Potterhead

Severus Snape #4

Smrtijed a učitel lektvarů  

 Po dokončení sedmého ročníku a složení OVCE se pak Snape skutečně dal k smrtijedům a podporoval lorda Voldemorta. Jednou, když Snape navštívil hostinec u Prasečí hlavy, se stal svědkem věštby kouzelnice Sybily při jejím konkurzu na místo učitelky věštění. Ve věštbě se pravilo, že se narodil chlapec,který porazí lorda Voldemorta. Severus se začal bát, že se Voldemort o věštbě dozví a domyslí si, že se týká Harryho Pottera, syna Lily Evansové a Jamese Pottera. Ve své naivitě jde za Voldemortem a o Lily mu řekne, aby ho poprosil o milost pro svou lásku. Voldemort mu však nevyhoví a vyvraždí celou rodinu Potterů, což Snape velmi těžce nese. Rozhodne se proto obrátit na Brumbála, který mu navrhne, aby se postaral o přeživšího Harryho a zařídil, aby smrt Lily nevyšla nadarmo. Snape po Voldemortově smrti získá místo učitele lektvarů, kde setrvá až do pátého dílu série. Již první rok, co Harry nastoupí na školu, jím pohrdá díky neuvěřitelné fyzické i povahové podobnosti s Jamesem.

 

Spolupracoval s ostatními učiteli na ukrytí a zabezpečení kamene mudrců, vytvořil hádanku, která končí buď zdarem nebo smrtí člověka, který se kámen snaží získat. Jeho ochranou však projde jak Harry, tak Quirrell. Následující rok má hned na začátku potyčku s Harrym a Ronem Weasleyem, kteří poškodí vzácnou vrbu a navíc poruší kouzelnické zákony. Když Snape žádá propuštění, neuspěje. Se Zlatoslavem Lockhartem zakládá Soubojnický klub, ve kterém studenty učí kouzla například Expelliarmus. Když následující rok přijede do Bradavic starý známý Remus Lupin, je Snape rozzuřen, jelikož Lupinovi připadlo místo učitele OPČM, o které Severus tvrdě usiloval. Přesto však Snape spolupracuje, Lupinovi vaří Vlkodlačí lektvar, ale celou dobu hledá záminku proto, aby Lupina usvědčil z napomáhání Blackovi, který utekl z Azkabanu, kde seděl za vraždu Petera Pettigrewa.

 

 

Na konci školního roku se nakonec Snapeovi skutečně podaří Siriuse najít a spolu s Lupinem zneškodnit. Do toho zasáhne Harry který Snapea omráčí, aby mohl Sirius mluvit o pravém důvodu svého uvěznění. Když se o rok později dostane do Ohnivého poháru Harryho jméno, je (jak jinak) podezřelý opět Snape. Naopak Snape si o Harrym myslí, že své jméno vhodil do Ohnivého poháru sám. Když je pak zajat Barthemius Skrk Junior, Snape správně určí, že Skrk používal mnoholičný lektvar, aby se vydával za učitele OPČM, Alastora Moodyho. Když se pak Voldemort vrátí, je Snape vyslán, aby u něj působil jako špeh.

 

 

Pokračování příště... 

 

 

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.