KagamineRinCZ

JAK O SEBE PEČOVAT

My dívky, zvlášť od určitého věku, si více všímáme toho, jak vypadáme. A to je v pořádku! Žena by o sebe měla pečovat a starat se o sebe tak, aby se mohla cítit dobře. Na druhou stranu, je zbytečné svůj vzhled přehnaně hrotit, hnát to do extrému a mít pocit, že náš vzhled je to nejdůležitější. Tak si pojďme dnes říct, jak o sebe pečovat, abychom byly hezké, a přitom se z toho nezcvokly. Opravdu nepotřebujeme tuny make upu, kadeřnici každé dva týdny a značkové oblečení, abychom se mohly cítit hezky a dobře. Tento článek je určen spíše starším slečnám, tak od 13-14ti let, takže pokud tu jsou nějaké desetileté dívky…vy asi ještě nemáte co řešit :D


PLEŤ


Péče o pleť je důležitá, zvlášť v období puberty, kdy nám pleť často šílí. To se bude dít, někomu se pleť spraví už v 16ti, někdo si holt počká třeba do 20ti. Já sama mám pleť docela problémovou. Pojďme si tedy říct, jak o ni pečovat.


PRODUKTY


Nemusíme mít tunu drahých produktů, nicméně každá slečna ( která se navíc už začala trochu líčit) by měla mít následující kosmetiku:


. Krém na obličej ( denní, noční, to je jedno, klidně oba, ale myslím, že jeden stačí) dle typu pleti. Je důležité vybírat takovou kosmetiku, která našemu typu pleti sedí. Podle toho, zda je mastná, suchá nebo smíšená
. Odličovací/pleťovou vodu
.Peeling nebo mýdlo na obličej ( stačí používat 1-3x týdně)
. Nějakou pleťovou masku ( stačí používat 1x týdně až 1x za dva týdny, nemusíme jí mít doma pořád)
. Něco na kruhy pod očima, ať už gel nebo takové ty polštářky ( opět, nemusíme používat denně, stačí si to koupit občas)


Ráno je dobré si obličej umýt studenou vodou kvůli prokrvení a osvěžení, studená voda také pomůže, aby nám obličej ráno po spánku odpuchl. Pak je dobré dát na tamponek trochu pleťové vody a pleť vyčistit, popř. natřít denním krémem. Až pak se líčit, a ideálně ne hned po této proceduře, ale nechat pleť v klidu probrat, a až pak dávat líčení, pokud se líčíme.
Večer je důležité se VŽDY pečlivě odlíčit, a opět obličej buď namazat nebo ho ve sprše umýt mýdlem na obličej. Pro zdravou pleť je také strašně důležitý spánek a dostatek tekutin. I strava má svou váhu, je dobré mít ve stravě dostatek ovoce, zeleniny a minerálů.


VLASY:


Co se vlasů týče, péče o ně závisí na typu. Jinak se pečuje o mastné vlasy, jinak o suché. Zatímco někdo si potřebuje mýt vlasy každý druhý den, někomu to stačí 2x týdně, někomu může i jednou. Každopádně není dobré mýt vlasy úplně každý den, protože pak se mastí více. Každopádně naše vlasy by vždy měly být umyty, pokud už jsou viditelně mastné nebo pokud nás svědí hlava. Je důležité mít šampon a kondicionér, který nám vyhovuje a jednou týdně je možné nanést nějakou masku na vlasy. Suché konečky můžeme podpořit nějakým vlasovým olejem, a masky na vlasy si můžeme udělat i domácí z běžných surovin ( mám o tom článek)


Když si vlasy myjeme, je lepší je neoplachovat úplně vařící vodou a šampon a balzám VŽDY pečlivě vymýt. Poté vlasy rozčesat řidkým hřebenem. Až po uschnutí je dobré je pročesat kartáčem. Pročesávání kartáčem je pro vlasy dobré, protože to prokrvuje pokožku hlavy, takže je dobré si občas najít čas a vlasy si takto pročesat.


