Little Wolf

Back to hell, wait - school

Upozornění: asi tři fotky zde nejsou moje. Původně tam byly jiné fotky. Jde o tu krabici, rozmazaného psa a babu v podprsence. -_-  Nemám tušení, co se stalo, ocenila bych jakoukoliv pomoc.

Škola se blíží! Zblázněme se! A nebo se hlavně připravme... Naneštěstí podobných článků už bylo napsáno plno, ale já jsem prostě nemohla něco podobného psát už před čtrnácti dny jako někdo. Bláznit uprostřed prázdnin nad školou? Prosím vás!

Takže, co tady můžete najít? 


Tipy na to, jak se učit

Co na svačinu

Outfity do školy - ale nečekejte něco barevného a poseidónvíjak drahého

Úprava sešitů a skřínky

Povinná četba vs knihy, které chceme číst, jak na... *děsivá hudba* čtenářský deník 

Jak přežít špatného učitele


Ano, tento článek je dlouhý. Dal mi zabrat spoustu času. Mám zde více svých fotek, než těch z internetu, v mnoha částech se snažím i poradit, nejenom si udělat stŕandu. Pokud vás bude nějá část nudit, prostě ji přeskočte k další. Třeba vás bude bavit o trochu víc. Takže... dejte mu prosím šanci, přece jen si myslím, že má tohle větší hodnotu než vyřazovačka roztomiých obrázků nebo retardované otázky, které v podstatě nikoho nezajímají. Děkuji.


Tipy na to, jak se učit

Tak především si nemyslete, že se budete učit každý den. To prostě nikdo normální nedělá... Dobře, třeba to vydržíte dva týdny. Jenže co potom? O víkendu třeba pojedete pryč, dejme tomu na vodu. Tam si asi těžko budete brát sešity a učebnice. No a co potom? Bude se vám další víkend chtít otevřít učebnici? Asi těžko. 

Takže... jak se učit? Jednoduše. Dejme tomu, že vám nejde chemie a nechápete ji už od dob, kdy jste se začali učit něco složitějšího, než názvy a značky prvků. Za dva týdny máte psát test. A teď co?

Možnost první - poproste spolužáka/kamaráda, ať vám to zkusí vysvětlit. (A předem si ujasněte, co nechápete, nic neodradí tak jako odpověď "Všechno." na otázku "Co na tom vlastně nechápeš?".) 

Pokud tohle nepomůže, googlete. Stránky jako http://www.e-chembook.eu/ nebo http://www.komenskeho66.cz/materialy/chemie/WEB-CHEMIE9/vypocty.html a http://organika.gfxs.cz/?id= jsou kolikrát nápomocnější než výklad učitele - jsou přehlednější a máte dostatek času na veškeré výpočty, žádný stres. (A jdou najít celkem snadno.) Navíc je dobré si podobné věci alepsoň procvičit - i když je v podstatě chápete.

Taky musím upozornit na youtube kanál Otevřená věda, kde je mnoho věcí přehledně vysvětleno.

Dále doporučuju přepisování sešitu. Můj původní sešit chemie, který si nosím do hodin je salát - snažím se tam vtěsnat maximum informací za minimum času. Podle toho taky vypadá. Přepisováním si vytvoříte sešit, do kterého se budete moct podívat  později (na střední se to bere od znova a větší rychlostí, co jsem tak slyšela) a ze kterého se - díky přehlednosti - budete učit daleko radši. Přepisováním si to navíc i snadněji zapamatujte.

Schválně se podívejte na tyto dva sešity - první je "salátový", druhý "doma přepisovaný". (Btw, asi bych si je měla dopsat, hups. Z posledního učiva jsme nepsali takže jsem se na přepisování vykašlala...)



A věc poslední - text si přečtěte maximálně sedmkrát denně, potom si odpočiňte a následující den si zopakujte pouze ty části, kterým nerozumíte, nebo jste si je nezapamatovali. Nekonečné omílání informací nikdy nikomu nepomohlo.


