Praženice s tofu - recept
Při dnešní ceně potravin se může zdát těžké udělat si něco zdravého, dobrého, a přitom cenově dostupného. Takže vám sem dám další recept na zdravé, chutné, levné a na uvaření velice jednoduché jídlo, které zvládne uvařit každý.
POTŘEBUJEME:
. cca 200 g žampionů
. lžičku olivového nebo řepkového oleje nebo kousíček másla
. 1 cibule
. 150 g tofu ( já použila bazalkové tofu z Lidlu, ale lze použít jakékoli)
. Půlka mozzarely
. 2 vejce
. sůl, pepř, sušený česnek, bazalka nebo oregáno, špetku pálivé nebo sladké mleté papriky, kmín.
POSTUP:
Žampiony nakrájíme na plátky, cibuli na drobno a vše to restujeme na pánvi na trošce oleje nebo másla, přidáme vše požadované koření. Mezitím, než se nám oprahnou žampiony a cibule, nakrájíme tofu. Poté ho přidáme na pánev, a až se prohřeje i tofu, rozklepneme dvě vajíčka, a vše to na pánvi promícháme, jako bychom dělali míchaná vejce. Nakonec přidáme nastrouhanou nebo nakrájenou mozzarelu, která se nám v praženici hezky rozpustí ( pokud nemáte mozzarelu, použijte klidně jakýkoli sýr, který vám chutná)
K praženici si můžete dát kousek chleba nebo jí odzobit troškou špenátu, dle libosti a podle toho, jak velký máte hlad a na co máte chut.