Wiz Dog Quiz
Hra - Wiz Dog Quiz
Video se načítá
Wambie
Hra - Wambie
Video se načítá
 

Nelíbí? Tak to sorry.

Horory, které (ne)chcete vidět!

Ahoj jsem tu zase, tentokrát horory. Musím říct, že některé jsou, tak strašidelné, že jsem se celou noc dívala kolem sebe jestli tam někdo není. No, tak zhasnout a neotáčet se!! Nikdy nejste sami!!


Carrie ( 1976 )

Popis filmu, nebo co si o něm myslím já:  Hrdinkou filmu je nesmělá dívka Carrie Whiteová, která je terorizována pološílenou matkou, náboženskou fanatičkou, a pro svůj vzhled a zakomplexovanost také zdrojem posměchu spolužáků i některých učitelů. Jednoho dne v sobě Carrie objeví nadpřirozené telekinetické schopnosti. Zjistí, že její pohled může nabýt ničivé síly, tryskající bez ohledu na její vůli, a to ve chvíli, kdy je nervově nejrozrušenější. Atmosféra hrůzy narůstá souběžně se stupňujícím se ponižováním a nenávistí, až dosáhne bodu, kdy už není možné situaci zachránit a rozmotat spletenec nedorozumění. Zdánlivě nevážné a nedůležité epizody splétají síť, ze které se již nikdo nedokáže vymanit. Pohár přeteče ve chvíli, kdy je ponižovaná, psychicky týraná dívka zcela nečekaně pozvána nejhezčím chlapcem třídy na velký ples. Zaskočená, téměř šokovaná dívka nejprve odmítne, ale pak přijme. Přes protesty a hysterické výstupy matky se Carrie vydá v nových šatech na ples. Prožije krátkou chvíli triumfu, kdy je zvolena královnou plesu a téměř se vymaní role opovrhované škaredky. To je chvíle, kdy už neunese další potupu a kdy krutým žertem dohnána k zoufalé sebezničující vzpouře změní pomocí svých schopností maturitní ples v děsivá jatka.

Délka: 98 minut





Srbský film ( 2010 )

Popis filmu, nebo co si o něm myslím já:  Za poslední dny jsem viděla tolik hororů, že se divím, že jsem z toho ještě nezblbla. Řeknu vám, chtělo to pořádnou dávku odvahy si tenhle film pustit. Srbský film z roku 2010 je označován za jeden z nejperverznějších a nejbrutálnějších filmů vůbec. Ok, tak nejbrutálnější asi ne, ale perverzní je určitě. I přesto si myslím, že tohle ještě není ten vrchol těch největších úchyláren, co takový chorý mozky mohly zplodit. Myslím, že to mě ještě čeká - Snuff 102, Saló aneb 120 dnů sodomy a Lidskou stonožku mám díkybohu za sebou, kromě 3. dílu. To byla ta nejnechutnější série, s kterou jsem kdy měla tu čest. A už nikdy! Nikdy se na to nepodívám. No a to mě přivází k informaci, že režisér Lidské stonožky měl už minulý rok vydat The Onania Club o kterém prohlásila, že to bude nejvíce politicky nekorektní a nelidský horor, který byl kdy vydaný. Odvázné tvrzení, ale nic se nestalo a ani nic neděje - díkybohu podruhé.

Ten film sám o sobě není nějak šokující - myslím vizualně. Ale spíš, co se v tom filmu děje - jako zvrhlá pedofilie je samo o sobě dost šokující. Když film skončil, absolutně jsem nevěděla, jak ho hodnotit. Zanechalo to ve mě fakt hnusnej pocit, jakože se třeba něco podobnýho děje a někdo to jen přenesl na plátno. Příběh je na 5*, ale to, o co tam jde, no fuj. To prostě nejde hodnotit. Je to tak nelidský, že něco ve mě mi brání tomu dát nějáký odpovídající hodnocení, protože to hodnocení snad ani neexistuje. Ten film je fakt síla a tyhle typy bude vždycky těžké hodnotit. Na csfd jsem tomu dala 1 hvězdičku za ten příběh, ale nemůžu, prostě to nejde dát tomu víc. Není to pro všechny, takže to tak nějak zvažte, než se na to kouknete.

Délka: 104 minut






Paranormal Activity: The Ghost Dimension ( 2015 )

Popis filmu, nebo co si o něm myslím já:  Trochu jsem se bála. Ne, jestli se fakt budu bát, ale bála jsem se, co z toho vzejde, protože pokračující díly už byly spíš na vlně "majnstrýmu" než aby to vykouzlilo úspěch jako prvního dílu. Rozumějte, úspěch, který obnovil found footage a dokázal zaujmout, ne objevení nového žánru, to už má za sebou.