(Tohle byl příklad. Pokud byste chtěli postupy učení na konkrétní předmět, napište si do komentářů nebo do SZ. Jen s fyzikou vám asi nepomůžu... je to jediný předmět, ze kterého jsem navdory snaze měla dvojku. I když je pravda, že jsem se mohla snažit i víc, ale ten fyzikář je, s prominutím, debil, tak jsem se na to vykašlala. Což samozřejmě nikoho nezajímá, vím.)


Co na svačinu

Jablíčko!



No, v podstatě stačí nějaké pečivo se sýrem a kus ovoce... Já vlastně ani nevím, proč jsem to tady dala. Občas jako ani svačinu (čti taky jako snídani) nemám. Hmm, tohle je taaak velmi originální.

No a na pití vodu s mátou a citronem. <3


Outfity do školy

...aneb to, co nosím. :) 

(A za mnou je naprosto profesionální whitescreen! Tvořená jedním polovičním prostěradlem a dvěma ručníky. :D :D :D A fotím svůj odraz ve zpola rozbitém zrcadle. Profesionalita se nezapře... :))


Ehm... má cenu k těm nekvalitním forkám a mé osobě (= naprostý shit) vůbec psát nějaký komentář? Asi ne.


Sakra! Věřili byste, že tohle je stejným foťákem jako tohle? (Asi umím fotit jen kytky, no. Ironie, že se mi kytky nelíbí...)

.


Cuuute, ne? Ne... :(


Protože není nic lepšího než tričko velikost XL, když máte velikost S! :D 


Ehm. Upřímně, jak jsem to fotila, tak jsem si připadala jak děsná "vyfotímvšechnysvédokonaléoutfitkyahodímjenasociálnísíť" blbka.

A ještě jedna poslední fotka...



Ehm, snad mě nepošlete rovnou do Pekla. :D

Pokračujeme...


Úprava sešitů a skřínky

Minulý rok jsem si upravila jen sešit do fyziky (v marném pokusu o zmínění odporu k tomuto předmětu - dokonce jsem si celý sešit psala odzadu jako mangu). A kamarádka mi udělala obal s pavoučkem do biologie. Tady to můžete vidět . Jo a pinzeta zakrývá mé jméno, to jen pro jistotu.


Nicméně tenro rok bych si chtěla vylepšit všechny sešity. 

Co budu/budete potřebovat?

+ sešity (jak nečekené)

+ tvrdý i měkký papír

+ funkční tiskárnu

+ lepidlo

+ izolepu

+ oblíbené hudební kapely, seriály, a podobně...

+ obaly na sešity - prodlouží životnost, ale nejsou nutné


Nejdříve potřebujem nápad. Řekněme, že se mi líbí Arch Enemy a z nějakého důvodu si chci jejich fotky atd hodit na sešit matematiky.

No, fajn. Teď to chce návrh. Takže si otevřu malování a hodím si tam první fotku sešitu A4, který najdu na netu a pokudím se ho zvětšit tak, aby měřil cca jako ten reálný. Potom si pozadí obarvím na černo a přes sešit udělám bílý obdélník. K tomu si otevřu Word. 

No a teď si budu úžasně projíždět net a krást fotky, ke kterým nemám práva. Jupí. 

Takže jsem si vyhledala fotky všech členů a k tomu logo. Co teď? zmenším si je na výšku 7 cm, logo ať má šířku stejnou jako sešit.

No a teď to růžně aranžuju v malování, až to vypadáaspoň trochu normálně. (Což tahle ukázka nesplňuje, ale tak...)


No a teď samotné provedení. Vzhledem k tomu, že nemám fungující tiskárnu ani sešity, tak to u mě bude jen teoretické. :D

Začneme tím, že si vystřihneme z tvrdého papíru dva obdélníky podle velikosti listu sešitu a lepidlem (herkules, lepidlo na dřevo...) je nalepíme na přední i zadní stranu. Necháme schnout  (a poté izolepou zpevníme spoj mezi přední stranou a zadní stranou sešitu.. ehm, chápeme se?)  a mezitím vytiskneme soubor wordu, kde máme všechny fotky i logo. Vystřihneme je a naaranžujeme na přední stranu sešitu. Nalepíme je a fixou dopíšeme jména. Na zadní stranu můžeme třeba napsat úryvky z textu písní do geometrických útvarů (hih, přece jen je to matematika). A máme hotovo! :D (Už jen obalit, no...)


