My top 10 k-pop group

MY TOP 10 K-POP SINGERS

Ailee

Ailee, celým korejským jménem Lee Ye Jin, je jihokorejská zpěvačka. Narodila se 30.května 1989. Je považovaná za jednu z nejlepších korejských vokalistek. V Korei má smlouvu s YMC Entertainment, v Japonsku s Warner Music. 

Před svým korejským debutem měla v Americe smlouvu s Muzo Entertainment. V roku 2010 se ale přestěhovala  do Jižní Korei, kde se dostala konkurzem do agentury YMC Entertainment. 

Debutovala v roce 2012 s písní Heaven. Jen měsíc po debutě vyhrála na Cyworld Music Awards ocenění za nováčka měsíce i za píseň měsíce. 

Taemin 

Taemin, celým jménem Lee Tae Min, je hlavní tanečník, zpěvák a maknae skupiny SHINee. Je také textařem, modelem a rádiovým moderátorem. Narodil se 18.července 1993 v Soulu. Byl objeven v roce 2005 na SM Open Weekend Audition Casting. V roce 2007 studoval v Pekingu čínštinu.   

Začátkem roku 2013 získal první místo jako Healing Idol za svůj roztomilý a pěkný vzhlad. 

Objevil se i v hudebním klipu písně TRAP, se kterou debutoval jako sólo umělec Henry Lau z podskupiny Super Junior M. 

Taemin jako první ze SHINee debutoval jako sólo zpěvák s písní Danger a mini albumem Ace.    

IU

IU, vlastním jménem Lee Ji Eun, je jednou z nejpopulárnějších korejských zpěvaček. Její umělecké jméno bylo odvozeno od slov I & You, které symbolizují jednotu mezi zpěvačkou a fanouškem. 

Debutovala v hudebním pořadu Mnet M' Countdown 18.září 2008 se svou debutovou písní Lost Child. Tato píseň se později stala titulní skladbou jejího prvního mini alba Lost and Found, které vyšlo 26.září 2008. 

Hong Ki

Hong Ki, celým jménem Lee Hong Ki, je hlavní zpěvák v korejské chlapecké kapele FT ISLAND. Narodil se 2.března 1990. Umí hrát na kytaru, bicí a věnuje se herectví. 

K-Drama: 

Hwayuki (2017-2018) - P.K 

Modern Farmer ( 2014) - Lee Min Ki 

Bride of the Century (2014) - Choi Kang Joo

Muscle Girl (2011) - Yoo Ji Ho

My Girlfriend is a Nine Tailed Fox (SBS / 2010) - Jeremy (cameo)

You're Beautiful (2009) - Jeremy


Filmy: 

How to Steal a Dog (2014) - Suk Goo
Rockin' on Heaven's Door (2013) - Choong Ui
Noriko, Goes To Seoul  (2011) - Kim Min Ha

Lee Hi

Lee Hi, pravým jménem Lee Ha Yi, je jihokorejská zpěvačka, která se proslavila díky show K-pop star season 1, po které se podepsala pod agenturu YG Entertainment. Lee Hi se narodila 23.září 1996 v Korei. Debutovala v roce 28. října 2012 s písní 1.2.3.4.  

Jungkook

Jungkook, celým jménem Jeon Jung Kook, je zpěvák a maknae jihokorejské chlapecké skupiny BTS. Narodil se 1.září 1997.  Umí mluvit korejsky, japonsky a trošku anglicky. 

V roce 2010 se přihlásil do talentové show Superstar K2, ze které vypadl. Po jeho neúspěchu se o něj začalo ucházet 8 společností, ze které si vybral Big Hit Entertainment. V roce 2011 byl poslán do tanečního studia, aby se naučil různé druhy tance. V roce 2013 se připojil k BTS. 

Hyolyn

Hyolyn, pravým jménem Kim Hyo Jeong, je vokalistka, hlavní tanečnice a leaderka skupiny SISTAR. Narodila se 11.ledna 1991.  Před debutem se Hyolyn ucházela o místo trainee pod JYP Entertainment, kde obstála až napodruhé. Měla debutovat ve skupině i s: Ji Eun (Secret), Min (Miss A) a Yu Ji (EXID), ale plány padly. Hyolyn se proto rozhodla pro konkurz ve Starship Entertainment, kde uspěla.
Před debutem se Hyolyn ucházela o místo trainee pod JYP Entertainment, kde obstála až napodruhé. Měla debutovat ve skupině i s: Ji Eun (Secret), Min (Miss A) a Yu Ji (EXID), ale plány padly. Hyolyn se proto rozhodla pro konkurz ve Starship Entertainment, kde uspěla.   

