Twailightina knihovnička

Fake video - Horory

Jáj,

jelikož se skutečně totálně nudím, a nedostává se mi nápadů na pokračování Strážkyně (jsem asi už na 65 straně) tak jsem se rozhodla pro několik krátkých povídek. 

______________________________________________________________________________________

Neboj se, povídaly! Bude to legrace, povídaly! Sedím tu s kamerou a točím naprosto prázdný hřbitov. Aby jste pochopily proč tu vlastně sedím, musím vám situaci osvětlit úplně. Začalo to asi před dvěma týdny, na jednom z pravidelných setkání nás, neznámých a nicotných lidí co přidávají videa na youtube. Nikdo o nás nikdy neslyšel , nejsme ta velká jména , jen nás to baví, ale chtěli jsme se zviditelnit, a to byla chyba.

-----

,, Twaily!" usmála jsem se na příchozí dívku a zamávala jí. ,, Ahoj Týno." odtrhla jsem oči od notebooku              ,, Zase natáčíš?" zeptala se a já nesouhlasně zakývala hlavou ,, Stříhám!" pronesla jsem důležitě a pustila jí asi tříminutové bláznivé video, které z větší části zabíral můj monolog o plyšácích. ,, Je to super!" rozhodila ruce ,, To asi jo, jenže moc odběrů mi to asi nevynese." povzdechla jsem. ,, A co ty? Něco novýho?" věděla že se ptám na youtube, tehdy jsme skoro o ničem jiném nemluvily. ,, Tři odběratelé." zamrmlala a pokrčila rameny. ,, Tři, to je hodně." dodala jsem povzbudivě. 

No, i když ti tři, to zahrnovalo mně, její mámu a jednoho dost divnýho mexičana. 

,, Chce to něco suprovýho, víš něco jako ty duchařský videa, no...ta ..vždyť víš natáčel to ten.. jak že se jmenuje? Jako nějáký jídlo... palačinka?" tehdy jsem chtěla mlátit hlavou do stolu ,, Stejk?" přikývla, moc dobře jsem věděla o jaké video šlo, na youtube se tou dobou šířila taková challenge, něco jako vyvolávání duchů. ,, To je ta největší blbost na jakou jsi mohla přijít! A navíc, nebudeme si hrát na kopíráky, že ne?" byla to pravda, tou dobou už těch videií , zrovna na tuhle challenge bylo spousta. 

,, Tak co třeba jinou, víš něco co lidi ohromí a zároveň vystraší!" navrhovala ,, Ty máš někdy absolutně blbý nápady, víš to?" přikyvuje ,, Od toho sem retardovaná brambora," odmlčí se ,, Ne, počkat, to jseš ty!" protáčím oči  ,, Tak dobře, co se chvíli soustředit?!" jenže to už Týna prohrabává šuplíky nejbližšího stolu ,, Ehm!" otáčí se a nevině se usmívá ,, Co, nudím se." někdy si říkám že ta holka fakt není normální.

,, Ok, tak teď koukneme na pár videií, třeba někdo inteligentní," zrovna si začala hrát s bráchovým legem ,, Takže asi já, dostane nápad na nové video." po pár chvílích hledání, a po několika shlédnutích Sloníka Toníka , protože dle slov Týny jednou se na takovou blbost podívat nestačí, jsem se konečně dopátrala k videu, které bylo natočeno podle podivné, a zjevně pochybné challenge.

Na úvod tam přišel neznámý kluk, a začal vysvětlovat o co půjde. Challenge spočívala v tom, strávit s kamerou jednu noc na hřbitově. Potom se objevil popisek : 12.6. 2011. 10:20 h.

Záznam byl natočený kamerou s nočním viděním, na chvíli se tam ještě objevil ten chlapec, a mluvil o tom, kde je, kolik je hodin , následoval záběr na hodinky aby bylo vidět že to není fake. Pak mluvil o tom proč je zrovna tam. Trochu mně zamrazilo v zádech, když zaznělo jméno Pražského hřbitova, od nějž náš byt není moc daleko, ale přesto jsme sledovali dál. Kamera byla stále namířená na cestu mezi náhrobky, míjely minuty, stále se nic nedělo. Už jsem chtěla video vypnout, ale najednou zazněl z repráků ostrý skřípavý zvuk, hlas chlapce ve videu nám oznamoval že právě z nedaleké hrobky k nám doléhají zvláštní zvuky. 

,, Půjdu se tam podívat." oznámil, a pak se s kamerou v ruce vydal nočním hřbitovem k místu, odkud šel onen podivný zvuk. Čím byl blíž, tím byly zvuky jasnější a zřetelnější, tohle nebylo skřípání, to byl jekot. Pláč a křik , chlapec se zděšeně obrací na kameru ,, Nevím co se tam děje, ale měl bych vypadnout!" rozběhl se, v plné rychlosti se kameře všechno slévalo do jedné tmavé šmouhy. Najednou bylo slyšet jak za chlapcem někdo běží, ohlédl se, a skutečně, velká postava pronásledující nebohého chlapce.

Bylo vidět jak míří k bráně oddělující hřbitov od hlavní ulice, vletěl na chodník a podlomily se mu nohy, protože kamera klesla o pár čísel dolů, ale nespadla. Tím video skončilo.

,, Páni, to bylo hustý!" křikla Týna , ale já měla na rukou stále husí kůži ,, To byl fake, tak klid!" plácla mně po rameni, jenže já tak nějak tušila že to fake není. ,, To by bylo super natočit, ne?" zírala jsem na ni s vytřeštěnýma očima ,, Blázníš?" pokrčila rameny ,, Dave by to dal!" nemohla jsem uvěřit že mi něco takového předhodila - totiž víte Dave, je kapitola sama o sobě, byla jsem do něj tak trochu zamilovaná a ona mi to neustále omlacela o hlavu. ,, Dave ať si dělá co chce!" trvala jsem na svém ,, Jak myslíš." vzala kameru a posadila se na pohovku, pak zmáčkla knoflík nahrávání a začala mluvit:

,, Ahoj, tady Naky a Twaila, Twaila tu bohužel není, protože je líná, ne, vlastně teď říká že není." od své židle u počítače jsem na ni ukazovala prostředníček. ,, No, to nevadí, každopádně tohle video je nesmírně důležité, je tu nová challenge, přenocuj na hřbitově hrůzy, dejte like, nebo sdílejte pokud chcete aby jsme ji natočily. Odkaz na původní challenge video najdete v popisku." ukončila nahrávání, a přešla k počítači, pak pomocí čar, kouzel a černé magie ( netuším jak, ale nějak umí nahrávat videa na youtube :D) nahrála svůj vzkaz na youtube , přidala do popisku odkaz na původní video, a k tomu to přeposlala všem, ale absolutně všem na které měla telefon, e-mail, skype, (my na ty facebooky nejedeme) nebo poštovní adresu a rozeslala odkaz na naše video do světa. 

Nemuseli jsme ani dlouho čekat na odezvu, a pod videem se objevila spousta komentářů, a všechny říkaly jediné : Natočte to! 

A tak , díky mé hlouposti, jedné lži o přespání u kamarádky a kameře s nočním viděním tu sedím, a popravdě se bojím. Je okolo jedenácté, a asi začínám být paranoidní, ale mám pocit jako by mně někdo sledoval. Studený podzimní vítr prohání po cestičkách mezi hroby listí. lekám se při každém drobném zvuku, ale zatím je klid. Začínám si namlouvat že to původní video byl vážně jen fake, ale pak začínají ty zvuky.

Komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.