A můžeme pokračovat a obměňovat kapely/seriály dokola podle tohoto postupu. A nebo by to chtělo třeba postup, jak vytvořit tak  úžasný sešit s Fairy Tail?

Co budete potřebovat?

+ sešit

+ bílý (no, vlastně může být i barevný, ups) tvrdý papír

+ latex

+ štětec

+ vodovky

+ tužku

+ předlohu znaku fairy tail (buď vytisknutou a vystřihlou s tím, že si to obkreslíte, nebo třeba jen v mobilu - ale to budete muset kreslit od oka.)


Začneme stejně, jako v předešlém případě - až po ten krok se zpevněním izolepou. Dále si tužkou nakreslíte/ obkreslíte znak Fairy tail a "vybarvíte" jej latexem. Poté, co zaschne si tu latexovou část natřete libovolnou  barvou a tadá - máte hotovo. 


Tak, co tu máme dál? *je vděčná za to, že si hned zezačátku udělala osnovu.* kdyby to tak šlo i ve slohovkách...


Povinná četba vs knihy, které chceme číst, jak na... *děsivá hudba* čtenářský deník 



Dobře, as by se hodil úvod. Mnoho z vás, kteří/které studují od druhého stupně výš se asi setkali/setkaly s povinnou četbou. Otrava, že? 

*prochází čtenářský deník* Já jsem se třeba setkala s... Kyticí (Brr, Bůh), odpornými Biblickými příběhy (Brr, Bůh, Mojžíš, Abrahám, "jánevímkdoještěanijejichincestnívztahysostatními"...)  s Putováním za švestkovou vůní (Ehm, koho ta nepromyšlená dětská pohádka baví a kdo má sakra pochopit, že čáp Klapálek je narážka na generála Klapálka?), Malostranskými povídkami (skloňování level mistr, ale jinak nebyly tak zlé), s Čapkovou knihou Povídky z jedné kapsy (zdlouhavé, ale jinak docela dobré), se skvělou Jámou a kyvadlem (kde se ukazuje křesťanství ve své sadistické povaze), s Romeem a Julií (hele, ony dí/ěvky nespí s klukama ve čtrnácti jen v tuto dobu!), s Davidem Copperfieldem (kde si po polovině knihy začnete přát, aby už všichni umřeli jen proto, abyste to mohli dočíst)... Ehm, přidáme ještě Máj a máme celou sekundu a kvartu za sebou, jéj.

V kvartě (tudíž v tento rok) jsem musela přežít Evženii Grandetovou, u které vám prostě musím přečíst mé hodnocení! "Mě osobně kniha nudila, celou dobu jsem čekala na nějakou akci, popřípadě aspoň změnu, ale nic tokového se nestalo, a proto se mi kniha špatně četla. V podstatě jsem nenašlažádnou postavu, která by mi byla sympatická, ale předpokládám, že Evženie a její matka měly představovat světlý bod v tunelu závisti a touze po penězích. Ale ani je jsem neměla ráda, jelikož se nedokázaly Grandetovi zepřít, nebo mu dát najevo svůj názor. Ale byla to změna oproti dnešní době, kdy je běžné, že hlavní hrdinka bojuje po boku svého partnera a možná bojuje i lépe." 

Dále jsme museli číst knihu Šťastný princ a jiné pohádky. Řeknu vám... nic moc. Nuda. Jednu pohádku jsem ani nedočetla. A jedna je o zhulené raketě, co se baví s rachejtlemi a žábou. 

Další kniha je *povzdech* Petr a Lucie. Jediné pozitivum je, že byla poměrně krátká (96 stran), a že nakonec chcípli. Ale i tak jim to trvalo děsně dlouho. V jedné chvíli se jen těsně vyhnou bombě a v tom okamžiku prostě fandíte, aby Němci shodili další přímo na ně. Tak retardované rozhovory jsem už dlouho nečetla. No a samozřejmě, označování je jako "milenci", ačkoliv spolu nespali na čtivosti knize zrovna nepřidalo.


