My top 10 k-pop group

My top 10 legendary k-pop group

INFINITE je korejská chlapecká skupina, která do roku 2017 měla 7 členů, nyní má skupina 6 členů. Spadají pod společnost Woollim Entertainment. Skupina debutovala 9. června 2010 s písní Comeback Again. Členové skupiny jsou: Sung Kyu, Dong Woo, Woo Hyun, Sung Yeol, L, Sung Jong. Název fanclubu: Inspirit.



TVXQ známí i jako DBSK je korejská chlapecká skupina, kterou tvoří dva členové: U-Know a Max Changmin. Skupina debutovala v roce 2003 pod společnosti S.M. Entertainment jako pětičlenná skupina (U-Know Yunho, Max Chanming, Xiah Junsu, Hero Jaejoong, Micky Yoochun). Jejich debut proběhl 26. prosince 2003 se singlem Hug. Mají dva oficiální fankluby - Cassiopeia (Korea) a BigEast (Japonsko), které byly v roce 2008 zapsány do Guinessovy knihy rekordů jako největší fanclub na světě.


4MINUTE byla dívčí korejská skupina, která vznikla pod společností Cube v roce 2009. Skupina debutovala se singlem Hot Issue. Skupinu tvořilo 5 členek: Nam Ji Hyun, Heo Ga Yoon, Jeon Ji Yoon, Kim Hyuna a Kwon So Hyun. V roku 2011 vydaly svůj první korejský plný album 4Minutes Left.V červnu 2016 se členky rozhodly, že dál jako skupina nechtějí fungovat a opustily Cube Entertainment. Jediná členka, která smlouvu obnovila byla Hyuna.


Highlight, dříve známí jako BEAST je pětičlenná korejská chlapecká skupina založena společností CubeEntertainment v roce 2009. Skupina se původně skládala z šesti členů: Du Jun, Jun Hyung, Yo Seop, Gi Kwang, Dong Woon a Jang Hyun Seung, ale ten v roce 2016 skupinu opustil. Název fanklubu: Light.


U-Kiss je korejská chlapecká skupina patřící pod NH MEDIA od roku 2008.Členové skupiny jsou: Eli, Soohyun, Hoon, Kiseop, Jun. Bývalými členy jsou: Alexander, AJ, Kevin, Dongho a Kibum. U-KISS debutovali jako šestičlenná skupina v roce 2008 s písní Not Young. Kibum a Kevin předtím byli součástí chlapecké skupiny Xing, ale opustili ji v roce 2007. Ostatní čtyři členové byli pečlivě vybráni společností NH MEDIA prostřednictvím konkurzu. Debutovali dne 28.8.2008, vyšlo jejich nové album: New Generation.


Girls' Generation je dívčí korejská skupina, která debutovala 5.8.2007 pod agenturou SM Entertainment. Jsou známé i pod jménem SNSD nebo SoShi. Skupinu tvořilo 9 členek: Taeyeon, Jessica, Sunny, Tiffany, Hyoyeon, Yuri, Sooyoung, Yoona a Seohyun. Jessica opustila skupinu 30. 9.2014 a členek zůstalo 8. Tiffany, Sooyoung a Seohyun skupinu opustily 9.10.2017. Po jejich odchodu v skupině zůstalo 5 členek. Fanklub: S♥NE.


Super Junior je korejská chlapecká skupina vytvořená společností S.M. Entertainment v roce 2005. Skupina debutovala jako dvanáctičlenná: Leeteuk, Heechul, Yesung, Kangin,Shindong, Sungmin, Eunhyuk, Donghae, Siwon, Ryeowook, Henry, Zhou Mi s tím, že třináctý člen Kyuhyun se k nim přidal až později (26. května 2006). V současné době je aktivních pouze jedenáct členů. Název fanklubu je ELF.


ZE:A je devítičlenná korejská chlapecká skupina pod vedením Star Empire Entertainment. Skupina debutovala 7.1.2010 s mini albem Nativity a úvodní písní Mazeltov. Členové skupiny jsou: Jun Young, Kevin, Kwang Hee, Siwan, Tae Heon, Hee Cheol, Min Woo, Hyung Sik, Dong Jun. Název fanclubu: ZE:A Style (ZE:A's). Barva fanklubu: perlová zlatá.


2NE1 byla 4-členná korejská dívčí skupina, která debutovala pod YG Entertainment v roku 2009. Debutovali s písní Fire. Původní členky – CL, Dara, Bom, Minzy. Minzy skupinu opustila v květnu 2016 po vypršení smlouvy s YG Entertainment. Skupina byla rozpuštěná 25.11.2016. 21.1.2017 skupina vydala píseň Goodbye, která byla na rozloučenou s fanouškama a poděkování za 7 let plných vzpomínek, lásky a společně strávených chvil. Skladbu s velmi dojemným textem napsala CL.


BIGBANG je korejská chlapecká skupina, která se skládá z 5 členů – T.O.P, G-Dragon, Daesung, Seungri, Taeyang. Skupina je pod společností YG Entertiment. Skupina vznikla v roce 2006. Je jednou z nejúspěšnějších asijských skupin na světě. Každý z členů se kromě skupiny věnuje i solové kariéře. Hudbu většinou skládá leader G-Dragon.


Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.