Je fajn si najít takové účesy, které půjdou udělat z vašich vlasů, podle toho, zda máte vlasy rovné nebo vlnité, abyste nemuseli každý den vlasy žehlit, kulmovat nebo jinak dlouze a složitě předělávat. Co se fénu týče, je lepší nepoužívat ten úplně nejvíc horký vzduch a co se žehlení týče, pokud možno nežehlit vlasy každý den, protože tím se samozřejmě trochu ničí.


POKOŽKA


I o naši pokožku je třeba pečovat. Je dobré mít doma nějaké tělové mléko nebo krém a pravidelně se natírat. Já se třeba natírám každý nebo každý druhý den, protože to mám ráda, ale rozhodně bychom se měli namazat tak 2x týdně ( krémem, ne ožrat :D)


Pokud máme suché lokty, je dobré je mazat denně nějakým hutnějším krémem. Můžeme používat krém na ruce, na to bohatě stačí obyčejná indulona. Pokud se nám v pubertě objeví cedulitida, může to být nepříjemné. Obvykle přichází až v pozdějším věku, ale může se to stát i dříve a neznamená to automaticky, že jsme při těle. V takovém případě je dobré se každý den natřít ( není třeba používat speciální krémy proti cedulitidě, ty stejně moc nefungují, tělové mléko postačí) a může pomoci vzít ve sprše žínku a pořádně s ní vydrbat problémová místa. A pokud to počasí dovolí, nic nezkazíme ani vlažnou nebo studenou sprchou ( ale tak, abyste se zase nenachladili)


TĚLO


V pubertě se dívkám často stává, že se začínají zakulacovat, naše tělo se mění, postupně získáváme ženštější tvary. Někoho to může trochu vyděsit. Je třeba mít na paměti, že je to normální, a že dívky fyzicky dospívají zhruba do 17ti. Do té doby se to upraví. Je naprosto nevhodné v nízkém věku držet nějaké diety ( pokud teda fakt nejste obézní) a vynechávat potraviny nebo radikálně omezovat jídelníček. Pokud jste nespokojené se svou postavou a máte z toho komplex, je lepší se zaměřit právě na zdravý, vyvážený jídelníček a pravidelné jedení a na nějaký ten sport a pohyb, ale nepřehánět to. Není třeba začít hned chodit do fitka, ale přidat procházky, nějaký sport nebo pohyb pravidelně a občas si doma zacvičit s vlastní vahou, třeba podle videí. Hlavně nedělat hlouposti a nepřehánět to.
Pokud jste naopak až moc hubené, nejspíš se to spraví. I tady je lepší snažit se přibrat zdravě, než pomocí fast foodů na denním pořádku, ale zaměřit se na opravdu bohatý, pestrý jídelníček, jen navýšit porce.


NEHTY


Podle mě není třeba chodit na umělé nehty ( ale kdo chce, at klidně chodí) U nehtů platí, že by za nimi neměla být špína a měli bychom je mít nějak zapilované, aby se netřepily. Samozřejmě je možné používat různé laky na nehty a nehty si zdobit, ale je třeba mít na paměti, že je lepší žádný, než oprýskaný a odrbaný lak.


LÍČENÍ:


Pro mladé slečny není ideální nosit na sobě tunu make upu ( pokud zrovna nejdete před kameru nebo pod reflektor, tam je to nutné :D) Pokud se začneme líčit, stejně to bude chtít cvik a první rok líčení nejspíš nebudeme mistři…


