Pár slov o koních

Tipy na knížky o koních

Ahoj všichni!

Zdravím u dalšího článku! Dneska si máte možnost počíst o pár knížkách, které jsem přečetla a ráda bych vám je doporučila. Najdete tu jak odborné knihy, tak třeba vícedílné série. Můžeme začít!


DÍVKY V SEDLECH

Autorka: Bonnie Bryantová

Hlavní postavy: Carol, Lisa, Stefi a další

Přibližný počet stran: 130

Typ: Mnohodílná série

Popis: Každá knížka vypráví o dobrodružství hlavních hrdinek, které jsou všechny blázny do koní. V některém z dílů musí zachránit koně, nebo se vydávají na westernový ranč ... a pokaždé zažívají něco nového.

Můj názor: Myslím si, že příběhy jsou poměrně zajímavé a o koních se toho dozvíte celkem dost. Určitě doporučuji si přečíst třeba jeden díl a ... uvidíte sami, jestli vás to zaujme.


KŮŇ JMÉNEM ZÁZRAK

Autorka: Zuzana Holasová

Hlavní postavy: Ema, Filip, Jakub, Miky, sestry Končetiny, pan Kvítko, Olívie, Beránkovi

Přibližný počet stran: 170

Typ: Dvoudílná série ( druhý díl s názvem KŮŇ ZÁZRAK A ZELENÁ DÁMA )

Popis: Ema se svým mladším bráchou Mikem odjede na jezdeckou školu Oharek, aby se zdokonalila v jezdeckém umění a podstoupila ZZVJ ( Zkoušky základního výcviku jezdce ). Zamiluje si však koně Mirákla. Brzy ale zjistí, že koně i statek jsou ve velkém nebezpečí. A tak musí udělat všechno proto, aby byl Oharek zachráněn. 

Můj názor: Obě knihy jsou opravdu skvělé a hodně je doporučuji. Nejde tu ani tak o koně ( ale samozřejmě, jsou tam stále ), ale kniha je také o přátelství, statečnosti a skutcích. Určitě si ji přečtěte.


KDYŽ VÍŠ, JAK VONÍ VÍTR

Autorka: Olga Chytková

Hlavní postavy: Linda, Alena, Hána, Radek, Zdenička ...

Přibližný počet stran: 160

Typ: Samostatná kniha

Popis: Jedenáctiletá Linda se právě přestěhovala a v novém městečku hledá své místo na slunci. Brzy objeví krásu koní a musí si vybojovat pozici v klubu. Získá tak hodně zkušeností a přátel, ale stojí ji to hodně bolesti a slz.

Můj názor: Je to skvělá, procítěná knížka, která výborně popíše, jak chodí u koní realita. Je opravdu úžasná a vřele ji doporučuji.


STUPNICE VZDĚLÁNÍ KONĚ

Autorka: Britta Schöffmann

Hlavní postavy: žádné

Přibližný počet stran: 170

Typ: Odborná knížka

Popis: Knížka popisuje šest bodů stupnice vzdělání - takt, uvolnění, přilnutí, kmih, narovnání a shromáždění. Je to detailní návod k úspěšnému ježdění slovy slavné drezúrní jezdkyně. 

Můj názor: Je to skvělá, srozumitelná knížka, která vám může hodně pomoct při tréninku a výcviku koně. 


OBRAZOVÁ ENCYKLOPEDIE KONÍ

Autor: E. H. Edwards

Hlavní postavy: žádné

Přibližný počet stran: 400

Typ: encyklopedie

Popis: V této knize najdete informace a zajímavosti o mnoha různých plemenech koní, o historii koní a jezdectví, o sportu atd. 

Můj názor: Je to rozhodně zajímavé čtení, ale mě slouží spíše k nahlédnutí, když mě něco zajímá, ne jako celistvý svazek který čtu. 


To by bylo pro dnešek dost. Mám pro vás sice připraveno ještě pár knížek na doporučení, ale na ty se můžete těšit až za pár týdnů. 

Příště jsem si pro vás připravila článek o oblečení pro ježdění, tak se můžete těšit. 

Hezký den!

AryaXXX








Komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.