Předposlední kniha - Na západní frontě klid. Chvílemi ušla, prvních padesát stran bylo vražedně nudných a na konec stejně zemřel, chvíli před koncem války. Takže super, no...


A poslední kniha, Saturnin, byla (bez ironie!) naprosto skvělá. Doporučuji přečíst, i když ze začátku si musíte zvyknout na netypický styl psaní. 


Sakra, jsem se nějak rozepsala. Každopádně, aspoň jsem tím vyjádřila svůj názor - nesnáším povinnou četbu. A to hlavně proto, že nás nutí číst knihy, které jsou nezáživné, psané starou češtinou (překlad je zastaralý) a navíc plný křesťanství. Jeeej, bez toho se prostě nedalo obejít, že? Ve skutečnosti, od doby, co musím číst povinnou četbu, jsem začala číst o dost míň. Až tak mi to knihy obecně znechutilo.

No, pár tipů na to, jak psát čtenářský deník:


1) Pokud to učiteli nevadí, neserte se s psaním obsahu knihy. Využijte internet.

2) Pokud mu to vadí, dělejte si poznámky už při čtení. Věřte mi, na konci roku, před odevzdáváním čtenářáku si obsah opravdu pamatovat nebudete.

3) Pokuste se číst knihu v předstihu, ale pozor! Dva týdny jsou až moc - informace vám navzdory vaší snaze vymizí z paměti a přesune se tam něco zábavnějšího, což je naprosto cokoliv-

4) Hodnocení. Snažte se knihu moc nezhejtit, ale opatrnou formou vepsat svůj skutečný názor. Z "Sakra, to byla zase kravina." udělejte "Kniha se mi moc nelíbila, rozhovory mi přišly krajně nepravděpodobné.". Věřím, že to učitel ocení víc, než větu "Kniha byla v pohodě.". Teda, aspoň v to doufám...

5) Forma - snažte se najít si vlastní styl, kterým si svůj deník vedete. 

6) Nepište čtenářské deníky do 2:15 a když už, tak si nechatujte se spolužákem o tom, zda si chcete ořídit lišku, jo? 

7) Pokud knihu dočtete, klidně zajásejte - přežili jste. Jen ne hlasitě, vzbudili byste celý dům. (Všichni jsme přece aspoň polovinu knih dočetli po půlnoci, ne?)


Ukázka toho, jak vypadá asi můj nejlepší zápis, psán od 0:34 do 2:15... nebo tak nějak:


Jo... je na čase pousnout se dál.


Jak přežít špatného učitele

Nic vás nenaučí? Jen vás plete? Má nepříjemný hlas? Nechápete postup atikářky? Říká neskutečné kraviny, jako třeba Churchill podepisující Mnichovskou dohodu?  Dá vám dvojku, protože jste přišli o půl bodu? A nebo vám dá pětku do druhého pololetí za laborky, které se a) odevzdávali v prvním pololetí a za b) vy jste zrovna byli dva týdny nemocni? Má své oblíbence, kteří si to ani za mák nezaslouží? (Nic proti lidem, kteří se učí a hlásí - mám na mysli protivné tlachající středobody vesmírku, kteří si můžou uprostřed kecy beztrestně hrát s mobilem a občas mají nějaký ten bod, dva navíc k testu, které tam nemají co dělat.) 

Všechny tyto kecy se mi staly. Ne, už mě to ani tak nesere. Ale jako inspirace k článku se tyto vzpomínky docela hodí.

Tak tedy...

Typ "Nic vás nenaučí a ještě vás plete"

Jednoduše nevěnujte pozornost výkladu, učte se z učebnice nebo internetu. Nemá cenu poslouchat pomatené kecy o vedlejších větách, nebo to, jak bezdůvodně shazuje vaše přátele před tabulí (osobně to zvu šikanou), když máte kamaráda v maturitním ročníku, který shodou okolností zvládá češtinu na jedničku. Jednoduše si to nechte vysvětlit, potrénujte to na internetu a napište test na jedničku/dvojku. 


