My top 10 k-pop group

MY TOP 5 K-POP FEMALE RAPPERS

CL 

CL, vlastním jménem Lee Chae Rin, je jihokorejská zpěvačka a rapperka. Debutovala v roce 2009 jako členka a leaderka dívčí skupiny 2NE1 pod společností YG Entertainment, ve které byla až do jejího rozpadu v listopadu 2016. Po rozpadu skupiny ve společnosti zůstala. 

Narodila se 26.února 1991 v Soulu. Díky zaměstnání jejího otce hodně cestovala a mluví plynule kromě korejštiny i japonsky, anglicky a francouzsky. 

V roce 2013 uskutečnila svůj korejsky sólový debut s písní The Baddest Female. Název písně byl původně Bad Girl, ale CL ho sama změnila, protože se jí k písní hodil víc. The Baddest Female je také její přezdívka. 

Jessi, známá i jako Jessica H.O, je jihokorejská rapperka, zpěvačka a členka  tria Lucky J pod společnosti YMC. Narodila se 17.prosince 1988 v New Yorku a do Korei se přistěhovala, když měla 16 let. V roce 2005 vydala své první album Get Up. 

Ji Min

Jimin, vlastním jménem Shin Ji Min, je jihokorejská rapperka a členka dívčí skupiny AOA. Narodila se 8.ledna 1991. Umí hrát na kytaru, harmoniku a klavír. Píše rap části pro AOA. Trpěla syndromem karpálního tunelu, což znamená, že měla tlakově postihnuté nervy v oblasti ruk. Kvůli hře na kytaru a těžkostem, které jí to způsobovalo podstoupila operaci.

AMBER

Amber, vlastním jménem Amber Josephine Liu , je rapperky a členka dívčí skupiny f(x). Narodila se 18.září 1992. Umí plynule čínsky a anglicky. Kromě rapu je i známá jako dívka s chlapeckým stylem. Amber je známá i tím, že se přátelí s hodně idoly - Nicole (KARA), Minzy, Lee Gi Kwang - Dong Woon - Do Joon (Highlight), Jaejin (FT Island), Alexander, Henry Lau (Super Junior M), Donghae (Super Junior). 

LISA

Lisa, pravým jménem Lalisa Manoban, je rapperka a členka dívčí skupiny BLACKPINK. Narodila se 27.března 1997 v Thajsku. Mluví plynule korejsky, thajsky, japonsky a anglicky. Jejím snem je si v Korei otevřít vlastní thajskou restauraci. Od roku 2014 je jednou z tváří značky oblečení YG Entertainment s názvem  NONA9ON (NONAGON). Byla členkou taneční skupiny s názvem Wee Zaa Cool (WZC) spolu s Bambamem (GOT7). 


zdroj: http://www.asianstar.cz/

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.