Twailightina knihovnička

Ples (1/4) - HP fanfiction

Profesor Snape prochází po třídě a nahlíží do kotlíků, nervózně se vrtím na židli, dnes je velice důležitý test a jestli ho zkazím...,, Slečno Nightmorová, váš lektvar je, dostačující." odsekne a přechází dál. Mám obrovskou radost, protože "Dostačující" ve Snapeově slovníku znamená : " Prošla jste na výbornou".

Po hodině se bavím s Lyrou, i když prošla jen tak tak, má velikou radost, směje se, a tváří se tajemě. ,, Vím něco co ty ne!" ušklíbá se. Pak se otočí na patě a s Tinou odcházejí. Zajímalo by mě co ví tak úžasného, ale nakonec může to být cokoli, od nového přívěšku po mozkomora ve skříni.

Na obědě se všichni chovají velice podivně, netuším co se děje, co ostatní vědí a já ne? Dívky spěchají a většina chlapců zaraženě sedí. Asi se mi to jen zdá. Vklidu doobědvám, když ale vcházím do společenské místnosti,vládne tam naprostý chaos. ,, Nikoho nemáš, co Nightmorová?!" křikne Malfoy, napůl zoufale, od křesla kde ho objímá Pansy.

Teď už je to opravdu divné, spěchám do ložnice, tam je ještě větší nepořádek a chaotické dění než dole. Dívky sedí u zrcadel, zkouší si šaty, líčí se, vybírají šperky. Pomalu docházím k posteli kde už čeká dopis od Davea.

Drahá slečno Nightmorová,

Tímto si vás dovoluji pozvat na letošní Vánoční ples.

Dave.

Konečně mi vše dochází, nadšeně tisknu dopis v rukou. Už se tak těším až se s ním setkám, ještě pár týdnů a budeme spolu!

*******

Příští týden se koná ples, právě jsem na hodině "kultivovaného chování" v podání profesora Snapea. Stojíme na proti sobě v dvojstupech. ,, Na Vánočním plese, se budete chovat slušně a kultivovaně, jak se na Zmijozelskou kolej sluší" odmlčí se ,, Pokud tomu tak nebude, osobně se postarám o vaše vyloučení!" jeho ledový hlas je až děsivě hlasitý. ,, Pokud to dokážete , začneme taneční lekci." dodá a jeho přísný zrak přejíždí po dvojstupech. Řadí nás do dvojic, na mě vychází jeden brýlatý chlapec, není hezký, ani moc chytrý, ale vím že to musím přetrpět.

Chlapec mi nešikovně dupe na nohy a já jen protáčím oči. Modlím se aby hodina zkončila a já se mohla jít připravovat na ples. Chlapec klopýtá, a já jsem nesmírně šťastná když se ozývá osvobozující zvonek.

Rychle se hrnu chodbou, narážím na partičku dívek z Krásnohůlek. ,, Ahoj, já jsem Petra, dnes máme menší večírek, nepřidáš se?" chvíli přemýšlím jestli je dotaz mířen na mě, ale pak přikyvuji, souhlasím že dorazím přesně v deset na smluvené místo a odcházím.

Komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.