Asi jsem si předtím měla osvěžit předešlé díly, už je to nějáká doba, co jsem je viděla. I tak jsem si to ale vychutnala. Jediný, co mě snad zamrzelo, bylo příliš mnoho počítačových efektů, což se sem prostě NEHODÍ. Za tohle si to u mě vysloužilo pěkný průměr. Má na tom i trochu podíl ne příliš překvapivý děj. Když to shrnu, pořád je to Paranormal Activity, dobře to navazuje a rozplétá děj, ale i přesto nám to neukazuje nic nového a je to škoda. Nejsem až takový zastánce PA. Vlastně jsem na tom před pár lety taky dost ujížděla, byl to fenomén, ale už to dávno vymizelo a s novými díly to ztratilo na originalitě.

Délka: 97 minut




Opravdu zvažte jestli to chcete vidět. Tak ahoj já se jdu koukat na další.




Komentáře

Otakarka El. Petřinská(Svěřování se,rady a zábav...)

Carrie z roku 1976 je skvělý film, bohužel mě zklamal ten z roku 2013. Čekala jsem třeba nějaké pokračování, ale ono je to naprosto o tom stejném, jen mi přijde, že je to hůř zpracované a větší kravina. Na to, že je ten film z roku 1976 a neměli ani takovou techniku jako v roce 2013 je to o mnoho lepší!

Je to jako Noční Můra v Elm Street, první díl vyšel v roce 1984 a v roce 2010 vyšlo něco stejného, akorát to trochu pozměnili. Jinak všechno to bylo okopírované z filmu z roku 1984. Cením, že když ostatní režiséři točili pokračování, neudělali to úplně stejné jako první díl. Sice je to pořád o tom, že nesmíš usnout, jinak tě Freddy Krueger ve spánku zabije, ale není to vyloženě to stejné. Jsem milovník hororů a hlavně Noční Můry v Elm Street, takže jsem viděla všechny díly, nebyly sice tak skvělé jako ten první, ale jak už jsem psala, cením, že to celé neokopírovali z prvního dílu.

Režisérům jde o to, udělat stejný film, akorát v modernější verzi, ale většinou je to propadák. Stačí, když si někdo dá tu práci, že napíše scénář, natočí ten film a pak jiný režisér jen slízne smetánku, že natočí stejný film, akorát moderněji, za který stejně neviděla tolik peněz jako za ten původní film. - To by bylo ke Carrie.

Srbský film jsem též viděla, vím, že tenhle film byl v mnoho zemích zakázán, jak už jsi psala kvůli své perverzitě a brutalitě. Dokonce i když se podíváš na YouTube, tak je ten trailer omezen věkem. (Je tam i celý film, akorát v němčině - ten je taky omezený.) Jak jsi psala: Ten film určitě není pro každého, ale mně osobně se líbí. Mám sice radši starší horory, např. z roku 1970-1990, ale tohle se mi líbilo.

Když už jsi nakousla tu Lidskou Stonožku, tak tu jsem taky viděla. Ten film mi sám o sobě přijde hrozně zvrácený, píšou to i na mnoha recenzích. Když jsem ten film poprvé hledala na Googlu a klikla jsem na nějakou stránku, kde ten film byl, tak mi to zablokovalo celý komp.

Edit 16:00: Nemohla jsem s ním nic udělat, přišlo mi několik upozornění, že tne web, na kterém jsem, není bezpečný a měla bych z něj co nejdřív odejít. Ale v tu chvíli mi absolutně nefungovala klávesnice, myš, obrazovka, no, prostě nic. Musela jsem restartovávat celý pc a když se mi ho konečně povedlo nahodit, měla jsem snad 100 upozornění, že ať okamžitě vyčistím PC, že není bezpečný a mám tam nějaký virů. Bohužel už si nepamatuji, jak se ta stránka jmenovala a když jsem ji zkoušela znovu hledat, tak už jsem ji nenašla, dokonce nebyla ani v historii, takže opravdu netuším, co to bylo za stránku. - To by bylo k Srbskému filmu a Lidské Stonožce.

Musím říct, že Paranormal Activity není špatný film, ale neoslovil mě tolik jako třeba Carrie. Jak už jsem psala, mám raději staré horory, ale na ty nové se taky ráda podívám, ale PA mě prostě tolik neoslovilo. Ale musím uznat, že ze všech dílů Paranormal Activity je tenhle díl nejlepší. Ale abych se přiznala, tuhle sérii PA zrovna nějak moc nemusím. není to kvůli tomu, že bych se toho nějak extra bála, spíš mě to neoslovilo, ale k zahození to úplně není. Ale čtvrtý díl PA byl podle mě ten nejslabší. - To by bylo k PA a teď jdu na celkové hodnocení:

Z těchto hororů mě asi nejvíc zaujala Carrie, pak Srbský film a nakonec Paranormal Activity.

Carrie má příběh, dobré zpracování, prostě se mi z těchto filmů líbí nejvíce.

Srbský film se mi taktéž líbí, ale je to spíš opravdu perverzní film, proto ho dávám až na druhé místo.

A nakonec Paranormal Activity, jak už jsem psala, tenhle film mě nějak extra neoslovil, proto ho dávám na poslední místo. smajl

... Trošku delší komentář... smajl

Otakarka El. PetřinskáTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.