Pokud máte hodně suchou a citlivou pleť, je dobré pod pudr nebo make up nanést i podkladovou bázi.
Líčení by mělo v první řadě skrýt drobné nedostatky a vyzdvihnout naše přednosti a ne nám zcela změnit tvář. Na pupínky můžeme použít korektor, spíše světlejší barvy, poté nanést trošku BB krému nebo make upu, ale spíše tenkou vrstvu, ale myslím, že pro běžný den bohatě stačí korektor a pudr. Pokud si chceme zvýraznit lícní kosti, můžeme na ně použít bronzor nebo…být vynalézaví, a pokud máme na paletce s očními stíny nějaký tělový odstín, nanést na houbičku nebo štětec trochu tohoto odstínu a lehce si tím lícní kosti zvýraznit, ale nepřehánět to, ať nevypadáte jak Marfuška :D


Co se očí týče, je dobré je rozzářit. Tlusté tmavé linky oči opticky zmenší. Tím spíš mohou nadělat paseku, pokud máte světlé oči. Já osobně nedám dopustit na oční stíny zářivé, ale v přirozených barvách – hnědé, béžové, tělové. Do koutku oka pak dát bílou – lehce – to oči opticky zvětší, naopak do zadního rohu oka spíš tmavší.


Pokud jste typ – blond vlasy, světlá pleť a modré nebo zelené oči nebo tmavé vlasy a světlá pleť a světlé oči, budou vám slušet spíše studené barvy, naopak pokud jste brunetky, zrzky nebo blondýnky s hnědýma očima, budou vám slušet spíš teplé odstíny.


Pozor bych dávala na tmavé tužky na obočí a moc tmavé rtěnky, protože pak můžete vypadat nepřirozeně, křiklavě a lacině, ale samozřejmě se vždy řiďte podle vašeho vkusu, tohle je jen můj osobní názor.


OBLEČENÍ:


Oblečení vůbec nemusí být drahé, značkové a podle poslední módy. Opět platí, že by mělo být hlavně čisté a nezmačkané.


Dál je dobré vybírat si oblečení, samozřejmě podle příležitosti ( jinak se obleču do školy, jinak do divadla, jinak na pěší tůru), sladěné barevně a vzorem, ale hlavně by mělo sedět k nám a k našemu typu postavy. Šikovným výběrem střihu, barev a oblečení si můžeme opravdu hodně pomoct.


Řekněme, že slečně plnějších křivek a s plnými stehny moc nepomůže, když si vezme legíny s květovaným vzorem a k tomu krátké tričko. Naopak hubená dívka s plochým hrudníkem a vystouplými klíčními kostmi moc parády neudělá s větším výstřihem. Velmi nízké dívce také neprospěje mít širší kalhoty a delší tričko, protože to jí opticky ještě zmenší. Zatímco hodně hubená slečna si může na krásno dovolit legíny a hodně upnuté tričko, pokud půjde celá v černé a v oblečení, které spolu navzájem splývá, bude vypadat zbytečně vyhuble. Naopak dívka trochu plnějších křivek bude vypadat zbytečně mnohem silnější, než je, když si vezme kroptop a kraťasy s nízkým sedem. Jsou to detaily, ale opět, není nejlepší cíleně upozorňovat na nedostatky, kterých by si jinak nikdo nevšiml a zbytečně zabít to, co je na nás pěkné. Protože na každém z nás je něco pěkného. Oblečení by nám mělo dobře padnout a nebýt nám ani těsné ani na nás zbytečně viset. A HLAVNĚ bychom měli volit takové oblečení, ve kterém se cítíme dobře.


Pokud máme hezky tvarované, kulaté boky, můžeme je ještě zvýraznit nějaký hezkým páskem. Pokud máme hezké nohy, tak proč je v létě neukázat v šatech nebo sukni? Vždy bychom měli umět pracovat s tím, co máme a nestresovat se tím, co nemáme, protože každý jsme jiný, každý máme jiné přednosti a na každém je hezkého něco jiného. A cítit se dobře dělá samo o sobě hodně.


NEŽ VYJDU Z DOMU:


Z domu nemusíme chodit s naprosto dokonalým účesem, perfektně nalíčené a s perfektně sladěnými botami s páskem a kabelkami

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.