My top 10 k-pop group

My top 10 k-pop group

BTS známí i jako Bangtan Boys, jsou chlapecká skupina, která vznikla pod společnosti Big Hit Entertainment. Členové jsou Jungkook, RM, J-Hope, V, Suga, Jin a Jimin. Debutovali 13.6.2013 s písní No More Dream. 5.7.2017 si skupina změnila anglický název. BTS už teda v překladě neznamená Bulletproof Boy Scouts, ale ​Beyond The Scene. Se změnou názvu, který ale v korejském jazyku stále znamená Bangtan Sonyeondan, skupina změnila i logo. BTS byli taky v květnu 2017 prostředníctvím Billboard Music Awards nominovaní v kategorii Top Social Artist, kde s více jako 300 000 0000 hlasů od fanoušků porazili tento rok na plné čáře a bez zaváhaní také hvězdy jako jsou Justin Bieber, Ariana Grande, Selena Gomez a Shawn Mendes. Remix MIC Drop se Stevem Aoki sa dostal do Apple Music’s A-List pro Pop spolu s jinými hot pisněmi, které vybrali sami redaktoři.

Název fanclubu: A.R.M.Y.

♥ BTS poslouchám už od jejich debutu ♥


BLACKPINK je korejská dívčí skupina, která je pod společnosti YG Entertainment. Skupinu tvoří 4 členky - Lisa, Jisoo, Rose a Jennie. Skupina oficiálně debutovala 8.8.2016 s albem Square One, který měl celkem 2 písně, BOOMBAYAH a Whistle.


BIGBANG je korejská chlapecká skupina, která se skládá z 5 členů – T.O.P, G-Dragon, Daesung, Seungri, Taeyang. Skupina je pod společností YG Entertiment. Skupina vznikla v roce 2006. Je jednou z nejúspěšnějších asijských skupin na světě. Každý z členů se kromě skupiny věnuje i solové kariéře. Hudbu většinou skládá leader G-Dragon.


2NE1 byla 4-členná korejská dívčí skupina, která debutovala pod YG Entertainment v roku 2009. Debutovali s písní Fire. Původní členky – CL, Dara, Bom, Minzy. Minzy skupinu opustila v květnu 2016 po vypršení smlouvy s YG Entertainment. Skupina byla rozpuštěná 25.11.2016. 21.1.2017 skupina vydala píseň Goodbye, která byla na rozloučenou s fanouškama a poděkování za 7 let plných vzpomínek, lásky a společně strávených chvil. Skladbu s velmi dojemným textem napsala CL.


SHINee je korejská chlapecká skupina, která je pod společností SM Entertaiment. Členové skupiny jsou – Taemin, Minho, Onew, Key. Skupina původně tvořilo 5 členů, ale člen Jonghyun spáchal sebevraždu ) 18.12.2017). Skupina debutovala v roce 2008 s písní Replay. 28.8.2008 vydali své první plné album The SHINee World.


NU’EST je korejská chlapecká skupina, která vznikla v roce 2012. Jsou první chlapecká skupina z Pledis Entertainment. Členové skupiny jsou – JR, Ren, Baekho, Minhyun, Aron. Jejich fanklub se jmenuje L.O.Λ.E.



B.A.P jsou korejská chlapecká skupina. Členové jsou Bang Yong Guk, Daehyun, Zelo, Himchan, Jong Up, Young Jae. Patří pod společnost TS Entertaiment. Skupina debutovala 26.1.2012 s písní Warrior. 18.7. 2012 vyšlo jejich první mini album No Mercy. Neoddělitelnou součástí skupiny jsou tzv. MATOKI.


BLOCK B je korejská skupina, kterou v roce 2011 založil Cho PD pod svou nahrávací společností Brand New Stardom. Členové skupiny jsou Zico, U-Kwon, Taeil, B-Bomb, Jaehyo, P.O, Kyung. Kluci debutovali 15. dubna 2011 na KBS Music Bank se songem Freeze! a single albem Do You Wanna B, jež následovala první mini deska New Kidz on the Block.



iKON je korejská chlapecká skupina. Je nejmladší skupina YG Entertainment. Členové jsou B.I, Jay, Song, Bobby, DK, JU-NE, Chan. Debutovali 14.09.2015. Fanclub: IKONIC
Důležité události:
• 2013: WIN: Who Is Next
• 2014: Wait For Me, MIX&MATCH, k Team B se přidává Chanwoo, formace iKON, SMTM3
• 2015: Welcome Back propagations: Warm Up single, Half Debut Album, Debut Album
• 2016: #WYD, Dumb & Dumber, MOBB, Heroes of Remix
• 2017: New Kids Series, Japanese Dome Tour



SEVENTEEN je třináctičlenná chlapecká skupina, která spadá pod Pledis Entertainment. Skupina je rozdělená do 3 týmů, a to Hip Hop podskupina (S.coups, Wonwoo, Mingyu, Vernon), Pěvecká podskupina (Jeonghan, Joshua, Woozi, DK, Seungkwan) a Taneční podskupina (Jun, Hoshi, The8, Dino). Debutovali 26. května 2015. Název fanklubu: Carat.


Komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.