Typ "Má nepříjemný hlas a nechápete postup matikářky"

Krok jedna - noste rozpuštěné vlasy a mějte je dlouhé

Krok dva - minimálně do jednoho ucha si pusťte hudbu (metal, rock, punk, emocore pomáhá nejlíp, řekla bych)

Krok tři - buďte zticha, věnujte se práci - nedávejte učiteli příležitost, aby se s váma bavil

Krok čtyři - počítejte si příklady po svém a nebojte se je pokusit se vysvětlit učiteli. Je 33,3% šance, že vám řekne něco jako "Počítej si to jak chceš, dokud to budeš mít dobře." a 66,7% šance "Je mi jedno, že ti to vyšlo na všech příkladech, to byla náhoda, musíš to počítat tak, jak já, protože je to jediný správný způsob." Poseidónužel... Nicméně, pokus o vysvětlení je pořád lepší, než kdyby to vypadalo, jak ože jste příklady opsali od spolusedícího a nic nedělali, že.


Typ "Říká neskutečné kraviny".

Zapisujte si je. Takové perly se nesmí nechat ladem. Pokud je máte, sem s nimi! Jo a taky se zytečně nehádejte a neopravujte ho, za špatného budete vy, protože "zpochybňujete autoritu".


Typ "Máš máš to dobře, ale chybí ti jedna informace, máš proto dvojku"

S tímhle vám nepomůžu. Snad jen zkuste přijít s písemkou, kde je stejně informací a lepší známka. To mi jednou vyšlo...


A jak pomoct s učitelem, který má své oblíbence?

Bavte se s člověkem, kterého učitel nesnáší stejně nebo dokonce více než vás. Vzniknou z toho docela fajn časy, vtipy, originální nadávky, smích, soucitné pohledy a vlastě možná i kamarádství. A spojenec se vždy hodí. :)



Tak, to je vše. :) TAG je až moc častý, takže jsem we na něj vykašlala. :)

Mějte se ;)


Komentáře

Damaris HarrisVIP(Langustičky)

Absolutně nechápu co děl tady a teď lednu, ale za tento článek velký potlesksmajl

Mimochodem, kde kupuješ sukně? Potřebuji si jednu koupit na cosplay a všechny jsou mi velké.... vypadáš hrozně hubeně a já jsem drobná, takže bych mohla mít v pase jako ty. Díkysmajl

Damaris HarrisTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí

Damaris HarrisVIP(Langustičky)

Clawdeen77: Tak to jo smajl Díky moc. Koho cosplayuji...(máš pravdu Claw, naprosto hrozné slovo)...to bych taky ráda věděla. Spolužáci si vybrali místo dvou dnů učení dva dny zkoušení jakési hry, kterou budeme prezentovat na posledním dni otevřených dveří naší školy. Všichni se shodli na tématu-nějaké anime u kterého si ani nepamatuji název. Takže naprosto supersmajl

Damaris HarrisTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí

Clawdeen77VIP(ANIME!)

Damaris Harris: Děkuju smajl. No, sukně. smajl Já mám jen tuhle jednu. Snažila jsem se koupit si i další, ale prostě mi nesedí. Buď jsou moc uplé, nebo zase moc do strany, takže ze mě dělají muchomůrku. smajl Tuhle mám buď z New Yorkru nebo C&A, už si přesně nevzpomenu. Ale podobné jsem viděla před Vánoci v Terranově. Koho cosplayuješ (příšerné slovo... jaká je česká verze? smajl)?

Clawdeen77To se mi líbí +1 To se mi nelíbí

fixaVIP(♥ We love DIY ♥)

WoW (či jakkákoliv jiná slova nadšení a obdivu)
Ten článek byl prostě super. Jinak vidím, že v chemii jste dělali úplně to samé. Hned mi to připomnělo. smajl Jinak díkybohu za úžasnou češtinářku. Povinně jsme četly snad tři knihy (což kolikrát nebyly ani celé knihy, ale jen úryvky, kapitoly..) a něco jako čtenářský deník neexistovalo.
Jinak mě velice zaujalo to kočičí třičko, zbytek oblečení samozřejmě ne, ale to snad nemá cenu psát. smajlA přiznávám, že se vším úplně nesouhlasím, ale to je úplně jedno. Na kvalitě článku to vůbec nic nemění.

fixaTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí

fixaVIP(♥ We love DIY ♥)

Clawdeen77: Není zač. smajl
Paní češtinářku nedáme. Všem (to možná ne) by ve škole chyběla. smajl
Jako pruhované třičko je OK a to s kočičkou taky. smajl
Nemohu říct, že bych s něčím přímo nesouhlasila. Spíš bych to vyjádřila jinak. Nebo možná je to tím, že neznám tvoji situaci. Ale klidně si o nečem popovídám, ale prosím ne teď. Večer mi to nějak nemyslí a bojí mě oči. smajl A jestli do rána nezapomenu, tak zázraky se dějí. smajl

fixaTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí

Clawdeen77VIP(ANIME!)

fixa: smajl. Díky.
Tu češtinářku bych brala, kde se dá objednat? smajl
No, dle mého by ještě tak to bíločerné tričko mohlo být v pohodě, ne...? smajl
Mohla bych se zeptat, s čím konkrétně nesouhlasíš? (Může být do SZ.)
Ráda bych zkusila zjistit rozdílné názory rozumně uvažujících osob...

Clawdeen77To se mi líbí 0 To se mi nelíbí

sisiloboVIP(I love books)

Wow, moc povedený článek smajl jdu do septimy a popravdě, moc se neučím smajl jenom před písemkami nebo jen si před hodinou prolistuju sešit, teda učím se jenom před zkouškovým týdnem smajl abych pravdu řekla, knížky do čtenářáku nečtu, ale píšu ho ručně, což učitelé ocení, stejně si v oktávě sestavuje student svůj seznam 20 knih k matuře (samozřejmě těch, které jsou na dalším jiném seznamu) smajl sešity si zdobím, ale vevnitř, to je zase jiná kapitola (stejně po nás většinou sešity už ani nechtějí) smajl akorát nevím jak budu zvládat filosofii a rétoriku a k tomu zase latina...kill me, please! smajl

sisiloboTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí

sisiloboVIP(I love books)

Clawdeen77: Filosofie, rétorika a latina jsou předměty, stejně jako chemie nebo matematika smajl filosofii a rétoriku budu mít letos poprvé, latinu mám od kvarty smajl

sisiloboTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí

Clawdeen77VIP(ANIME!)

sisilobo: Děkuju. smajl No, přiznávám, že podobně se učím jen do chemie a možná dějepisu, protože mě tyto předměty celkem baví a chci si z nich i něco odnést, ne jen "... bla, bla, bla, Newtonův zákon, bla bla". smajl

Snad to bude s jinou češtinářkou jinak. smajl

Filozofii, rétoriku a latinu máš jako semináře, nebo to chtějí v jiném předmětě?

Clawdeen77To se mi líbí 0 To se mi nelíbí

lilinka2VIP(všechna zvířata by měla b...)

Je to moc hezký článek. Barevný, obrázky, nápaditý,... Máš u mě plus, ale pořád když čtu takovéto články s "motivací" na to jak se učit (nebo něco podobného), mi to vůbec nepomáhá. Já se vždycky pro něco nadchnu a pak mi to stejně nevydrží. Fakt už nevím, co dělat.

Btw: Máš skvělý vkus na oblékání smajl

lilinka2To se mi líbí 0 To se mi nelíbí

Clawdeen77VIP(ANIME!)

lilinka2: Děkuji. Snažila jsem se o přehlednost a ty barvy mi přišly jako dobrý nápad. smajl Ehm, no, motivace. Dlouho nevydrží, no...
Díky. smajl Jen by to chtělo barvy smajl.

Clawdeen77To se mi líbí 0 To se mi nelíbí

IntieCakeVIP(ANIME!)

"Krok jedna - noste rozpuštěné vlasy a mějte je dlouhé
Krok dva - minimálně do jednoho ucha si pusťte hudbu (metal, rock, punk, emocore pomáhá nejlíp, řekla bych)"
Emm.. a jak si myslíš, že jsem prežívala školu poslední rok?
Jako perlu mě napadá naprostý kec asistentky, když jsem byla na stupni a měli něco šít..
"Děti, s jehlama opatrně! Když na ní šlápnete, dostane se vám do krevního oběhu a poputuje až k srdci, kde vám ho zastaví a vy umřete!"
*facepalm*

IntieCakeTo se mi líbí +1 To se mi nelíbí

Clawdeen77VIP(ANIME!)

