Potterhead

Draco Malfoy #4

Princ Dvojí Krve

V tomto díle hraje Draco nejdůležitější roli ze všech dílů. Voldemort mu dal velmi těžký úkol: zabít Brumbála. Tento úkol mu nebyl udělen proto, že by chtěl Voldemort zjistit Dracovi schopnosti, ale jde mu spíše o to, aby Draco zemřel. Zmijozelský žák se tak oficiálné stal Smrtijedem a zamluvit si v Obrtlé ulici, v krámku plném předmětů černé magie, u Borgina a Burkese, smrtící opálový náhrdelník, který si do té doby už vyžádal životy devatenácti muldů, kteří se ho dotkli.

 

Kletbou Imperius očaruje Madame Rosmertu, hospodskou u Tří Košťat, která si s náhrdelníkem v balíčku na dívčích záchodech počkala na první dívku z Bradavic, která tam vstoupí. Šlo o nebelvírskou studentku Katie Bellovou, jenž jakmile vešla na dámské záchody, Rosmerta ji také proklela kletbou Imperius a předala jí balíček s náhrdelníkem. Plán však Malfoyovi nevyšel. Ten tak musel vymýšlet nový plán.

 

 

Nakonec ho napadlo koupit si láhev lahodné medoviny, otrávit ji prudkým jedem a anonymně předat nějakému profesorovi s přáním, aby byl alkoholický nápoj předán řediteli školy. Vybral si profesora Horacia Křiklana, učitele lektvarů, jelikož měl k Brumbálovi blízko, takže by nebylo podezřelé, kdyby obdržel smrtící alkohol právě od něj. Plán však opět selhal. Horacio si chtěl medovinou připít s Harrym a Ronem na narozeniny druhého jmenovaného. Naštěstí se jedu napil jen Ron, a ten ještě ke všemu díky rychlému zásahu Harryho přežil. Draco byl už zoufalý. Draco se proto rozhodl Brumbála zabít osobně smrtící kletbou a rovnou by využil Rozplývavou skříň (skříň, díky níž by dostal do Bradavic Smrtijedy)

 

Jednoho dne se Draco na pánských záchodech rozplakal. Nechtěl to udělat, ale musel, jinak by ho Voldemort zabil. Zničehonic však za ním přišel Harry, který ho celou dobu podezíral. Po krátkém souboji Harry Draca trefí kouzlem Sectumsempra, které Malfoye smrtelně zraní. Naštěstí přichází Snape a Draca na poslední chvíli zachraňuje.

 


 

Pár dní před letními prázdninami Brumbál s Harrym někam odejdou a Draco konečně pustí Smrtijedy dovnitř. Jakmile se Brumbál vrátí na astronomickou věž, Malfoy tam přijde, ředitele odzbrojí, čímž se nevědomky stane pánem jaho bezové hůlky a chce ho zabít. Brumbál na něj však apeluje, že to nemusí dělat, že není vrah. Následně přijdou Smrtijedi a už je jisté, že to musí udělat. Je však už celý rozklepaný. Nakonec však přijde Snape a za Malfoye to udělá. Poté dojdou až za bránu Bradavic a odtamtud se přemístí pryč.

 

 

Komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.