako je deset. Knížka je formou deníku, ale je to podle mě lepší formou než třeba deník malého poseroutky nebo Deník Mimoňky. Kniha má ještě čtyři pokračování: Jedenáct, Dvanáct, Třináct a Čtrnáct. Momentálně čtu Třináct a je to fakt super knižní série, pokud si přečtete jeden díl, rozhodně se podívejte i na ty ostatní. V knížce se také hodně mluví o dívčích problémech a jde vidět jak se Viki postupem každého dílu mění.
Klik



Scarlett

Autor~ Cathy Cassidy


Scarlett, zlobivá holka, průšvihářka a nespokojená dívka, která žije se svou matkou. Ve škole pořád něco provádí, jsou na ni stížnosti a učitelé ji nenávidí. Její matka je z toho hodně utrápená a chce svou dceru naučit se chovat. Proto ji na prázdniny pošle k jejímu otci. Scarlett protestuje, nechce nikam jet, ale bohužel musí. Ze začátku je na tátu a na jeho přítelkyni zlá, pořád je naštvaná a nespokojená. Potom ale potká kluka svých snů- Kiana. Dokáže se Scarlett změnit?

~

Opravdu hezká knížka. O tom že ze člověka se může stát úplně někdo jiný na nejméně pravděpodobném místě. Do příběhu jsem se úplně vžila a vřele knihu doporučuji holkám v jakémkoliv věku.

Klik




Časodějové- klíč k času

Autor~ Natalja Sčerba


Vasilisa žije se svou babičkou a vůbec nemá ponětí o tom, kdo je její otec. Poté se dostane do Eflary, tajemné země plné časodějů a víl. Dozvídá se že její otec je tajný mág celé země. Nikdo nezná její původ. Je to tajná špionka jejího otce, nebo jen dívka která nezná svůj původ? A dokáže zachránit celou Eflaru, před obrovským nebezpečím které se řítí a zničilo by obě země?


~

Zajímavá a originální knížka, která mě hodně zaujala. Akorát, občas když knihu čtu se mi zdá taková strašně zdlouhavá... Kniha má ještě čtyři další díly, které si rozhodně chci někdy přečíst. Asi kdybych to tak zhodnotila, tak to je jedna z nejlepších fantasy knížek které jsem četla. Velké plus a všem doporučuji.

Klik




Takže, toto je konec článku. Sand si nějakou knížku přečtete a napíšete mi váš názor do komentářů, budu moc ráda :). A když už čtete, byla bych ráda kdybyste se podívali na můj wattpad profil, kde mám rozepsané dva příběhy a budu ráda když mi je zhodnotíte. Mějte se krásně

Minulý článek




                                                               

                                                                              Cattila

Komentáře

Butterfly340VIP(Imagination☆)

Žádnou z knih jsem zatím nečetla, ale Sladké časy si určitě přečtusmajl Knihu mám doma už pár let, ale nikdy mě nelákala...
Co se týče knihy Deset, tak tu jsem sice nečetla, za to jsem však četla její pokračování - Jedenáct - které mám doma v knihovně. A mám na ni odlišný názor oproti toběsmajl Tu knihu jsem četla asi před čtyřmi lety a už tehdy se mi zdála hrozně stupidnísmajl

Butterfly340To se mi líbí 0 To se mi nelíbí

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.