IntieCake: Naprosto stejně jako já, řekla bych. smajl
Jaj, tak určitě. smajl Kecy asistentek a praktikantek... To je kapitola sama o sobě.

Clawdeen77To se mi líbí 0 To se mi nelíbí

BellavillaVIP(HPD časopis)

Hodně ti sluší ty šaty s kočičími oušky, jinak se náš styl poměrně dost liší...
Takhle...kvalita fotek- srupeň dva, skvělé fotografie má Psychoušek. Tenhle mínusový neostatek zase vynahradí spousta textu ( bohužel jsem tam nenašla žádné nové informace- jabko, voda s citronem a mátou...)
Ber to jako menší kritiku. Ale Celkově to hodnotím neutrálně, spíše kadně.smajl

BellavillaTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí

BellavillaVIP(HPD časopis)

Clawdeen77: * Omlouvám se, s tím focením mjsem to trochu přehnala...Sama jsem si teď zkoušela nafotit pár obrázků, na mobilu to vypadalo super, přetáhnu to do počítače, výsledek = katastrofa.
Takže se moc omlouvám za tu kritiku ohledně kvality fotografií - přehnala jsem to. =( Takže přijmi prosím plusko jako omluvu a zároveň za snahu a odvahu ohledně těch fotek. =)

BellavillaTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí

Clawdeen77VIP(ANIME!)

lucka874: Děkuju. smajl Jaké fotky? Ať vím, co opravit. smajl
Snažím se, no. Občas ale vypadám děsně smajl. Ty boty byly můj nejlepší úlovek a nemůžu se dočkat, až bude chladněji (a konečně je budu moct nosit) smajl.

Clawdeen77To se mi líbí 0 To se mi nelíbí

SagkaVIP(Girl´s Dream)

Tak tohle je naprosto dokonalý článek, snad nejlepší, který jsem letos o návratu do školy četla =)

S většinou věcí souhlasím, nemá cenu to tu vypisovat. Skvělé fotky (také jsem chtěla udělat něco podobného, no ale jsem moc líná), i když já mám trochu jiný styl. Super rady a tipy.

Z povinné četby jsem se snažila přečíst téměř vše (ale Romeo a Julie už na mě bylo moc), Na západní frontě klid se mi naopak moc líbilo, stejně jako Smrt krásných srnců od Oty Pavla. Jinak tedy nic moc.

Ale letos jsem si řekla, že si přečtu četbu na letošek (my už na střední nemáme povinnou, jenom knihy na referáty, každý ze třídy si vezme jeden) a zatím jsem na čísle 3. Na to, že to jsou knihy z 19. století... A je docela zajímavé, že jak jsem četla jednu tu knihu (první tři kapitoly jsem četla asi měsíc, než jsem se do toho "dostala", zbylých 300 stran do čtyř dní), tak jsem potom četla moderní literaturu a nějak se mi ta 200 let stará kniha líbila víc.

Ještě jednou: Skvělý článek =)

P.S.: Kéž bych měla tak upravené sešity jako ty. Jenže na mé střední (gympl) nestíhám pořádně ani zápis, natož úpravu.

SagkaTo se mi líbí +1 To se mi nelíbí

SagkaVIP(Girl´s Dream)

Clawdeen77: Není zač =) A kvinty se vůbec neboj, já jsem na začátku roku ani nepocítila rozdíl (až v průběhu mi přišlo, že jsem se v kvartě rozhodně neučila na test hodinu a víc).

SagkaTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí

Clawdeen77VIP(ANIME!)

Sagka: Děkuju. smajl
No, já ani nevím, co budeme číst letos. Seznam se jaksi zatoulal. smajl
Chemie je jeden z lepších sešitů a no, taky jsem byla ještě v kvartě. smajl Snad to nebude tak hrozné...

Clawdeen77To se mi líbí 0 To se mi nelíbí
zobrazit starší komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.