My top 10 k-pop group

MY TOP 5 K-ROCK BOY BAND

DAY6

DAY6 je jihokorejská chlapecká kapela patřící pod společnost JYP Entertainment. Skupina se skládá z 5 členů - Sung Jin, Jae, Young K, Won Pil, Do Woon. Skupina debutovala 7.srpna 2015 s mini albem The Day. Původně s nimi debutoval i člen Jun Hyeok, který ale v únoru 2016 skupinu opustil. 

FT ISLAND

FT ISLAND je 5 členná jihokorejská chlapecká kapela patřící pod společnost FNC Entertainment. Členové skupiny jsou: Choi Jong Hoon, Lee Hong Ki, Lee Jae Ji, Song Seung Hyun a Choi Min Hwan. Původně se skupinou debutoval Oh Won Bin, kterého ale v roce 2009 nahradil Song Seung Hyun. Kapela debutovala v Korei 7.června 2007 s písní Love Sick. V Japonsku debutovali 19. května 2010 s písní Flower Rock. Název fanclubu: Primadonna a oficiální barva je žlutá. 

Drug Restaurant

Drug Restaurant je jihokorejská chlapecká kapela. Kapela debutovala v roce 2015 pod názvem JJY Band se skladbou OMG. Kapela se skládá ze čtyř členů - Jung Joon Young, Seokwon, Dammita, Drok Q.

CNBLUE

CNBLUE si původně zvolili svůj název 소나무 (čte se so-na-mu) což v překladu znamená borovice (borovice je v Korei jedním ze symbolů nesmrtelnosti.) Současný název CNBLUE je zkratka pro Code Name Blue - Blue značí vlastnosti jednotlivých členů. 

B - BURNING - Lee Jong Hyun                          Jméno fanclubu je BOICE.

L - LOVELY - Kang Min Hyuk                             Barva fanclubu je modrá.

U - UNTOUCHABLE - Lee Jung Shin

E - EMOTIONAL - Jung Yong Hwa

LEDApple

LEDApple je klučičí jihokorejská kapela vytvořená Startory Entertainment v roce 2010. Skupina je složená z 5 členů - Youngjun, Hanbyul, Hyoseok, Kwangyeon a Kyunmin. Část názvu skupiny LED je vytvořeno ze slov Logic Egoism Delete (Logické vymazání egoismu), jmenovalo se tak i jejich první album. Po vydání minialba CODA přestali tuto zkratku používat  a LED začali vysvětlovat jako "Září jasně jako Led (zářivka)", což má dvojsmysl - jako Led žárovka nebo jejich vzor Led Zeppelin. 


Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.