KagamineRinCZ

Praženice s tofu - recept

Při dnešní ceně potravin se může zdát těžké udělat si něco zdravého, dobrého, a přitom cenově dostupného. Takže vám sem dám další recept na zdravé, chutné, levné a na uvaření velice jednoduché jídlo, které zvládne uvařit každý.

POTŘEBUJEME:

. cca 200 g žampionů

. lžičku olivového nebo řepkového oleje nebo kousíček másla

. 1 cibule

. 150 g tofu ( já použila bazalkové tofu z Lidlu, ale lze použít jakékoli)

. Půlka mozzarely 

. 2 vejce

. sůl, pepř, sušený česnek, bazalka nebo oregáno, špetku pálivé nebo sladké mleté papriky, kmín.

POSTUP:

Žampiony nakrájíme na plátky, cibuli na drobno a vše to restujeme na pánvi na trošce oleje nebo másla, přidáme vše požadované koření. Mezitím, než se nám oprahnou žampiony a cibule, nakrájíme tofu. Poté ho přidáme na pánev, a až se prohřeje i tofu, rozklepneme dvě vajíčka, a vše to na pánvi promícháme, jako bychom dělali  míchaná vejce. Nakonec přidáme nastrouhanou nebo nakrájenou mozzarelu, která se nám v praženici hezky rozpustí ( pokud nemáte mozzarelu, použijte klidně jakýkoli sýr, který vám chutná)

K praženici si můžete dát kousek chleba nebo jí odzobit troškou špenátu, dle libosti a podle toho, jak velký máte hlad a na co máte chut.

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.