Potterhead

Bellatrix Lestrangeová

Bellatrix Lestrangeová je zlá, krutá, čistokrevná kouzelnice, která zbožňuje Voldemorta jako nikoho jiného.Má dvě sestry (Narcissu Malfoyovou a Andromedu Tonksovou) a je vdaná za Rodolphuse Lestrangea. Tato smrtijedka se velice vyžívá v bolesti a utrpení druhých.

 

Harry Potter a Ohnivý pohár

Když Harry spadne do Brumbálovi myslánky, uvidí proces, ve kterém je Bellatrix, spolu s manželem, švagrem(Luciusem Malfoyem) a Barty Skrkem mladším odsouzena k doživotnímu pobytu v Azkabanské věznici, protože kletbou Cruciatus mučili manžele Longbottomovy, protože chtěli, aby jim řekli, kde se nachází poražený Pán Zla. Bellatrix je však hrdá na to, že půjde do Azkabanu za to, že hledala Pána Zla a prohlašovala, že ji její pán bohatě odmění, až se dostane zase k moci.

 

 

Harry Potter a Fénixův řád

O rok později je zorganizován hromadný útěk z Azkabanu, a jedním z uprchlíků je i Bella. Když poté Pán Zla vyšle do mysli Harryho Pottera falešnou vizi, že je jeho kmotr a zároveň Bellatrixin bratranec Sirius Black mučen Voldemortem na odboru záhad, Harry vizi uvěří a spolu s přáteli se vydá na místo, kde však číhají Smrtijedi v čele s Luciusem Malfoyem a Bellou a chtějí po Harrym, aby jim vydal jistou věštbu. Harry však odmítne a strhne se bitka, do které se po nějaké době připojí členové Fénixova řádu. (Remus Lupin, Kingsley Pastorek, Nymphadora Tonksová, Alastor Moody a Sirius Black)

 

 

Členové řádu získají nad Smrtijedy výraznou převahu a nakonec je i porazí, ale Bellatrix se ještě podaří zabít svého bratrance Siriuse Blacka. Harry je z toho rozzuřený a snaží se Smrtijedku dohonit a zabít, jenže ho najde Voldemort a byl by ho zabil, nebýt Brumbála, který včas zasáhl. Voldemorta sice neporazil, ale na Ministerstvo nečekaně přišlo několik lidí v čele s Ministrem kouzel, kteří Voldemorta viděli. Ten sice i se svou následovnicí utekl, ale kouzelnický svět už o něm ví, takže se může doopravdy připravovat na válku.

 

 

Harry Potter a Princ Dvojí Krve

Zde se objeví spolu se sestrou Narcissou pouze v jedné z úvodních kapitol, a to když Snape uzavře s Narcissou Neporušitelný slib, že ochrání jejího syna Draca Malfoye a bude mu pomáhat v úkolu zabít Brumbála. Ve filmu se ještě ukáže, když Smrtijedi útočí na Weasleyovic dům (který podpálí) a také je přítomná u Brumbálovi smrti, po níž ještě zapálí Hagridovu boudu

 

Harry Potter a Relikvie smrti

Zde se Bella objevuje na schůzi smrtijedů, kde se ptá svého pána, zda-li by nemohla zabít Harryho Pottera sama, což ale Voldemort odmítne s odůvodněním, že ho chce zabít sám.

 

Harry  je na konci první části i s přáteli polapen lapky. Hermiona však ještě před dopadením zasáhne Harryho do obličeje žihadlovým kouzlem ( po němž mu neskutečně oteče tvář), aby ho lapkové nepoznali. Ti si však všimli zbytku jizvy a proto je raději dovedli k Bellatrix.

 

Ta v Hermionině kabelce našla Nebelvírův meč, který se měl nacházet v jejím trezoru u Gringottových, stejně jako jeden z Voldemortových viteálů. Proto nechala Harryho a Rona zavřít do sklepení a Hermionu začala mučit, aby jí prozradila, jestli opravdu byli v jejím trezoru a jestli odtamtud vzali i něco jiného. Její přátelé se však dostali ze sklepení pomocí Dobbyho, Malfoyovic bývalého domácího skřítka, zachránili Hermionu a přemístili se pryč - těsně poté, co mezi ně vrhla Bellatrix dýku, který se přemístil s nimi a zabodl se do skřítka Dobbyho, který kvůli tomu umřel.

 

Zůčastnila se bitvy o Bradavice, ve které pravděpodobně zabila Nymphadoru Tonksovou a málem i Ginny Weasleyovou, kvůli čemuž se její matka Molly pouští se smrtijedkou do souboje. Paní Weasleyová je protivnicí podceňována, na což Bellatrix doplatí vlastním životem.

 

 

 

 

 

Komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.