ThatBlog

Jak by měla vypadat... Moje vlastní škola

Hi Dragon Lovers! Právě jsem se probudila ze záchvatu apatie, a rozhodla jsem se něco napsat! Jdem na to.


Vzhled:

Moje vlastní škola by měla být velká, prostorná, se spoustou učeben a jiných místností. Měla by mít velkou zahradu s cestičkami, kašnou a ideálně nějakými zvířaty. Měla by být kamenná, s věžičkami. Ve věžích by byly umístěny pokoje pro studenty. V učebnách by měly být zajímavé a užitečné pomůcky. Učitelské kabinety by neměly postrádat pohodlné křeslo, stůl, atd. Ve škole by neměly být počítače. Jenom kopírky. Žáci by měli telefony povolené pouze ve svých pokojích. Za školou by měly být hřiště a běžecká dráha. Ve stájích by měli být koně a s nimi spjatá výuka jízdy a péče o ně. V této škole by mohla být i řeka, zásobující pitnou vodou. V jídelně by se podávala zdravá a chutná jídla.


Jídelní lístek:

Každý den si lze vybrat ze dvou slaných jídel, které si žáci sami vyhlasovali. V neděli se podává jídlo sladké, spolu s dezertem. Kdo chce, může si vzít i polévku. Každý den je k mání džus, čaj, nebo voda. Vzadu, dál od koní by se nacházela prasata, blízko u jídelny. Tam by se nosilo nesnědené jídlo. Porce by byly malé, byla by zde však možnost přídavku až třikrát na žáka. Ve všední dny se k jídlu podává ovoce.


Předměty:

Český jazyk: Každý žák s sebou nosí učebnice, slovník a sešit. Sešit se používá na poznámky, mnohem častěji však na slohy. Žáci se mohou kdykoliv zeptat učitele na cokoli ohledně českého jazyka.

 

Výtvarná výchova:

Každý žák má k dispozici plátno, tempery, pastelky, voskovky, vodovky. Učitel vždy stanoví téma a žáci jej mohou zpracovat, jak chtějí.


Etiketa:

Zde se, jak název napovídá, učí chování ve společnosti. Žáci s sebou nosí sešit na poznámky. Občas se před tabulí předvádí dobrovolnické scénky.


Péče o zvířata:

To je rize praktický předmět. Každý žák je přidělen ke koni, se kterým zůstane až do vychození školy. Učí se zde ježdění, vztah ke zvířeti, a péče o něj.


Tělesná výchova:

Vyučují se různé hry, mezi jinými i box. Žáci však musí dávat pozor, a musí mít vždy boxerské rukavice. Na pomůcky mohou sahat jen na pokyn učitele, aby nedošlo ke zranění.


Matematika:

Na tuto hodinu s sebou žáci nosí: sešit s čistými listy na geometrii, pravítko, kružítko a trojúhelník, sešit se řádkami, tužku, kalkulačku. probíhá zde zcela normální výuka.


Tak, toť vše. Doufám, že se líbilo. A... ahoj.

Komentáře

Naty a KájaVIP(Fazole)

Zajímavý nápad. U těch předmětů mi jich ovšem hodně chybí. S touto výukou člověk moc, co k čemu nebude, ale chápu, že se ti to nechce vypisovat. Celkově je to fajn.

Naty a KájaTo se mi líbí +2 To se mi nelíbí

ThatGirl2006(DragonLovers)

Naty a Kája: Děkuju, napadlo mě to díky projektu z výtvarky. Předměty chybí díky mé lenosti a díky tomu, že jsem si na další nevzpomněla XD. Díky za reakci.

ThatGirl2006To se mi líbí 0 To se mi nelíbí

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.