ThatBlog

Týrání Zvířat

Denně se setkáváme s případy týrání zvířat, nebo lépe řečeno: s pozůstatky. Pořád nechápete?

 

Přírodní, nebarvená, vzniklá na kožešinové farmě (s největší pravděpodobností). Tam zvířata trpí a v podstatě čekají na vlastní smrt. To je také případ týrání, jenže legálního. Kožešinový průmysl je v naší zemi stále ještě legální, a tak v kleci která má méně než metr čtvereční umírají. Jaká zvířata? Norci, lišky, lasičky, atd... Je to naprosto zrůdné. Pokud chodíte často na YouTube, tak každé takové video sdílejte, ať ho vidí co nejvíc lidí. Protože zvířata musí přestat umírat, a lidé si musí přestat hovět na liščí kožešině.


Další případ: množírny.

To už není legální, ale i přesto zcela běžné. Například čivavy (druh psa, pokud neznáte) se snaží ''vyšlechtit'' co možná nejmenší, a pak je co nejvíc rozmnožit. To vše v hrůzných podmínkách a za použití amatérských ''operací''. Jo, operace se nemyslí, že chtějí zvířeti pomoci, na tom jim nezáleží. Ale operace v tom smyslu, že provedou císařský řez, klidně třikrát. Výsledkem takovýchto podmínek je ve všech případech ztráta důvěry v lidi jako takové, v dalších případech slepota, infekce, a různé jiné věci. Stejně jako na kožešinových farmách, i zde jsou zvířata nucena živořit v otřesných podmínkách, šlapat po pletivu, a být vystaveno nepřízni počasí. A pokud zemřou, kožešina se také hodí.


Soukromí chovatelé

Jo, i tady je to celkem běžné. Nemyslí se tím občasný výprask psa, nebo šlápnutí na ocas. Já sama mám psa, je mu dobře, je vykastrovaný, sebejistý, a díkybohu zdravý. Už jen tohle mi dává právo do toho mluvit. Psi jsou naprosto oddáni člověku.

Dokázali byste této nevinné, němé tváři ublížit? Většina útoků psa na člověka je zapříčiněna majitelem. Pes však není napraven, nebo převychován, naopak je utracen, ale smrt nenapraví. Tito ''páníčci'' jsou schopni všeho, berou psa jako podřadnou bytost, ale každé zvíře má právo žít. Na denním pořádku je bití, úmyslné odepření potravy, mučení žízní, apod. Nebudu jsem dávat fotky tohoto zrůdného chování, i přesto si musíte být vědomy toho, co se děje za závěsem, kam veřejnost nevidí. Musíme přestat být slepí, a začít to blokovat, a hlavně, začít si všímat.


Doufám, že jsem vám dala další téma na přemýšlení, téma si klidně vypujčte, a... bye.


P.S. Ještě na závěr jedno video co mě zaujalo.

To je video, které mě zaujalo, jinak, je v něm užito několik sprostých slov.

Komentáře

konemyVIP(Girl´s Dream)

Podle mě je ještě horší masný, mléčný a vaječný průmysl, protože to skoro nikdo neřeší, zatímco o kožešinových farmách a množírnách se mluví pořád.

konemyTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí

Simka 333VIP(YOUTUBE A YOUTUBEŘI)

Souhlasím s tím, že to je hrozné. Ovšem mi na tom článku něco vadí, ale nevím co. Asi to téma. Je řešené všude. A myslím, že videa od Sáry Holanové stačí. Já nevím, asi jsem divná.

Simka 333To se mi líbí 0 To se mi nelíbí

pastelkaVIP

Mluvíš mi z duše. Hezký a smutný článek.Když vidím taková videa nebo slyším jakých zvěrstev jsou lidé schopní, vždy mě to rozpláče.Jak, ale aktivně bojovat? Můžeme nahlásit, že někdo týrá své zvíře, můžeme nahlásit nelegální množírnu psů (pokud o ní víme), ale co s kožešinovými farmami? Tady pomůže jen zákon, který je zakáže. Ale, jak píšeš, jsou zde ve hře velké zisky a zájem trhu o "pravé" kožešiny. Pomohl by jen masivní pokles prodejeschopnosti, ale bohužel, dáma nastrojená do drahých kožichů, nevidí tu spoustu nebohých zvířat, která zaplatila životem za její "noblesu". Bolí mě z toho srdce. smajl pa pastel

pastelkaTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.