Outfits Tonight
Hra - Outfits Tonight
Video se načítá
Amusix Flute
Hra - Amusix Flute
Video se načítá
Krize v metru
Hra - Krize v metru
Video se načítá
 

Mé blogy

Amira, egyptská princezna-příběh-kapitola16

Amira, egyptská princezna-Christine Frasseto (kapitola16)
http://www.howrse.cz/     




„Je to výborné, madam, ale opravdu nemám hlad!“

Věděla jsem, že jsem Johna nikdy neměla představovat tetě Wadize.

„Zachránil jsi mojí neteři život! Jsi hrdina!“

„Ne, madam. Tím pravým hrdinou byla klisna Amira. Já jsem jen...“

„Říkala jsem ti, že mi máš říkat tetičko!“ přeruší ho moje teta a láskyplně ho štípne do tváře, jako se to v Egyptě často dělá malým dětem. „Jsme teď jedna rodina! Tak mi pověz, kolik dětí budete mít?“

Nevím, kdo z nás dvou se víc červená, jestli já nebo John. Oba jsme rudí jak raci! No dobře, sice jsme se vášnivě líbali, když jsme se znovu setkali u kláštera Deir el-Suryan, ale všechny ty řeči o manželství a dětech...

I když třeba za pár let by mi to nevadilo! Ale do té doby toho budeme mít hodně, vzhledem ke studiu a nedávným událostem. Příběh jeskyně ve Vádí Natrun ještě neskončil. Podle předních archeologických odborníků, kteří zde zahájili průzkum, byla jeskyně poprvé obydlena zhruba mezi lety 1350 a 1330 př. n. l. Bydlel v ní Ptahmose, sochař z doby vlády faraona Achnatona a jeho manželky Nefertiti proslulé božskou krásou. Na stěnách jeskyně také zanechal svou „závěť“. Vypadá to, že se rozhodl odejít do vyhnanství daleko od královny, která neopětovala jeho lásku. V tomto údolí strávil zbytek života, pravděpodobně později oslepl, soudě podle upadající kvality posledních rytin. Tak smutný příběh! 


Úlomek hvězdy a papyrus, který patřil Dimitriovi, jednomu z vojáků Alexandra Velikého, byly odvezeny do zabezpečených místností v suterénu Národního muzea v Káhiře, kde čekají na rozluštění svých tajemství. John a Battushig tráví hodiny na internetu spekulováním o neúplném poselství na hvězdě. Pokud jde o mě, já přemýšlím hlavně o Bukefalovi, skvělém koni, který tak věrně sloužil Alexandrovi Velikému na jeho výpravách. Doufám, že se Hannibalovi nikdy nepodaří ho najít!

S pomocí profesora Temudjina pracuje Battushigova „síť“ na potenciálních místech a cestách po celém světě (v té době známých), která Ptolemaios mohl použít ve svých rozkazech jezdcům, aby uchránil úlomky pečetě všemocnosti před lidskou chamtivostí. Pan Temudjin si myslí, že Hannibal postupoval stejně, a proto se tolik zajímal právě o Egypt, který Alexandr dobyl během prvních let svých válečných tažení. A koho lepšího mohl Hannibal požádat o pomoc při hledání stop, než právě mnichy, kteří jsou odborníky na starověké jazyky, spravují staré knihovny a naslouchají zpovědím?

Co se týče mnichů, z celé té záležitosti je fiasko. Bratr Kyrillos byl propuštěn představiteli koptské církve, kteří byli v šoku po vyslechnutí našeho příběhu a zhlédnutí videa, které John natočil ve sklepení kláštera sv. Bišoje. Kyrillos přiznal, že byl uplacen, ale jelikož přijal slib pokání a mlčenlivosti, nic dalšího se od něj nedozvíme... Zachariáš zmizel beze stopy i s neslavným kufříkem s milionem dolarů.

No, jsem naživu a všechno jsme překonali! Abychom se po tom všem trochu uklidnili, pozvala jsem Johna na víkend k mým rodičům, kteří se vrátili z cesty na Havaj a byli velice spokojení. Vesele se kodrcáme Johnovým starým autem a já se usmívám a představuju si, jak na koni projíždíme ptačí rezervací a klapeme zobáky jako straky a pak vrkáme jako holubi. Ach ne, jestli to tak půjde dál, budu nakonec Johnovi říkat „štěbetavý přítel“!

Ale můj úsměv trvá jen chvíli. Hudbu v rádiu najednou přeruší zvláštní zpravodajská relace.

„Včera v noci se někdo vloupal do Národního muzea v Káhiře. Zmizely předměty obrovské historické hodnoty, ale vedení muzea odmítá zveřejnit další podrobnosti. Jeden z členů ochranky, který měl noční směnu v suterénu, útok přežil. Momentálně je na jednotce intenzivní péče, ale jeho zranění nejsou kritická a zřejmě přežije.“ John se tváří vyděšeně. Stejně jako mně je mu jasné, že to má na svědomí Hannibal. Tiše si slíbíme, že my, „síť“ a všichni, kdo se k nám budou chtít přidat, uděláme všechno pro to, abychom mu zabránili uskutečnit jeho ďábelský plán!


Découvrez bientôt la prochaine histoire des chevaux légendaires !

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.