KagamineRinCZ

První účast na Fest dance

Ahoj lidojedi! V pátek jsem se na Animefestu úplně poprvé zúčastnila taneční soutěže Fest dance, a rozhodla jsem se Vám o tom povyprávět! 

 

Zúčastnila jsem se v tomhle slušivém oblečku - v šatech, které jsme vyráběli s Lenem sami - barvili a dělali detaily.

Připravovat jsem se začala dlouho dopředu, druhý týden příprav ale bohužel zabil kovid. Nicméně i tak jsem pak měla ještě týden to nadřít. Původně jsem měla vystupovat s tancem Ghost rule, ale Len pak navrhl, že bych mohla tancovat Sweetmagic, což se ukázalo jako lepší nápad, protože Ghost rule má...jisté nejisté XD prvky, jako hluboké ohýbání, které buď udělám nebo spadnu, a nechtěla jsem hodit hubu, kdyby to náhodou nevyšlo, a protože to mělo být mé první vystupování po dlouhé době, šla jsem raději do jistoty a něčeho lehčího.

Tanec byl vybraný, do soutěže jsem se dostala...pak následoval jen každodenní pečlivý tréning. A pak to přišlo. Pátek a den technické zkoušky i samotné soutěže.

On božího rána jsem chodila po bytě a kńučela z nervozity XD Len si ten den opravdu užil moje neustálé kvílení, jak to nedám, jak budu zvracet, jak tam nejdu...xd Klasický hysterický záchvat z trémy. Nicméně jsem se pak vydala na technickou zkoušku, a bylo to úžasný! Totálně jsem zapomněla všechny kroky i jejich pořadí, naštěstí, jakmile jsem vylezla na jeviště, už to šlo samo, a byl to ten nejúžasnější pocit na světě!

V tu chvíli přišlo to, co pokaždé, když tancuju. Pocit, že létám. Pocit, že jsem skutečná, sama sebou a krásná, a že všechno dává smysl :3 

A vlastně jsem do té soutěže ani nešla soutěžit. Mou ,,výhrouů bylo to, že si zatancuji pře publikem, a ve výhru jsem ani nedoufala, protože soutěže se účastní i skupiny, a ta skupinová čísla mají prostě své kouzlo a jednotlivci se jim obvykle nemohou rovnat, a faktem je, že to každý rok vyhrávají skupiny, a vlastně se tomu nedivím.

Další věc je také to, že se z daleka nehodnotí jen tanec samotný, ale převážně to, jak populární je to, co tancujete - písnička, kostým, interpret...jako všude, co je známé lidé poznají, a spíš se jim bude líbit něco, co už znají a dlouho sledují, než něco, o čem toho moc neví nebo je to téma nezajímá.

Další věc je také obecná popularita, pokud už jste profláklí, chodíte tam každý rok, a ještě máte v komunitě a v publiku spoustu kamarádů...je jasné, pro koho budou hlasovat.

Na druhou stranu, ano, vyhrály sice jen skupiny, ale ta, která vyhrála první místo, ta si to OPRAVDU zasloužila, protože byli výborní. Zase, kdyby bylo hlasování na mě ( né, nehlasovala bych pro sebe), dala bych to jedné slečně, která vystupovala jako jednotlivec, protože její číslo bylo nesmírně originální a opravdu umělecké. 

Však pokud vás Fest dance zajímá, myslím, že z toho budou záznamy někde na youtube, když dáte Animefest Brno Fest dance 2023, asi to najdete XD

Každopádně, i když jsem se  neumístila, bylo to naprosto úžasný, a příští rok jdu určitě znovu, a už také vím, s jakým tancem :3


Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.