Jonghyun

Jonghyun, celým jménem Kim Jong Hyun, byl hlavní zpěvák a textař v jihokorejské chlapecké skupině SHINee pod společnosti SM Entertainment. Byl také modelem a rádiovým moderátorem. Narodil se 8.dubna 1990 a zemřel 18.prosince 2017. Patřil do podskupiny SM The Ballad, která je také pod společností SM Entertainment. V pod skupině byl s: Jayem (TRAX), Kyuhyunem (Super Junior), a s nováčkem Jino. Jonghyun  byl objeven v roce 2005 na SM Casting System. 

Jonghyun napsal texty k písním, které jsou obsazeny ve třech SHINee albech - Juliette (druhé mini album), Obsession a Up&Down (druhé album Lucifer). Ve čtvrtém mini albu Sherlock napsal dvě písně: Honesty a Alarm Clock. 

12.ledna 2015 vydal své první sólové album Base. 

Dne 18.prosince 2017 spáchal sebevraždu z důvodu dlouhodobé deprese. Se svou sestrou se rozloučil zprávou, na jejiž základě mu byla vyslána pomoc. Zpěvák byl nalezen v bezvědomí a byl převezen do nemocnice, kde ale podlehl otravě oxidem uhličitým. Po jeho smrti byly vydány písně, na kterých před svou smrti pracoval. 

Taeyeon 

Taeyeon, celým jménem Kim Tae Yeon, je hlavní vokalistka a leaderka skupiny Girl's Generation. Narodila se 9.března 1989 v Korei. Má ráda parfémy, gumové medvídky, anime a hudbu. Hraje na kytaru. Kromě korejštiny umí mluvit i japonsky, čínsky a trochu anglicky. Je členka podskupiny TaeTiSeo a projektové skupiny SM The Ballad. Její mladší sestra Ha Yeon je trainee v SM Entertainment. Taeyeon hrála v muzikále Midnight Sun. V říjnu 2015 debutovala jako sólová umělkyně s mini albem I, v MV k písní se objevil i její starší bratr. V únoru 2016 vydala sólovou píseň Rain. 

Kyuhyun

Kyuhyun, celým jménem Cho Kyu Hyun, je vokalista a maknae jihokorejské chlapecké skupiny Super Junior. Narodil se 3.února 1988 v Soulu. Umí hrát na klarinet, klavír a na harmoniku. 

V roce 2005 se umístil na třetím místě ve zpěvecké soutěži Chin Chin, podepsal smlouvu a spolu s dalšími výherci si zahrál v klipu Hi Ya Ya od skupiny TVXQ!.

Jako jediný nedebutoval s písní TWINS jako ostatní členové Super Junior, protože byl přidaný jako 13.člen 26.května 2006 a jeho prvním vystoupením byla píseň U.

V dubnu 2007 byl škaredě zraněný při autonehodě, kterou měl on, Leeteuk, Eunhyuk a Shindong na cestě z rádia. Jeho stav byl tak vážný, že strávil 6 dní na JIS a nemocnici opustil až v červenci. Jeho zranění bylo tak vážné, že mu doktoři dávali pouze 30% šanci na přežití. Říká se, že v důsledku autonehody byl chvíli němý. 

25.května 2017 nastoupil na povinnou vojenskou službu. Vrátit se má 24.května 2019.

Zdroj: Asianstar.cz  http://www.asianstar.cz/ 

Komentáře

K-pop_lover

je to úžasný, miluju k-pop. Mohla bych ti napsat do zpráv, že by jsme si psali o k-popu? btw.jak dlouho k-pop posloucháš? smajl

Edit 22:20: A mohla bych ti dát tip na blog? smajl

K-pop_loverTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí

Ren(BTS)

K-pop_lover: děkuju, určitě mi napiš smajl a v září to bude 8 let, co kpop poslouchám smajl A rady na blog mi klidně můžeš dát smajl

RenTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí

Naty a KájaVIP(Fazole)

Teď vyzním jako rasista, ale nemůžu si pomoct. Vždy mi přišlo hrozně zvláštní, jak vypadají v takovém světle.
Ale jinak jsou to fajn písničky. Některé určitě zamíří do mého seznamu. Moc nevím, proč by měl někdo potřebu dát mínus a odejít bez komentáře, když jde prostě o písničky, ale tak, co já vím.
Dokonce jsou tu i informace, což nebývá zrovna časté. Někde chybí i videa.

Naty a KájaTo se mi líbí +1 To se mi nelíbí

Ren(BTS)

Naty a Kája: Děkuji a mohla bys mi prosím říct, kde chybí videa? zkusím to napravit. smajl

RenTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.